Бурма: Зошто се толерира ваков масакр? (+18)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дискриминација!
Чим не ме сакате јас ќе идам да ги спасам китовите :icon_lol:
Жал ми е, во Албанската воена митологија нема место за жени команданти.

Инаку, можеше да бидеш Ибе Паликуќа...

:D

?

..........

Гостин
Заради генералицацијата на настанот ... и оправдувањето на убиството на стотина муслимани.
Тогаш сигурно го подржувате масовното убиство на будистите по земјите кај што се мнозинство муслимани. Не зборувам за бомбашки напад едно друго ... туку со војска и парамилитарци , колење на сите будисти.

Зошто ?
Грешка си, светот не жали само кога муслимани се ибиените..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Abe zborime za BURMA... zemja kade sto mozes da ebes za $2-$5. Kade sto naselenieto e tolku krotko i pitomo da ako jades sam u restoran bukvalno te kanat da im se pridruzis na masa za da ne jades sam. Ova sto muslimanite tamu go pravat e od bes. Ke se izdrogiraat i udri zatoa sto e razlicna. Za da pokazat sila i kolku se oni jaki. Epa toa tamu ne pominuva.
1. Забрана на бракови и јавно изјаснување за припадноста , протерување.

2.Конфискација на имот

3.Конфискација на весниците

4.Забрана на исламска литература

5.Забрана за градење џамии

6. Забрана за Езан од 1983

7. Одземање на пасошите

8.Невработување во државна администрација

9. Крадење на нивното богатство и палење на домовите.

Многу се питоми.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Abe zborime za BURMA... zemja kade sto mozes da ebes za $2-$5. Kade sto naselenieto e tolku krotko i pitomo da ako jades sam u restoran bukvalno te kanat da im se pridruzis na masa za da ne jades sam. Ova sto muslimanite tamu go pravat e od bes. Ke se izdrogiraat i udri zatoa sto e razlicna. Za da pokazat sila i kolku se oni jaki. Epa toa tamu ne pominuva.
Озбилно ............... ако е така ајт да си ги пакувам куферите ! :icon_mrgr:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Ќе треба да чекаме да се роди нова Мајка Тереза , па да ја пратиме во Бурма(Мјанмар) , се надевам дека ќе стори нешто .... ( предоцна ) штетата е направена ....
веројатно и неа ќе ја истерат затоа што е Христијанка - каурка/неверник ( то треба да се убие )
и после кој им е крив што муслиманите се shit ...
Реално гледано мене ми е жал за млади животи , и така се ближе крајот на светот ( се надевам дека господ нема да не остави на маките па да се мачиме со климатските промени )

извинете за мојот пост , ја немам смислата за хумор :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

2.Конфискација на имот

7. Одземање на пасошите

Многу се питоми.
Ова го пишува на исламски центар, што не значи дека е вистина. Ни треба и другата страна.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503

2.Конфискација на имот

7. Одземање на пасошите

Многу се питоми.
Имаш среќа што не си се родил таму ! :ROFLMAO:

F

FARANG

Гостин
1. Ne e tocno. Propaganda

2. Koj imot? Kako e toa steknato? Sum bil 10tina pati tamu i nadvor od rangun ti e sve kolibi uglavno. Sutka e bevrli hils za mestata kade sto se slucuva ova. Edinsvenite sto imaat "imot" se narko dilerite.

3-4. Islamska propaganda sto siri omraza. Vo nekolku navrati tie vesnici povikuvale na bunt i se uglavno sponozrirani od arapskite islamski drzavi. Ova ne e od vcera nego problem sto go toleriraa so godini dur ne im pukna film mislam kade '97-'98.

5. Ima regioni kade sto ima i po 20tina dzamii kade sto ziveat muslimani. Normalno ke ima zabrana da gradat kade sto nema dovolno narod. Kako e vo Saudiska arabija? Ke dozvolat barem 1 crkva tamu?

6. Izvini ama toa zavivanjeto za povik u dzamija samo vie go imate. Treba sekade da se zabrani. Nivna drzava nivni pravila. Pak ke te prasam koga ke mozam da otidam vo Meka ili Dzeda i da se prosetam bez da go vadam lanceto so krst od vratot? Lani uste na aerodrom me opomenaa. Toa ezanot i molitvata za patuvanje na prorok muhamed u avion mi ja ispejaa iako sum hristijan ama ete nivna drzava nivni pravila.

7. Propaganda. Ne im ni izdavaat na ilegalcite na tie sto se legalni bez problem im davaat. Sum videl mnogu pati kako najnormalno patuvaat.

8. Da tuka si vo pravo ima diskriminacija ne gi pravdam ama sepak stanuva zbor za malcinstvo od 5%.

9. Ilegalci sto ziveat vo divogradbi i zgora na toa pravat problemi. Nek si odat nazad u bangladesh.

2.Конфискација на имот

7. Одземање на пасошите

Многу се питоми.

S

Shaman

Гостин
Добра тема за презентација на македонскиот хумор и сатира.
најдобра тема за презентација на дволичноста и подлата агенда на
дел од муслиманите во македонија, кои глумат дека сакаат соживот.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
До сите муслимани тука: зошто вака не се кревате и не жалите за сите оние невини луѓе (христијани) кои се убиени во терористичките напади врз цркви во Нигерија, Египет... зошто не се кревате за оние кои што глава изгубиле од вашите браќа муслимани? Ја осетивме ние муслиманската "мирољубивост", лицемерие и соживот на наша кожа оваа година пред Велигден. Немојте да очекувате дека око ќе ни трепне за некои си таму муслимани во Бурма, кога од вас добивме само пароли Смрт за Каури... Сите сме луѓе и сите сме исти на овој свет, нели?
А тоа колку го оправдувам, ете ќе кажам го оправдувам, колку што се оправдува рушењето на цркви и сечење на глави на христијани во муслимански земји. Пак ќе кажам, не се прави ова за џабе во Бурма, знаат со какви луѓе имаат таму работа.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
најдобра тема за презентација на дволичноста и подлата агенда на
дел од муслиманите во македонија, кои глумат дека сакаат соживот.
Веројатно јас не сум единствен кој сум мислел дека Албанците(муслимани) се дволични и лицемерни , а можеби ги има , којзнае !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ова го пишува на исламски центар, што не значи дека е вистина. Ни треба и другата страна.
Донеси ја ти, се до тогаш овие остануваат на снага.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 21:53 ---
Имаш среќа што не си се родил таму ! :ROFLMAO:
Оти бе , па и таму ќе биде добро , тие работи што ги читам за Бурма , гору долу и тука се случувале порано. Ќе биде и таму еднаквост еден ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom