ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

G

Gray Foxx

Гостин
гејовите треба самите да се разберрат што сакаат.
Сакаат да бидат геј? Нека ги.
Со самото тоа треба да се откажат од имање деца.
нека не идат против својата “природа“.

Доста е од лицемерие. Навистина
Море момчета работата е што не сакаат да бидат геј, едноставно гејови се.
Јас не сметам дека нивното е вистинското, туку дека и они треба да имаат шанса да пораснат детенце. Зашто тоа детенце да скапе во некој мизерен дом за деца без родители? Кога јасно е дека со пешковците ќе има поубав живот.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Јас сум сигурен дека најголем број од криминалците, сексуалните престапници, сериските убијци и сл. потекнуваат од „нормални“ хетеросексуални семејства. Па кога и кај ваквите деца како овој би се појавило некое девијантно однесување не би било „ненормално“ но сигурно би било гледано под лупа и како причина ќе се наведат истополовите родители. Според мене тоа не е фер
ај молим ти се наведи некој пример штом си толку сигурен ...ова нормални во цитат е ненормални уствари, а тоа хетеросексуални нема потреба да го потенцираш зошто скоро и да нема друг вид семејства ...така твојата мисла фактички би била вака "најголем број од криминалците, сексуалните престапници, сериските убијци и сл. потекнуваат од ненормални семејства т.е. ненормални родители, односно болни умови"

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас не сметам дека нивното е вистинското, туку дека и они треба да имаат шанса да пораснат детенце. Зашто тоа детенце да скапе во некој мизерен дом за деца без родители? Кога јасно е дека со пешковците ќе има поубав живот.
Добро, не сакаат. Мораат. Бидејќи се соочени со пореметување. Разбирам, не се криви, не можат да одат против тоа.
Но!
Треба да се помират дека ете, природата ги заебала, и им го одзела биолошкото „право“ да создадат нов живот. In some way...
Бидејќи нивната љубов за ист орган како нивниот е поголема од можноста да си направат детенце, треба да си се помират со таквата судбина и нека си го поминат животот со човек од иста дијагноза.
Знам дека со голем мотив и човек без прсти може да стане добар дактилограф, ама некои работи треба да бидат оставени какви што се...

Додека пак, оправдувањата... „деца мрзнат и гладуваат во домовите“ некако не ми штима.
Ако веќе тоа е проблемот... државата (народот) нека се стреми да ги направи условите во домовите перфектни. нека има негувателки кои ќе дадат внимание и услови за развој на децата кои, за жал, се напуштени.
И слично...
И крај краева... никој не дава осигурување дека едвајца гејовини ќе бидат добри родители и ќе пружаат љубов. Кој го гарантира тоа?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
А од кај си толку сигурен во тоа?

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
а што бараат они уствари? милостина? способни се да направат деца а НЕ САКААТ, што мора да креваат прашина и галама и да им го перат мозокот и на другите ...нека си се здружат таквите лица СО ЗДРАВСТВЕНИ ПОРЕМЕТУВАЊА (педери и лезбејки) па нека си најдат некое решение...лезбејките ке им раѓаат а тие нека ги чуваат, ама кога ќе порасне нека му објаснат на детето зошто не израснало со нивната биолошка мајка или со нивниот биолошки татко.

G

Gray Foxx

Гостин
А од кај си толку сигурен во тоа?
Па во споредба со дом за деца без родители, гарантирам дека ќе имаат поубав живот.
Јас да фанам да огледувам дете ќе има посреќен живот во споредба со тие блујотини таму...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се нешто експерти за педагогија. Ако има родители педери - сигурно педер ќе биде и тој. Браво. Нема везе што станал тој педер од стрејт родителски пар. Тоа нема везе. Битно да сме против педери за секоја работа. Најбоље нешто што ме смее е тоа - "А како да му објаснам на детето мое зашто оние чичковци се држат за рака?" Заради тоа што неможеш на твоето дете, да му објасниш нешто 5 минути - нема бракови. Уствари ова боље го кажува маестрото во следниов клип:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Се нешто експерти за педагогија. Ако има родители педери - сигурно педер ќе биде и тој. Браво. Нема везе што станал тој педер од стрејт родителски пар. Тоа нема везе. Битно да сме против педери за секоја работа. Најбоље нешто што ме смее е тоа - "А како да му објаснам на детето мое зашто оние чичковци се држат за рака?" Заради тоа што неможеш на твоето дете, да му објасниш нешто 5 минути - нема бракови. Уствари ова боље го кажува маестрото во следниов клип:
Никој не вика дека дете одгледано од педери ќе биде педер. Јас конкретно викам (се дерам хаха) дека на педерите не треба да им се дозволи да имаат детенце за одгледување. Само заради тоа што им текнало дека имаат екстра љубов за капитализирање.

