Нели по нов закон не може само со изводи?Не ти треба ништо чим имаш извод на роден или умрен.Мислам треба само превод.
Нели по нов закон не може само со изводи?Не ти треба ништо чим имаш извод на роден или умрен.Мислам треба само превод.
Ne mozeНели по нов закон не може само со изводи?
Да. И ако аплицирате повеќе, другите прават копија од тој документ, а се повикуваат на досието од тој прв што ќе оди на интервју. Во мојот случај јас бев прва, а другите се повикаа на оригиналот од моето досие. Бевме четворица инаку.Ne moze
Potrebni I najvazni dokumenti barem Eden vakvo dokumenti:
Bugarska voena kniska
Bugarsko sveditelstvo
Bugarska krstenica
Bugarski pasos od roditel
Se ostanato cicko strini komsiki nema da pomine I samo parite ke vi gi zemat.
Pominuva samo
Ti---tatko--majka---brat---sestra---dedo--pradedo.
Dokolku imate Eden od gore navedenite dokumenti.
Кажи ми со какви документи имаат поднесено?Моите роднини се преписки околу 19xx/2021 и 26.07.2023. се префрлија од задолжителна во финална. Според твојот пример, испаѓа дека Бугарите не направиле речиси ништо цел месец.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Извод од матична книга на родените за прабаба за регистрација од 1900 година, каде што пишува дека нејзините родители биле Бугари. Сите бугарски имиња и презимиња. Место на раѓање село кај Босилеград.Кажи ми со какви документи имаат поднесено?
Teco brate tebi treba Bugari da daju diplomtski pasos ne ovaj obican,zarad mora informacija i korisnih saveta koje si podelio ljudimaИзвод од матична книга на родените за прабаба за регистрација од 1900 година, каде што пишува дека нејзините родители биле Бугари. Сите бугарски имиња и презимиња. Место на раѓање село кај Босилеград.
Ne mie jasno 2021 intervju a prieta molba e statusot, imam videno poke vakvi slucaevi a ako odi se kako so treba ti dosega trebase da bidis na obrazuvana prepiska.Mozi nekoj da objasni? Ova spored mene e samo deka molbata e primena a ne gibnata Jas sum 2023 januari intervju i po 3 meseci se prefrli na obrazuvana prepiska.PozdravZdravo me interesira ako nekoj ima info otprilika so se slucuva intervju 05.2021 bitola
Jas bev na 12.2021 i kaj mene e na zadolzitelno.Zdravo me interesira ako nekoj ima info otprilika so se slucuva intervju 05.2021 bitola
За да преминеш на следниот статус, мора да имаш цврст доказ дека имаш Бугарин во семејството. Со кои документи аплициравте?Zdravo me interesira ako nekoj ima info otprilika so se slucuva intervju 05.2021 bitola
Samo so izvodi suma so dokumenti trebit i kaj mozam da gi nabavam?За да преминеш на следниот статус, мора да имаш цврст доказ дека имаш Бугарин во семејството. Со кои документи аплициравте?
Fala tiСите шо сте приета молба значи дека не сте ни во постапка и процес за добивање на државјанство, се чека да однесете стар документ или пасош од родител или брат/сестра за да ОТПОЧНЕТЕ процедура и тек од моментот кога че ви се образува преписка влегувате во процесот, т.е се редите на опашката за добивање на пасош, со други думи, приета молба ќе ти стои се дури не однесеш цврст доказ, т.е може и 10 години да не се мрдне, едноставно си на стенд бај, чекаат на тебе, се надевам бев доволно јасен
Гледам многу прашања од типот бев на финална сега сум вратен, СИТЕ СМЕ ВРАТЕНИ и нема потреба од паники, ги ставаат на финална само оние преписки шо во момент ги работат така да не ви менува дали сте на задолжителна или финална, кога ќе дојдете на ред, ќе ви се смени статусот.
Се надевам појаснив некои работи
Автоматски споено мислење:
Сите шо сте приета молба значи дека не сте ни во постапка и процес за добивање на државјанство, се чека да однесете стар документ или пасош од родител или брат/сестра за да ОТПОЧНЕТЕ процедура и тек од моментот кога че ви се образува преписка влегувате во процесот, т.е се редите на опашката за добивање на пасош, со други думи, приета молба ќе ти стои се дури не однесеш цврст доказ, т.е може и 10 години да не се мрдне, едноставно си на стенд бај, чекаат на тебе, се надевам бев доволно јасен
Гледам многу прашања од типот бев на финална сега сум вратен, СИТЕ СМЕ ВРАТЕНИ и нема потреба од паники, ги ставаат на финална само оние преписки шо во момент ги работат така да не ви менува дали сте на задолжителна или финална, кога ќе дојдете на ред, ќе ви се смени статусот.
Се надевам појаснив некои работи