Бургер Kинг доаѓа во Македонија

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.177
Знам многу луѓе што имаат исто мислење како тебе, ама Старбакс има ОГРОМЕН избор на кафиња, значи ако сакаш кафе без додатоци, со вкус на најквалитетно кафе, ќе го добиеш. Ако сакаш нешто како летно десертче со само пола шоља кафе ќе си земеш од тие ти што ги викаш кафиња од литар. Очигледно не си пробал Старбакс повеќе пати да знаеш всушност каков е вкусот на нивното кафе.
Што мислиш, да дојдат Старбакс во Мкд, колку пари ќе е едно еспресо? Сигурно нема да е 40, 50 денари, а за тие пари може да се најде екстра квалитетно еспресо.

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Што мислиш, да дојдат Старбакс во Мкд, колку пари ќе е едно еспресо? Сигурно нема да е 40, 50 денари, а за тие пари може да се најде екстра квалитетно еспресо.
Старбакс ги прилагодува цените по животниот стандард. На пример, најмалото карамел фрапучино во Германија го купував за 4 евра, а во Софија го пиев средна големина за 2,5 евра. За споредба, карамел фрапучиното им е еден од најскапите производи, а во Германија еспресото беше 1,90. Во Софија незнам колку беше, ама по логика не било над 1 евро.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
In-N-Out Burgers ги има само во Лос Анџелес и околината, ова е Animal Style бургер.

Мекдоналц и Бургер Кинг може вода да им носат на некои франшизи што ги има во УСА.
In-N-Out се дефинитивно број еден. Финтата е што немаат ништо смрзнато, комприте ги сечат пред тебе, плескавицата пред тебе ја прават. Али јас живеев во Централна Калифорнија ги имаше и таму. А знам дека ги има и во Аризона, Тексас, Невада и може уште некоја држава плус.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.177
In-N-Out се дефинитивно број еден. Финтата е што немаат ништо смрзнато, комприте ги сечат пред тебе, плескавицата пред тебе ја прават. Али јас живеев во Централна Калифорнија ги имаше и таму. А знам дека ги има и во Аризона, Тексас, Невада и може уште некоја држава плус.
Колку што читав на нет, отвараат ресторани само доколку местото се наоѓа на 1ден возење од нивната месара.Значи месото не е замрзнато па одмрзнато, компирите и зеленчукот мора да се исто така тазе.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Супер све, али ќе идете до аеродром да јадете ?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
еден бе да напраеше асален муабет за здрава храна, еве не за здрава ама за нормална.

како може да се палите и да јадете америчка хемија не ми е јасно???

па уште пица хат и старбакс срањено го бараат..не се секирајте ке дојде...за брзо време и вие ке изгледате како дебилине во америка....

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.851
Поени од реакции
5.177
Абе одите сркајте ајвер под вашине споменици, остајте ги луѓето да јадат што сакаат.Само да се мрчело нешто, онака патриотски.

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Нешто подобро од лесковачка или гурманска од „Вили“ - нема у државата. Вистинско месо, направено на вистинска скара со јаглен, тазе и зачинето со превкусни сосови. Не може да се споредува со америчките срања...
Маybe, aли не си прошетал доволно низ државата очигледно :)

