Fala na info. Neka te sledi celata sreka. I so Boga napred ti po negoJas ke idam sabajle so test od vtornik i ke vi pisam, ke prasam za so dvojno drzavjanstvo i samo so mak drzavjanstvo i ke ve izvestam stom se vratam

Fala na info. Neka te sledi celata sreka. I so Boga napred ti po negoJas ke idam sabajle so test od vtornik i ke vi pisam, ke prasam za so dvojno drzavjanstvo i samo so mak drzavjanstvo i ke ve izvestam stom se vratam
Бидејки ме спомна мене , само ќе ти кажам дека,сеуште ништо не е готово како што најавуваат нашиве медиуми.@ M.M.M dali seyste mislis deka izvlekuvam informacii od rakav ...pozdrav Bate ....rekov nedaj boze ,ama Sepak do 31 Juli .......ne gledam svetlo vo tunelov ....pozdrav ...site tuka spodeluvame verodostojni informacii ....kolku za tvoja informacija pozdrav i sekoe dobro
Eve ti kazav ...info ti ne veruvas ...zvonam I prasuvam .....ne sum od tie Sto cekaat info .....Fala ti na sovet ,ama ne mi treba momentalno ....najmalku od tebe pozdrav ....P.S ne jacam verodostojnosti tuku sppdeliv informacija koj razbral razbral koj ne Fala mnogu prijatno ....Бидејки ме спомна мене , само ќе ти кажам дека,сеуште ништо не е готово како што најавуваат нашиве медиуми.
2.Додека ние неколку членови се трудиме да стапиме во контакт со Бг амбасада,конзулат,граници 80% од вас чекаат на инфо од тука.
3.Кога спомна посредник да не ги пцуам јавно само ќе кажам ради такви гомна недоволно информирани 90% членовиве тука заглавени се ради нив.
Благодарение на Пале и други членови многу од нас излегоа на прав пат а беа залутани од посредниците "стручњаци".
4.Наместо да се докажуваш со мене седни прочитај го известувањето од БГ протолкувај го на твој начин,дај мислење,дигни телл звони по Граница,Амбасада,Конзулат потрудисе да дојдеш до инфо и сподели,наместо да се јачаш веродостојности да спомнуваш.
5.Имај убава вечер и сфатиго последново како добронамерен совет.
Убава вечер.
Дечки еве што добил одговор дечко ми на маил од гранична.
Znaci nisto pak zatvoreni granici,nemojte da pravite djabe testovi. Kako sto trgnalo nikogas nema da gi otvoret,kako sto gledate virusot e pusten slobodno da se shiri znaci ke ima se poveke i poveke zarazeni.Дечки еве што добил одговор дечко ми на маил од гранична.
Da, POMINAV, jas sum so Bg pasos i mi pobaraa test, im dadov pecatena verzija, megutoa mi rekoa zosto nema pecat i da im dadam original. Jas go imav testot na mail im go pokazav i na samiot test pisuva elektronski avtoriziran. Go prifatija od mail a pecateniot mi go zemaa. Za onie koi nemaat Bg pasos prasav mi rekoa treba da imaat "nota" pretpostavuvam od ambasada ili od ministerstvo na mail. I so negativen test i nota deka moze da se vleze vo BgАј ќе видиме како ќе помине @sisbro
Супер!!!!!! Со среќа !!!!!!Da, POMINAV, jas sum so Bg pasos i mi pobaraa test, im dadov pecatena verzija, megutoa mi rekoa zosto nema pecat i da im dadam original. Jas go imav testot na mail im go pokazav i na samiot test pisuva elektronski avtoriziran. Go prifatija od mail a pecateniot mi go zemaa. Za onie koi nemaat Bg pasos prasav mi rekoa treba da imaat "nota" pretpostavuvam od ambasada ili od ministerstvo na mail. I so negativen test i nota deka moze da se vleze vo Bg
Da, POMINAV, jas sum so Bg pasos i mi pobaraa test, im dadov pecatena verzija, megutoa mi rekoa zosto nema pecat i da im dadam original. Jas go imav testot na mail im go pokazav i na samiot test pisuva elektronski avtoriziran. Go prifatija od mail a pecateniot mi go zemaa. Za onie koi nemaat Bg pasos prasav mi rekoa treba da imaat "nota" pretpostavuvam od ambasada ili od ministerstvo na mail. I so negativen test i nota deka moze da se vleze vo Bg
Kako shto pisa pogore clenot @lechach123 ,Ova go napisa konzulot od Sofia
Почитувани,
Потребен ви е тест ПЦР бавен, не постар од 72 часа, и да се најавите на следниот мејл: sofia@mfa.gov.mk Име и презиме, датум на патување и граничен премин.
Со почит
Александар Панев, конзул