ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Чим се родиле болни или деформирани, јас незнам зошто се обидуваме да ги спасиме кога се против природата, да ги оставиме да умрат, оти се против природата? Или ако земаш социјална помош да ти ја скратиме оти природно е да се бориш за леб, за преживување, што автоматски значи дека социјалните пакети не се нормални и нека умрат од глад? Како ова природниве закони се тумачат како што му одговара секому, можеш да ми објаснеш? Или оние кој се неплодни треба да останат без дете оти се против природата? Со сила земаат дете според тебе, природата не им дала и крај на муабетот. И за крај стави една дефиниција за нормално, еве да речеме ти си нормална, јас сум ненормална според кои критериуми?
Ocigledno e deka krivo si me sfatila. Koga velam deformacii, mislam na vrodeni bolesti kako Daunov sintrom i sl. Tie za zal ne se lecat. Nikade ne rekov nesto slicno na ona sto ti go napisa. Ni priblizno.
A za ova so nepolodnosta, ne e tema za diskutiranje, ama koga sme veke kaj toa, tie se bracen par maz i zena, barem kaj nas, a se nadevam deka i taka ke ostane.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:39 ---
Опаа и децата со деформации во групата на ненормални ги стави.. Не ти е доста од бламирање? Ако не, еве објасни што е "нормално" за тебе.
I za tebe istoto vazi.
Nesto sto "ne e normalno", ne znaci deka e "nenormalno". Ne e isto da ti kazam deka si "bolna", odnosno deka "ne si zdrava", i deka si "nezdrava".

Normalno e ona sto e prifateno od mnozinata vo edna sredina, grupa, drzava i sl.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:45 ---
Толку си учела. Па уште психолог се кажуваш.

Хомосексуалноста не е личен избор.
Хомосексуалноста не е болест.
Хомосексуалноста не е заразна.
Хомосексуалноста не е неморална.

Зошто хомосексуалци не би можеле да се грижат за дете?

Малку настрана од темава, ама сигурен сум дека е во контекст на твојата вероизсповест од каде и ги влечеш глупите стереотипи: Исус, на пример, бил многу близок со Јован. Неретко се спомнуваат како љубовници:

Дали, ако се испостави дека Исус бил хомосексуалец, ќе бидеш спремна да го смениш својот став кон хомосексуалците?
So onie koi za Isus ucat od knigite na Den Braun ne sakam ni da komentiram.Se uveriv na edna od temite kolku znaes da citas.
A drugo vo psihologijata se uste postoi mislenje deka homoseksualnosta e bolest. Do pred polovina vek isto taka bea tretirani kako mentalno bolni.
I sega: homosekusalnosta ne e licen izbor, ne e ni bolest...resi se za edno, ne moze i da ne e licen izbor i da ne e bolest. Ili e ednoto ili e drugoto.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:54 ---
Nightingale Sentinel wrote: Ми мириса на жолти ѕвезди, логори, не знам зш ги рамниш со психопати...туку... Едино за мене природни се и најсигурно ќе се десат само две ствари -човек да се роди и да умре. Се друго е ...затоа да те замолам да приложиш некоја твоја дефиниција што е природа и што е природно?
Ova go ucevme uste vo treto oddelenie. Priroda e se sto ne opkruzuva. Moze da bide ziva i neziva. Prirodno e se sto ne e vestacko.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ocigledno e deka krivo si me sfatila. Koga velam deformacii, mislam na vrodeni bolesti kako Daunov sintrom i sl. Tie za zal ne se lecat. Nikade ne rekov nesto slicno na ona sto ti go napisa. Ni priblizno.
A za ova so nepolodnosta, ne e tema za diskutiranje, ama koga sme veke kaj toa, tie se bracen par maz i zena, barem kaj nas, a se nadevam deka i taka ke ostane.

I za tebe istoto vazi.
Nesto sto "ne e normalno", ne znaci deka e "nenormalno". Ne e isto da ti kazam deka si "bolna", odnosno deka "ne si zdrava", i deka si "nezdrava".

Normalno e ona sto e prifateno od mnozinata vo edna sredina, grupa, drzava i sl.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:45 ---

So onie koi za Isus ucat od knigite na Den Braun ne sakam ni da komentiram.Se uveriv na edna od temite kolku znaes da citas.
A drugo vo psihologijat se uste postoi mislenje deka homoseksualnosta e bolest. Do pred polovina vek isto taka bea tretirani kako mentalno bolni.
Денеска дали е болест хомосексуалноста? Твоите тврдења се дека го прифаќаш за нормално мислењето на средината, како во медицината е Денеска третирана хомосексуалноста?

Тие со Даунов синдром најдобро би било да ги затвориме и да ти ги тргнеме од очи, бидејќи нели не се нормални според тебе. И сите што се различни од тебе, по можност.

Постои нешто што се вика аналогија, не мора да го напишеш за да се подразбира.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

I za tebe istoto vazi.

Kakva si ti konfuzija, zeno...

Ako nesto ne e normalno, togas toa e nenormalno. Nema tuka prostor za tolkuvanje. Ne e ova Biblijata pa da si ja tolkuvas kako kje ti prdne.

Homoseksualnosta e orientacija. Ne e bolest. Ne e neprirodna. Zimaj toa knigite I uci, posto vaka, ako stvarno si psiholog, a iSKRENO se nadevam deka ne si, eden den nisto cudno da zavrsis u zatvor. Samo da ni se podspastri ova drzavava.

Makedonski - kec. Psihologija - kec. Etika - kec. U moe vreme, so tri keca direktno se pagjashe.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Kakva si ti konfuzija, zeno...

Ako nesto ne e normalno, togas toa e nenormalno. Nema tuka prostor za tolkuvanje. Ne e ova Biblijata pa da si ja tolkuvas kako kje ti prdne.

Homoseksualnosta e orientacija. Ne e bolest. Ne e neprirodna. Zimaj toa knigite I uci, posto vaka, ako stvarno si psiholog, a iSKRENO se nadevam deka ne si, eden den nisto cudno da zavrsis u zatvor. Samo da ni se podspastri ova drzavava.

Makedonski - kec. Psihologija - kec. Etika - kec. U moe vreme, so tri keca direktno se pagjashe.
Pa ne sum Makedonka pa da mora da imam pet od makedonski.
Psihologijata e podelena vo mislenjeto za homoseksualnosta.
Ako nesto ne e normalno ne znaci deka e nenormalno
Dete na ulica ne e isto sto i ulicno dete.
Psihologijata dava prostor za filozofiranje. I sam znaes valjda.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Ova go ucevme uste vo treto oddelenie. Priroda e se sto ne opkruzuva. Moze da bide ziva i neziva. Prirodno e se sto ne e vestacko.
Во природо и општество или во биологија, ок...
Прв услов-Priroda e se sto ne opkruzuva. - околу нас има хомосексуалци, опкружени сме со нив, како и со хетеросексуалци, асексуалци...првиот услов е задоволен.
Втор услов-Prirodno e se sto ne e vestacko.-.хомосексуалецот колку што знам го прават по природен пат, со оплодување или така нешто...што би значело дека и вториот услов е задоволен.
Дали се задоволени сите услови за нешто да се нарече невештачко, природно? Или нешто пропуштивме?

Сега ако може за ова болдираното нешто
I sega: homosekusalnosta ne e licen izbor, ne e ni bolest...resi se za edno, ne moze i da ne e licen izbor i da ne e bolest. Ili e ednoto ili e drugoto.
твојата хетеросексуалност (претпоставувам дека си хетеро) дали е личен избор или болест?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Во природо и општество или во биологија, ок...
Прв услов-Priroda e se sto ne opkruzuva. - околу нас има хомосексуалци, опкружени сме со нив, како и со хетеросексуалци, асексуалци...првиот услов е задоволен.
Втор услов-Prirodno e se sto ne e vestacko.-.хомосексуалецот колку што знам го прават по природен пат, со оплодување или така нешто...што би значело дека и вториот услов е задоволен.
Дали се задоволени сите услови за нешто да се нарече невештачко, природно? Или нешто пропуштивме?

Сега ако може за ова болдираното нешто
твојата хетеросексуалност (претпоставувам дека си хетеро) дали е личен избор или болест?
I ubijcite, psihopatite i sl. ne opkruzuvaat i se sozdadeni po priroden pat. Dali e toa normalno?

