Бургер Kинг доаѓа во Македонија

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
KFC OR GTFO!

Ако не отворат добар ресторант во Охрид... Fail...
Ама под услов да работи од мај до септември? :D
--- надополнето: Aug 25, 2011 4:30 PM ---
Neznam dali poveketo tuka nemaat probano vo burger king, pa pisuvaat taka ili pak probale double whooper ama ne i domasna hrana. Poloso nesto od ovaa hrana nema (i mcd i kfc).
Добро бе, ние нема да јадеме секој ден за ручек од Burger King. Ако јадеш секој ден штетна е, и тоа како. Кога ќе ти се пријаде нешто такво ќе отидеш, за промена ќе кснеш. Плус, имаш избор, боље е од MC.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
океј бе има луѓе на кој им е убаво ова,животот е прекраток за да се замарам дали е ова понездраво него вили или седмица.А хигиената е на добро нив,нема сигорно волкава компанија на тоа поле да се заебе и да попие тужби и остало.

Мене од компир манџа и сарма ми е поубаво ова,кој не му е има и за тоа тема вајда.
Е убаво е да и мене сеуште ми се вкусни ама кога ќе почнете да страдате од последиците од ваквите јадења ќе ве видам тогаш... а секогаш доаѓаат, знам за случај срцев удар на 30 години. Ај вие си знаете за себе ама порано или подоцна ќе дојдете на тоа што ви го мрчеле вашите со години. :)
Како и да е и јас чекам едвај да ги пробам сендвичиве на Турскиве браќа. :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.434
Поени од реакции
18.613
фала богу дека е штетно али нема секој ден да јадам.Не го викаат џанк фуд за џабе.Се што се иде до крајност е штетно,не значи дека у седмица и вили е здраво:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Double Whopper <3 Уште KFC и седмица кен бајт мај ес.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Ама под услов да работи од мај до септември? :D
--- надополнето: Aug 25, 2011 4:30 PM ---

Добро бе, ние нема да јадеме секој ден за ручек од Burger King. Ако јадеш секој ден штетна е, и тоа како. Кога ќе ти се пријаде нешто такво ќе отидеш, за промена ќе кснеш. Плус, имаш избор, боље е од MC.
i mc e bolje vo stranstvo od kaj nas, primer e pomfritot, potpolno ist kako burger king na slikata pred nekoja strana. Vo stranstvo prodavaat losa hrana, ama kaj nas sranje.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе срање не срање, оставете тоа. Со Фукушима кој знае и какви риби јадеме дома сега а и овошјето и зеленчукот со сешто ги прскаат така да здрава храна ти само ако ја одгледуваш во двор, нива и знаеш како е одгледувана.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Тоа не се факти за хигиена, значи ако таа што ти го подава сендвичот цела ден тоа работи, тоа ти демек хигиена. Добар виц, значи не се работи за хигиената туку за самата храна не е изгледа свежо изгледа старо и бајато, направи експеримент земи помфрит од мекдоналдс и дома направи си еден, и после една недела види ги, ако те мрзи ќе најдеш на интернет видеа со таква содржина, исто можеш да земеш од било која кафана или сендвичара и да видиш кој ќе најмногу преживее. Не е работата за хигиената за самата храна имам јадено во разни угостителски објекти кои не држат многу до хигиена, ама ниту сум се отрул ниту знам за некој што имал проблеми, ама за америчката фаст-фуд храна знам дека најголем терорист во САД
Хигиена =/= свежина и хемии. Не реков јас дека е здраво, свежо или не хемиско туку кажав дека е по хигиенско. Многу нормално дека е нездраво, дека е хемиски обработена храна и сл, фаст фуд е, поради истата причина не ја практикувам баш овој тип на храна. Ја имам гледано емисијата со помфритот и јасно ми е сега на што мислиш и скрос се сложувам со тебе само што тоа нема врска со хигиената, како што претходно спомна :) Имам и осетено, ако јадеш неколку дена (во мојот случај околу 9-10 дена) само мекдоналдс почнуваш да го осеќаш вештачкото и на вкус, а и на организам.
Во секој случај кај нас хигиената (правиот смисол на хигиена) во овој тип на угостителски објекти е на многу повисоко ниво него во другите.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.226
Поени од реакции
34.520
Зш сеа кога држам диета? :(
Јас немам јадено џанк-фуд повеќе од 2 месеци, ама кога ќе го отворат мора да дегустирам.
Чисто да видам дали може да се носи со нормалните македонски хамбургери :)

П

Пепси_

Гостин
Со братучед ми у германија порачавме некој си "лесен појадок" во Бургер Кинг за 3-4 евра и кога го земавме се беше океј. Седнавме да јадиме,кренав тоа сендвичот да проверам што како и шо да видам "лесен појадок" у пм. Ставиле плескавица (катастрофална беше со некакви си топчиња ваљда соја или нешто др),потоа врз плескавицата ставиле јајце (како кајгана), ондак врз јајцето неколку парчиња чајна. На ова додадете му цел помфрит и кока кола. Значи кога завршив со "лесниот појадок" ми се згади животот и цел ден бев омалаксан. :D

За разлика од бургер кинг во мек доналдс повеќе ме бендиса плескавицата и бев најаден од една голема порција (незнам што точно беше) исто околу 5-6 евра чинеше.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Повеќе од 2 евра не давам за овој хамбургер да го пробам, па макар бил и дар од боговите.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Јас немам јадено џанк-фуд повеќе од 2 месеци, ама кога ќе го отворат мора да дегустирам.
Чисто да видам дали може да се носи со нормалните македонски хамбургери :)
Епа види вака, чим првиот е на аеродром, контактирајме пред да го купиш :) Можеби ќе барам да ми донесеш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom