Пиши и емаил на државната агенција архиви Софија. На гугл ќе го најдеш сајтотЗнае ли некој како се добива извод од матична книга на родени и матична книга на умрените од Софија без да се оди таму? Дали има агенција што тоа го прави за пари?
Ви благодарам
На 21.02. бев положителен значи пред еден месец и ми пишува исто тој статус што сега на тебе ти пишуваKaj site so polozitelno li e taka? Ima li nekoj da ne mu e smeneto denes ili pa e greska? Za prv pat gledam takov status. Moze da znaci deka skoro ke imame ukaz. Nekoj so skoro pominal na polozitelno (mart) da kaze dali i kaj nego e taka. Fala
Проверете ти и брат ти ве молам дали ви е сменет статусот и денеска во петок на 17.03.2023. На мене ми е сменето. Ќе ти пратам слика а и ти пратив порака од моменталниот мој статус. Еве сликаДруштво денес положително ја и брат ми !!
Интервју Скопје февруари месец, преку родител.
Број на преписки 35хх и 38хх.
Со среќа на сите !!
Јас доставив копија но ми го побараа и оригиналотЗдраво на сите.
Простете доколку повторувам прашање на кое веќе има одговори , нова сум на форумов
Ќе ве молам за одговор:
1. Дали доколку одам со процедура за БГ државјанство преку Скопје, БГ.конзулат , стариот документ во мојот случај од дедо ми, треба да го доставам оригиналниот или како заверена копија?
Благодарам
Автоматски споено мислење:
Na intervju si bio 15.11.2022? IliИ кај мене исто
Положително 15.11.2022
Да да, сменет е и кај насПрегледај го приврзокот 372076
И на мене ми е сменет статусот. На првото положително бев на 21.02.2023 тоест пред месец време. Ме интересира дали е сменет статусот на тие што се на положително од овој месец од почетокот на март. Нека некој напише
Автоматски споено мислење:
Проверете ти и брат ти ве молам дали ви е сменет статусот и денеска во петок на 17.03.2023. На мене ми е сменето. Ќе ти пратам слика а и ти пратив порака од моменталниот мој статус. Еве слика
Прегледај го приврзокот 372077
polozitelno mu stana na 15.11.2022 ne deka togas bil na intervju..Na intervju si bio 15.11.2022? Ili
Pa da su hteli nekog da stave na dopunsku proveru, stavili bi ga bez vraćanja statusa. Čemu komplikacije? Mislim da žele da kupe vreme i nađu razlog da većinu zahteva odbiju pod nekim novim izgovorom...Или тоа, или кога комисијата што преминува на дополнителна ќе види дека се е ок, преминува на дополнителен или финално
Финалево и онака немаше смисла, бидејќи трае 2 години...
Тогаш можеби финално ќе биде за 1-2 месеци како порано
За да го тестираме ова: знаеме дека тие преместуваа некои финалиња на дополнителни околу 5700/2020 оваа недела. Неодамна трчаат пред советот за државјанство, наоѓаат маани, ги ставаат луѓето на дополнителни пред да стигне до нивната маса. Јас сум 48xx/2020 заедно со @KGBG и ниту еден од нас не се врати на сцената. Некој друг под 5700/2020 кој не се вратил наназад, кој беше во финалето оваа недела? Ако е така, мислам дека си во право. Веројатно само полесно, така што првата група знае кого да провери.Или тоа, или кога комисијата што преминува на дополнителна ќе види дека се е ок, преминува на дополнителен или финално
Финалево и онака немаше смисла, бидејќи трае 2 години...
Тогаш можеби финално ќе биде за 1-2 месеци како порано