Za ova drugovo ke odgovoram samo deka nikogas heteroseksualnosta ne se smetala za bolest. Za razlika od site ovie drugi.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 16:23 ---
^ Оваа па над мене ,за топли домови,за хармонии зборува..а станува збор за педери што некој лудак им дал дете да чуваат...бааги забегала у тие анархолиберални филмови.

Абе друго е од двајца родители кои се жени....а друго е воспитувањето од двајца педери.

Тие лезбејките се помажествени од повеќето хетеро нормални мажи.:) Така да кај нив тешко дека имало лигавење и сл....они можат да дисциплинираат деца.

А додека пак двајца педери да им дадеш да воспитуваат дете....е дури тогаш од старт детето и да е машко ќе го испедерчат....бидејќи татковците ќе бидат поженствени и од нормалните хетеро мајки.

Абе бљак....беај ми се згади кај па и ја земав да пишувам....двајца педери ќе одгледувале дете.:tapp: :mad:
Samo ludak moze da im dade dete. Aj sto gi legalizirale brakovite, neka pravat sto sakaat, ama deca nevini da im davaat? Bog da cuva..
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 16:25 ---
Се додека гејовините не добија милијардерско лоби ширум светот.
Ако некое лоби е посилно од еврејското, тоа е гејското.
Полека но сигурно успеваат да не убедат деак нивното е она што е вистинското, а секој што не практикува да се согласува со гејштина, е чоек со комплекси и со проблеми. Пред се полн со омраза.

гејовите треба самите да се разберрат што сакаат.
Сакаат да бидат геј? Нека ги.
Со самото тоа треба да се откажат од имање деца.
нека не идат против својата “природа“.

Доста е од лицемерие. Навистина
Se slozuvam vo potpolnost.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
I ubijcite, psihopatite i sl. ne opkruzuvaat i se sozdadeni po priroden pat. Dali e toa normalno?
Значи сите се природни нешта...Хетеро, хомо, а, и бисексуалноста доаѓаат од природата

А за твојата хетеросексуалност пак ќе те прашам истото. Не пишувам дека е болест или не е, прашувам конкретно. Како ја сфаќаш ти лично твојата хетеросексуалност -дали е несвесна определба, болест или личен избор.
Za ova drugovo ke odgovoram samo deka nikogas heteroseksualnosta ne se smetala za bolest. Za razlika od site ovie drugi.
Зошто ги поистоветуваш убијците со хомосексуалците. За психопати не е некој општо прифатен збор со кој се категоризираат одредена група граѓани па да те замолам да дадеш дефиниција што е психопат.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Добро, не сакаат. Мораат. Бидејќи се соочени со пореметување. Разбирам, не се криви, не можат да одат против тоа.
Но!
Треба да се помират дека ете, природата ги заебала, и им го одзела биолошкото „право“ да создадат нов живот. In some way...
Бидејќи нивната љубов за ист орган како нивниот е поголема од можноста да си направат детенце, треба да си се помират со таквата судбина и нека си го поминат животот со човек од иста дијагноза.
Знам дека со голем мотив и човек без прсти може да стане добар дактилограф, ама некои работи треба да бидат оставени какви што се...
(y)(y)(y)
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 16:36 ---
а што бараат они уствари? милостина? способни се да направат деца а НЕ САКААТ, што мора да креваат прашина и галама и да им го перат мозокот и на другите ...нека си се здружат таквите лица СО ЗДРАВСТВЕНИ ПОРЕМЕТУВАЊА (педери и лезбејки) па нека си најдат некое решение...лезбејките ке им раѓаат а тие нека ги чуваат, ама кога ќе порасне нека му објаснат на детето зошто не израснало со нивната биолошка мајка или со нивниот биолошки татко.
Vo pravo si.
Neka gi ostavat kutrite deca ni krivi ni dolzni na mir. A ako bas sakaat, pa neka se pomacat malce...
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 16:55 ---
Значи сите се природни нешта...Хетеро, хомо, а, и бисексуалноста доаѓаат од природата

