Јас бев со документи оригинали документи од пра дедо ми кртен во бугарското 1906 год дедоми бугарски војник со оригинали документи и отказ ми дадоа 6 год чекав и ништоNEZNAM I JAS SO POSREDNIK MOJ RAZZGOVARAV SO ZO IZVODI SUM I OD BRAT DOKUMENTI I POTVRDI OD KLUB BGS NA FINALNA SUM 1 GODINA DZABE VIKA VEKE NE PRIZNAVAT PO NOVIOT ZAKON SAMO STAR DOKUMENT ILI OD RODITEL DRUGO SE E DZABE NEZNAM SO DA KAZAM
Дали може малку помош во врска со ова?Na stranata na Drzavni Arhivi Sofija ima link na koj sekoj moze da proveri
А после интервју уште ли се чека?Рачунај околу 2,5-3 години од интервју.
Kje si go barate seloto po inventarnite opisi....br. 9 ili pak br.10....pooddelno ima arhivski edinici.....mislam deka gi ima po 50-ttina...pobarajte go imeto na seloto.... otvoretego linkot od arhivskata edinica i togas site podatoci sto gi citate gi prakjate do Arhivot i gi vnesuvate podatocite ..ime prezime..god. na ragjanje...ime na tatko na majka ..od Vasiot predok i od Arhivot Vi odgovaraat dali imaat podatoci...Дали може малку помош во врска со ова?
Селото на пра-дедото е "Главовица".
Следејќи ги линковите во темава, најдов дека ова е дел од Пехчевска (Малешевска) Каза (под Осоговија и со реден број 33 - исто го има и бројот 229, но не сум сигурен дали овие броеви нешто значат).
На страната на архивата што е споделена, потенцирано е дека може да провериме кај линковите:
Inventory № 9
Inventory № 10
Но никако не можам да се снајдам, како можат овие иформации (Главовица, број 229, Осоговија, Пехчевска (Малешевска) Каза) да ми помогнат при пребарувањето на линковите 9 и 10 од погоре?
Како точно треба да барам овде и што треба да барам?
Сериозен си со прашањево? Буквално во самиот пост што самиот го цитираше ти е одговорено. Го прочита ли воопшто? А на страна од тоа дали го прочита, ти сериозно мислиш на самото интервју одма ќе ти дадат пасош?А после интервју уште ли се чека?Рачунај околу 2,5-3 години од интервју.
Не.Pozdrav,da li i dalje vazi da se moze dobiti stalni boravak preko proishodi
Моја грешка, погрешно прочитав. Мислев колку отприлика иде процесот до интервју, а ми одговори на прашањето за после, да.Сериозен си со прашањево? Буквално во самиот пост што самиот го цитираше ти е одговорено. Го прочита ли воопшто? А на страна од тоа дали го прочита, ти сериозно мислиш на самото интервју одма ќе ти дадат пасош?