- Член од
- 4 октомври 2019
- Мислења
- 264
- Поени од реакции
- 288
Zdravo sakam za deteto 1 godinka da izvadam Bugarski pasos.... jas mojot go vadiv vo Sofija, dali moze na nego da izvadam vo ambasadata Sk ili mora za Sofija da se odi...?
Tret stepen srodstvo vo ista linija, ne može preku čičkoZakonot vika do tret stepen srodstvo. Cicko e tret stepen.
Не пишува така во член 15 став 2 од законот за блгарско гражданство. Пишува родствена врска со лице до трети степен кое е од блгарски произходTret stepen srodstvo vo ista linija, ne može preku čičko
Човек, прашуваш дали може, ти кажуваме НЕ (сите членови со такви документи ги одбија) и сега нé убедуваш дека може. Ондак аплицирај си и со среќа.Не пишува така во член 15 став 2 од законот за блгарско гражданство. Пишува родствена врска со лице до трети степен кое е од блгарски произход
Ни чичко,ни вујко,вујна,стрина не признаваат.Човек, прашуваш дали може, ти кажуваме НЕ (сите членови со такви документи ги одбија) и сега нé убедуваш дека може. Ондак аплицирај си и со среќа.
Не прашуваат, па после не убедуваат дека поима немаме, не им одговара тоа шо ние, неколку души шо тука разбираме им кажуваме како е реалноста, без никаков финансиски интерес, тоа шо посредниците ги лажат и им го кажуваат тоа шо сакаат да го чујат, за некоја пара плус, тоа си е нивен проблем шо се будали и им веруваат, ама нека не не убедуваат, ќе си видат сами кој бил во правоЧовек, прашуваш дали може, ти кажуваме НЕ (сите членови со такви документи ги одбија) и сега нé убедуваш дека може. Ондак аплицирај си и со среќа.
Пишува "в'зходјашт до трета степен вклјучително" - преведено асцендент до трет степен. Ако во документ ги има родителите напишано како бугари, а тие се твои баба/дедо можеби ќе може, сепак консултирај се со адвокат, не со посредници. Ако не го разбирате бугарскиот користете барем google translateНе пишува така во член 15 став 2 од законот за блгарско гражданство. Пишува родствена врска со лице до трети степен кое е од блгарски произход
Не може, ниту си и ти потекло неа, ниту живее она во Бугарија за да може на таа основа да аплицира.Здраво на сите, знам дека ова е надвор од темата, долго време го следам форумот и ги ценам информациите што ги пишувате, имам едно прашање, имам српско и бугарско државјанство, се оженив со жена ми во Србија, моментално живееме во Шведска дали може преку мене да добие бугарско државјанство и ако е можно колку време треба да бидеме во брак за да аплицираме за бугарско државјанство...фала за одговорите
здраво на сите. мило ми е што те запознав. извини за мојот лош македонски. ова е целосно превод.Здраво на сите, знам дека ова е надвор од темата, долго време го следам форумот и ги ценам информациите што ги пишувате, имам едно прашање, имам српско и бугарско државјанство, се оженив со жена ми во Србија, моментално живееме во Шведска дали може преку мене да добие бугарско државјанство и ако е можно колку време треба да бидеме во брак за да аплицираме за бугарско државјанство...фала за одговорите
Мене за 3 месеца ми стигна за Скопје. Ми се јавија кога ми стигна на телефон.Поздрав свима, имао са интервију јула месеца 2022 у амбасади у Београду и од тад нисам добио Пин. Да ли неко може да ми каже колико се времена чека? Хвала.
U mom slucaju, imao sam intervju u ambasadi u martu '21, dobio sam mejl sa PIN-om krajem avgusta '21. Pretpostavljam da bi trebalo da dobijes isti uskoro. Pozdrav.Поздрав свима, имао са интервију јула месеца 2022 у амбасади у Београду и од тад нисам добио Пин. Да ли неко може да ми каже колико се времена чека? Хвала.