А за твојата хетеросексуалност пак ќе те прашам истото. Не пишувам дека е болест или не е, прашувам конкретно. Како ја сфаќаш ти лично твојата хетеросексуалност -дали е несвесна определба, болест или личен избор.
Зошто ги поистоветуваш убијците со хомосексуалците. За психопати не е некој општо прифатен збор со кој се категоризираат одредена група граѓани па да те замолам да дадеш дефиниција што е психопат.
Psihopatija e trajno poremetuvanje na licnosta koja vo odnesuvanjeto poveke ili pomalku se razlikuva od prosekot.
Homoseksualnosta do neodamna se smetase vo psihologijata i psihijatrijata za sizoidno, psihopatsko i paranoicno poremetuvanje, se do 1990 goidina koga SZO ne napravi revizjia na Megunarodnata klasifikacija na bolesti. Nekoi i den denes smetaat deka e bolest.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Баш ме интересира сите вие што лупетате ко падавичари против хомосексуалноста, а ни трунка рационалност малку во празните глави не клавате за да размислите за сиот овој проблем наречен хомосексуалност и сл исл., ќе ви посакам и ќе ве прашам една работа:
- Да си имате деца, убави, машки, женски сеедно, ама нека ви бидат хомосексуалци
- Што тогаш ќе правите ?

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Баш ме интересира сите вие што лупетате ко падавичари против хомосексуалноста, а ни трунка рационалност малку во празните глави не клавате за да размислите за сиот овој проблем наречен хомосексуалност и сл исл., ќе ви посакам и ќе ве прашам една работа:
- Да си имате деца, убави, машки, женски сеедно, ама нека ви бидат хомосексуалци
- Што тогаш ќе правите ?
Ќе ги праќаат по цркви и секоја среда или петок задолжително ќе минат со темјан дома и ќе видиш за кратко време ќе се преорбазат во хетеро. Научно докажано.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ќе ги праќаат по цркви и секоја среда или петок задолжително ќе минат со темјан дома и ќе видиш за кратко време ќе се преорбазат во хетеро. Научно докажано.
Какво малтретирање.... цццц

A

AnFem

Гостин
- Што тогаш ќе правите ?
Имам разговарано со родители на оваа тема, често го добивав одговорот „Ќе го убијам“, „Ќе се откажам од него“...
Многу деца хомосексуалци се имаат самоубиено поради психичката или физичката тортура што им ја вршел родителите. Еј да, се сетив на епизодава..

http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s11e02-cartman-sucks

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Psihopatija e trajno poremetuvanje na licnosta koja vo odnesuvanjeto poveke ili pomalku se razlikuva od prosekot..
Во ред, дефиницијата е најверојатно од википедија. Дали ова што пишува таму сметаш дека важи и за хомосексуалците?Се извинувам што е на српски, го сметам за најразбирливо. Ако треба, ќе го преведам.
Klasični psihopata odlikuje se - potpunim odsustvom savjesti - kao jedne važne osobine koju posjeduju normalni ljudi. On će se služiti svim sredstvima da ostvari svoje ciljeve. Radi se o ljudima koji su većinom - po samoj svojoj suštini – zli. Normalnim ljudima savjest na neki način služi kao kočnica, tako da će oni većinu svojih postupaka ‘vagati’, težeći tome da ne povrijede druge prilikom ostvarenja svojih ciljeva. Međutim, nemajući savjest u sklopu svog bića, psihopata se nalazi u jednoj situaciji u kojoj on ima veliku ‘prednost’ nad normalnim čovjekom. Njega ništa ne može da koči, osim možda onih pravila uspostavljenih u okviru pravnog sistema društva.
Psihopate boluju od jedne stvarne mentalne bolesti koju on označava kao – potpuni i neizlječivi nedostatak osjećanja.
Сметаш дека се тие зли, дека им недостасува совест и немаат чувства? Дали како психолог ќе ги третираш луѓето како психопати, пациенти?
Природата сеуште функционира на за нас необјаснив начин...
И сеуште чекам одговор за хетеросексуалноста :D

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Во ред, дефиницијата е најверојатно од википедија. Дали ова што пишува таму сметаш дека важи и за хомосексуалците?Се извинувам што е на српски, го сметам за најразбирливо. Ако треба, ќе го преведам.

