Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Хмм. Јас сепак би го нарекол ова жар во дискусијата. Така е најдобро, веруј ми.Овде! И тоа со лопата да ги ринеш. Да те освежам со некои цитати:
Контраефект на нештата кои се случуваа пред кратко време, тука кај нас.
Маршот на џихадот на 5 илјади неартикулирани персони носени на крилајата на паролата "смрт за каурите", во моменти кога тие каури го живееја најтешкиот период во поновата историја и тажеа за 4 невини животи, од кои 3 беа детски, засекогаш ќе остане врежано во нашите глави.
Едно е да се зезаме на религиски теми, но ова тука ги преоѓа границите на форумска расправија и заебанција.
Мене лично ме ужаснаа сликите кога ги видов, морници ми поминаа низ телото, и воопшто не ми падна на памет дали се муслимани или нешто друго, туку само невини деца. Веднаш ми помина низ глава како би било да се уизрешетаат будистите у црвено.
Но исто така, морници ми поминаа, и на крај памет не ми падна да осудам некој од наведениве цитати, имајќи ги на ум случките од нашиот Велигден.
Не знам батка, жешка тема се направи ова, која ги преминува границите и најпаметно е малку да се олади сето ова.
ТОа е мое мислење.