Клиповиве нема да ме уверат дека се би било океј.
Како што на никого не му е уверлива приказната за римската волчица и Ромул и Рем.
Затоа ваљда во денешно време не им се дава на волци да одгледуваат деца.
Иако сум уверен дека една глутница волци може да даде љубов и внимание на дете кое живее во беда и сиромаштија во некој дом.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56

многу лесно и едноставно ке му објасниш само што оно тоа ке си го сфати кога ќе почне да решава изводи и интеграли т.е. кога ќе созрее како личност. Твое е да му кажеш дека како што за жал се раѓаат дечиња со физички недостатоци, слепи, глуви и слично така се раѓаат и дечиња со други пореметувања (ментални, генетски и слично). Еден дел од педерите и лезбејките станале како резултат ГРЕШКА на природата, а друг дел од курчење исто како и наркоманите. И ако детето е здраво и разумно еден ден ке те разбере и ке си бара здрав партнер со кој ке има здрави наследници.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Што треба да значи размислувањето на момче што е пораснато од лезбејски пар па посебно да му се обрнува внимание? Дека сите лезбејски и геј парови ќе одгледаат потполно исто такво? Дека светот треба да клекне на коленици пред успехот да се воспита дете од две жени и умот на сите мрчатори и негатори на геј заедниците ќе се отвори и ќе прифати секаква аномалија за да се задоволат "кутрите луѓе со осакатени човечки права"?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
нааах не би им дозволил на геј паровите да имаат деца сеуште нити пак да имаат бракови нема потреба нека си праат што сакаат ама деца едноставно не им било одредено да имаат па така се што не е одредено од природата сметам дека не треба да биде ...мој начин на размислување ништо повеке

G

Gray Foxx

Гостин
Море човеци, колку пати да ви кажам- геј се раѓа, не се станува. Ако ги види татковците негови како си маваат 69 нема он да посака кур. Не знам од кај ви е логикава...
А башка оди начекај ги твоите како се ебат да вииме дали ќе ти биде сеедно или не.
Па дај тогаш сите нека не одземат од родителите по таа основа ако одиме веќе...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јасно ни е. Педерите се раѓаат, јасно. Добро, освен големи исклучоци од тип на луѓе кои „се караат у шупак за да искажат револт кон своите родители“.
Муабетот е дека не смее да се дозволи бракот меѓу ист пол. А за посвојување, следствено на првата забрана, секако.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
а што бараат они уствари? милостина? способни се да направат деца а НЕ САКААТ, што мора да креваат прашина и галама и да им го перат мозокот и на другите ...нека си се здружат таквите лица СО ЗДРАВСТВЕНИ ПОРЕМЕТУВАЊА (педери и лезбејки)
Никој никому не пере мозок, ако веќе зборуваме за перење мозоци поагресивни се хомофобичните, недообразувани народни маси отколку геј заедницата. Патем, студираш медицина или психологија?
многу лесно и едноставно ке му објасниш само што оно тоа ке си го сфати кога ќе почне да решава изводи и интеграли т.е. кога ќе созрее како личност. Твое е да му кажеш дека како што за жал се раѓаат дечиња со физички недостатоци, слепи, глуви и слично така се раѓаат и дечиња со други пореметувања (ментални, генетски и слично). Еден дел од педерите и лезбејките станале како резултат ГРЕШКА на природата, а друг дел од курчење исто како и наркоманите. И ако детето е здраво и разумно еден ден ке те разбере и ке си бара здрав партнер со кој ке има здрави наследници.
Тешко на твоите деца кои ќе ги наполниш со предрасуди.

S

Sheldon Cooper

Гостин
ај молим ти се наведи некој пример штом си толку сигурен ...ова нормални во цитат е ненормални уствари, а тоа хетеросексуални нема потреба да го потенцираш зошто скоро и да нема друг вид семејства ...така твојата мисла фактички би била вака "најголем број од криминалците, сексуалните престапници, сериските убијци и сл. потекнуваат од ненормални семејства т.е. ненормални родители, односно болни умови"
зошто филозофираш? :) мислата ми беше дека у најголем број на случаи престапниците се од хетеросексуални фамилии а тоа дали се ненормални или нормални членовите на семејството е друга работа

Kajgana Shop

На врв Bottom