Сметаш дека се тие зли, дека им недостасува совест и немаат чувства? Дали како психолог ќе ги третираш луѓето како психопати, пациенти?
Природата сеуште функционира на за нас необјаснив начин...
И сеуште чекам одговор за хетеросексуалноста :D
Ne e od wikipedija, taka sum ja naucila.
Ne mi smeta sto e na HRVATSKI (ne e na srpski, za zal ne pravis razlika megu dvata jazika, gledam, ali nema veze). Bas naprotiv, mi odgovara.
Eve ako veke Wikipedija ti e izvor na znaenje:
Psihopatija je sasvim uobičajena u ljudskom društvu. Postoji mnogo slučajeva psihopata koji normalno rade kao biznismeni, doktori, pa čak i – psihijatri. Oni izgledaju u svakom pogledu kao normalni ljudi. Nedostatak savesti ih čini veoma efikasnim „mašinama“. Oni mogu biti briljantni, mogu da pišu naučne radove, mogu da imitiraju riječi pune emocija (veoma su uspješni glumci), međutim, vremenom postaje sve jasnije i jasnije da te njihove riječi nisu u skladu s njihovim ponašanjem. Oni su tip čovjeka koji će u jednom momentu tvrditi kako je strahovito pogođen bolom usljed smrti nekog bliskog prijatelja ili člana porodice, a u sljedećem momentu će otići na neku žurku ili u disko klub - „da bi to zaboravio“.
ako su potpuno indiferentni što se prava drugih tiče, oni često kod drugih ljudi veoma spretno inspirišu osjećaj iskrenog povjerenja. Psihopata nikada ne smatra da s njegovom psihom nešto nije u redu, te tako ne osjeća ni potrebu da treba nešto da mijenja u vezi svog ponašanja. Osim što su egocentrični, oni su često i narcisoidni. Narcisoidnost je samo jedna od njihovih karakternih crta. Rijetko kad dolaze u sukob sa zakonom, dok istovremeno čine strahovite štete članovima svojih porodica, prijateljima i kolegama s posla. Psihopate se najčešće druže samo s onima od kojih mogu imati neke koristi. Za psihopatu je najvažnija jedino njegova „glad“, a sve ostalo je za njega ‘tamo negdje daleko’, osim ukoliko se to ne može apsorbovati s njegove strane u smislu neke vrste „hrane“. Za njega postoji samo jedno pitanje: „Da li se to može na neki način iskoristiti“ ili – „da li ja mogu nešto od toga dobiti“, a sve ostalo je od strane njegovih nagona rangirano kao manje vrijedno.

I homosekusalnosta bila smetana za bolest vo Amerika se do 1973 godina koga Amerikanskoto zdruzenie na psihijatri ja trgnale od listata na mentalni bolesti i toa isklucivo zaradi opstestveno-politickite pricini sto se slucuvale (i se uste se slucuvaat).

Studije o terapiji homoseksualnosti variraju u odnosu na uspješnost od 30 do 70 posto. Takvi rezultati su uobičajeni i za druge duševne bolesti kao što su depresija ili poremećaj ličnosti. Ni terapije koje liječe ovisnost ne postižu stopostotne rezultate, već se kreću u sličnim vrijednostima. Dakle, možemo zaključiti da terapija homoseksualnosti ima istu uspješnost kao i druge terapije.U svojoj knjizi dr. Satinover jasno pokazuje kako, homoseksualnost iako duboko usađena, niti je urođena, niti nepromjenljiva. Na žalost, mnogi ljudi koji se bore s homoseksualnim osjećajima, zavedeni su mišljenjem da nema izlaza.

Heteroseksualnosta ne bila nikogas smetana za bolest.

I eve ako bas vi se cita najdete si gi ovie knigi, pa citajte.
Suicidality and Sexual Orientation: Differences Between Men and Women in a General Population-Based Sample From The Netherlands. (2006) – Studija objavljena u Archives of Sexual Behavior; Walder-Haugrad, L., Vaden Gratch,L., Brian Magruder (1997). Victimization and Perpetration Rates of Violence in Gay and Lesbian Relationships: Gender Issues Explored. U:Violence and Victims. Vol. 12. str. 173-184; Turrell, Susan C. (2000). A Descriptive Analysis of Same-Sex Relationship Violence for a Diverse Sample. U: Journal of Family Violence. Vol. 13, str. 281-293; Skegg K, Nada-Raja S, Dickson N, Paul C, Williams S. (2003). Sexual orientation and self-harm in men and women. U: Am J Psychiatry. 160(3):541-6; i mnoge druge.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
И сите одгледани од лезбејки размислуваат како овај еден?

Kajgana Shop

На врв Bottom