Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
21 декември 2021
Мислења
12
Поени од реакции
12
Кои сериски броеви сега се префрлаат во финален? Некој напиша дека почнале да ги разгледуваат молбите од 2021 година.

Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Ми треба човек да среди документи за интервју (декларација, автобиографија, превод на изводи)... само за тоа, интервју е договорено.

Член од
8 септември 2023
Мислења
1
Поени од реакции
1
Здраво, пријатели! Извинете, ако задавам глупо прашање. Како обично се регистрирате за поднесување на документи во Министерството за правосудие во Софија? Има ли слични методи како луѓето од други земји преку веб-страницата publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDoc со опцијата "Прием на лица од бугарско потекло" или имате различна постапка?

Член од
28 февруари 2014
Мислења
36
Поени од реакции
8
Дали може некој да ми каже што се случува со возачкиве? Имам другар што ја чека веќе 6 месеци. Посредникот тврди дека имало застој заради промена на влада.

Член од
30 септември 2021
Мислења
102
Поени од реакции
78
Дали може некој да ми каже што се случува со возачкиве? Имам другар што ја чека веќе 6 месеци. Посредникот тврди дека имало застој заради промена на влада.
Здраво!
Другар ти имал среќа, да биде во тие што ги проверуваат дали навистина живеат на таа адреса и дали имаат престој 6 месеца во Бугарија. Да ти кажам от искуство, доста луѓе се ставени на таа проверка и така ќе си остане статусот.

Член од
21 септември 2021
Мислења
16
Поени од реакции
29
Ja sam imala 10.03.2021. Jos uvek nista broj je 32../2021. Intervju u Sofiji, ako bude promene javljam :)
Zdravo drugari,
Upravo proverih status,
prebacena sam (vracena opet )na
  • По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. , ne znam samo koliko se čeka i šta sada :)

Член од
18 мај 2022
Мислења
17
Поени од реакции
9
Ми треба човек да среди документи за интервју (декларација, автобиографија, превод на изводи)... само за тоа, интервју е договорено.
Можам да ти дадам од жената мене што ми спремаше.

Член од
14 мај 2023
Мислења
4
Поени од реакции
4
Ne moze
Potrebni I najvazni dokumenti barem Eden vakvo dokumenti:
Bugarska voena kniska
Bugarsko sveditelstvo
Bugarska krstenica
Bugarski pasos od roditel

Se ostanato cicko strini komsiki nema da pomine I samo parite ke vi gi zemat.

Pominuva samo
Ti---tatko--majka---brat---sestra---dedo--pradedo.
Dokolku imate Eden od gore navedenite dokumenti.
Od kade moze da se izvadi star dokument daj pomognete kazete, jas dva meseci se mi e spremno samo toa mi fali, probav na bugarski drzaven arhiv na email mu pisav ne vrakaat, Pozdrav

Член од
5 август 2020
Мислења
37
Поени од реакции
17
Najprvo zdravo na site.Imam aplicirano za bugarski pasos so eden start dokument od dedomi ( na tatkomi tatko).Edniot dokument mie Udostoverenie a drugiot mie Sveditelstvo i dvata se od 1932god i pisuva na niv deka dedomi e bugarin.Dali ke ima nekakva prechka vo procedurata za drzavjanstvo i kolku godini trae cela procedura.Intervju Januari 2023 Bitola.

Kajgana Shop

На врв Bottom