Burger King, еден на аеродром, еден ќе има в центар и уште еден во некоја друга скопска населба, останатите градови ќе зеат само а и онака прескапо е. :oops:
Да биди нешто повеќе од McDo, не сум баш уверен...Едино нешто поголем е сендвичот, барем така беше во Верона. И не се сеќавам баш за цена ама знам дека за едно 5-6 евра поминав поефтино отколку некои што кажуваа за МcDo. Работат на исти принципи, вложи скоро ич, добиј многу и сето тоа заради името, друго баш ништо. И јас не сум најголем фан на овие ресторани. Сликите им се феноменални, цените баги солени а финалниот продукт кој го добиваш на тацна... е права демотивација :D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Стварно ме интересира од што на сликата ја процени хигиената на сендвичарата?
1. СИТЕ наши сендвичари примаат пари/се фаќаат за испотените мишки/се чешаат по испотените глави/.... и ти прават сендвич без да ги измијат,
2. Овој тип на ресторани (бургеркинг, мекдоналдс, кфц...) има посебни луѓе задолжени за нарачки и за работа со пари и друг тип на нечисти средства и посебни луѓе задолжени да ги прават и пакуваат сендвичите кои што немаат пристап до пари кои што носат ракавици и капи на главата и се нон стоп под мониторинг (во странските држави).
Баш имам јадено Мекдоналдс во странство и после третиот залак не можев повеќе не беше јадливо, немаше вкус т.е немаше вкус на пилешко (бидејќи такво нешто нарачав) и да од сликата може да се процени дали е хигиената на ниво или не, исто како на пазар кога ќе одиш и од око ќе процениш што е добар домат добра краставица или пиперка, тоа е инстинкт, добрата и вкусна храна секогаш изгледа добро, не само на рекламите.
А порцијата личи на стар човек, бидејќи нема свежина, само прзениот компир е без потребната свежина, како да е останат од на баба ти свадбата.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Баш имам јадено Мекдоналдс во странство и после третиот залак не можев повеќе не беше јадливо, немаше вкус т.е немаше вкус на пилешко (бидејќи такво нешто нарачав) и да од сликата може да се процени дали е хигиената на ниво или не, исто како на пазар кога ќе одиш и од око ќе процениш што е добар домат добра краставица или пиперка, тоа е инстинкт, добрата и вкусна храна секогаш изгледа добро, не само на рекламите.
А порцијата личи на стар човек, бидејќи нема свежина, само прзениот компир е без потребната свежина, како да е останат од на баба ти свадбата.
Ти дадов факти за хигиената, а ти ми кажуваш инстинкт. Кажи ако ти работи инстиктот за на утакмица што да ставам или за на берза кај да инвестирам.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Најголем лајк.

Првпат пробав од Whopper и X-tra long сендвичите пред ~7 години. Од тогаш, секогаш кога сум бил во странство (колку и да е тоа ретко) сум барал Burger King. Оброците на McD's не се ни приближно толку добри :)
Аууу и јас имам јадено X-tra long, прекрасен е :icon_lol::eek:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
KFC OR GTFO!

Ако не отворат добар ресторант во Охрид... Fail...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ти дадов факти за хигиената, а ти ми кажуваш инстинкт. Кажи ако ти работи инстиктот за на утакмица што да ставам или за на берза кај да инвестирам.
Тоа не се факти за хигиена, значи ако таа што ти го подава сендвичот цела ден тоа работи, тоа ти демек хигиена. Добар виц, значи не се работи за хигиената туку за самата храна не е изгледа свежо изгледа старо и бајато, направи експеримент земи помфрит од мекдоналдс и дома направи си еден, и после една недела види ги, ако те мрзи ќе најдеш на интернет видеа со таква содржина, исто можеш да земеш од било која кафана или сендвичара и да видиш кој ќе најмногу преживее. Не е работата за хигиената за самата храна имам јадено во разни угостителски објекти кои не држат многу до хигиена, ама ниту сум се отрул ниту знам за некој што имал проблеми, ама за америчката фаст-фуд храна знам дека најголем терорист во САД

Член од
17 август 2011
Мислења
10.434
Поени од реакции
18.613
океј бе има луѓе на кој им е убаво ова,животот е прекраток за да се замарам дали е ова понездраво него вили или седмица.А хигиената е на добро нив,нема сигорно волкава компанија на тоа поле да се заебе и да попие тужби и остало.
еден бе да напраеше асален муабет за здрава храна, еве не за здрава ама за нормална.

како може да се палите и да јадете америчка хемија не ми е јасно???

па уште пица хат и старбакс срањено го бараат..не се секирајте ке дојде...за брзо време и вие ке изгледате како дебилине во америка....
Мене од компир манџа и сарма ми е поубаво ова,кој не му е има и за тоа тема вајда.

Kajgana Shop

На врв Bottom