Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Problemot e sto koga go dostavuvas orginalot se izlozuvas na dopolnitelen rizik, da ti go proveruvaat, dali e falsifikat (mojot ne e) no i nekoj da ne e falsifikat niv moze da im se vidi kako falsifikat, vtora rabota e dopolnitelniot rizik sto kje ti baraat greski vo imijnata godinite na ragjanje i slicno i kolku istite se poklopuvaat so umrenici, izvodi..... itn.itn, no ako vie samo davajte si gi originalite ;) pa kje zborime koj bil vo pravo koj ne bil, slusajte go master2014 on ve zaebava vo zdrav pamet:)
Jas kolku znam dali ce bidi ili nema da bidi rabotata dokumentite si gi zemas nazad

Sent from my Xiaomi MI4 LTE

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Problemot e sto koga go dostavuvas orginalot se izlozuvas na dopolnitelen rizik, da ti go proveruvaat, dali e falsifikat (mojot ne e) no i nekoj da ne e falsifikat niv moze da im se vidi kako falsifikat, vtora rabota e dopolnitelniot rizik sto kje ti baraat greski vo imijnata godinite na ragjanje i slicno i kolku istite se poklopuvaat so umrenici, izvodi..... itn.itn, no ako vie samo davajte si gi originalite ;) pa kje zborime koj bil vo pravo koj ne bil, slusajte go master2014 on ve zaebava vo zdrav pamet:)
А уствари ти што имаш дадено во МП?

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Еј ама сеа го претера со оваа изјава, ова веќе е смешно :D. Се изложуваш на ризик дали ќе ти го проверат дали ти е фалсификат??? Не знам дали ти е јасно дека кога даваш копија им ствараш сомнеж дека ти е фалсификат. Второ, ако сумљаат ќе те проверат секако и ќе ти ги бараат оригиналите. И трето,баш поради ваквото размислување, дека може си дал фалсификат, ама за да не те фатат си однел копија, баш ради тоа, бараат оригинали. Јас не знам вие што мислите? Дека на нас македонците ни текна како да ја за****е Бугарија па ај ќе носиме копии за да не ни ги фатат фалсификатите :D. Смешкиии :)

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
od kade dojde do ovie informacii deka mora da pisuva blgarin, vo voenite kniski ne pisuva narodnost na primer, ne znam dali vo site svidetelstva pisuva narodnost, vo krstenicite isto ne pisuva narodnost, ova se se stari dokumenti
Na mene vo krstelnoto od pra dedomi nw pisuvase narodnost no sepak mi odobrija izvodot od umreni so krstelnoto I so dedomi I tatkomi se slozuvaa sitw datumi preziminja I iminja jas mislam dodeka se slozuvat site podatoci nema da ima problem

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@Jenny111 ocigledno deka ne ja razbiras procedurata, vo mp se nosi proishodot zaedno so drugite dokumenti, koj spomna deka se nosi kopija? kopija ne se nosi, kopija zaverena na notar davas vo dabc, orginal na uvid vo dabc, vo mp samo proishod davas.[DOUBLEPOST=1464695382][/DOUBLEPOST]
Na mene vo krstelnoto od pra dedomi nw pisuvase narodnost no sepak mi odobrija izvodot od umreni so krstelnoto I so dedomi I tatkomi se slozuvaa sitw datumi preziminja I iminja jas mislam dodeka se slozuvat site podatoci nema da ima problem
da tocno ova i go zboram

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
@Jenny111 ocigledno deka ne ja razbiras procedurata, vo mp se nosi proishodot zaedno so drugite dokumenti, koj spomna deka se nosi kopija? kopija ne se nosi, kopija zaverena na notar davas vo dabc, orginal na uvid vo dabc, vo mp samo proishod davas.[DOUBLEPOST=1464695382][/DOUBLEPOST]
da tocno ova i go zboram
Е па зошто си дала копии ако бараат само произход? И на многу им ги бараат документите со кои им издале произход.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Е па зошто си дала копии ако бараат само произход? И на многу им ги бараат документите со кои им издале произход.
Boze mili koj rekol deka sum dala kopii? nigde ne go pisav toa, rekov deka samo proishod sum dala. citajte malce pred da replicirate.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
na denesen datum pred 2 meseci statusot mi se smena vo "finalen pregled" :) uste cekam i nema nikakov aber br 40**/2015 so svidetelstvo od dedo. tesko deka vo naredniov mesec ke stignat da me proverat.
zar se stignati do tamu ? jas bev na intervju 2015 septemvri i sum broj 5*** so voena kniska uste mi e zadolzitelna

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Boze mili koj rekol deka sum dala kopii? nigde ne go pisav toa, rekov deka samo proishod sum dala. citajte malce pred da replicirate.
Moe e da ti kazam dokolku ne go dade originalot dok so go imas.ne se nadevaj na mm pozitiven izhod ako so original.dok ne pomines togas so nisto dr nema da mozes dokolku e od tvoe poteklo stario dok ne e falsh togas nema da imas problem nikakov jas licno go dostaviv originalot I ne zalam ako ne go dostaviv nemase sega da go imam bg pasosot a ti ako sakas da rizikuvas terat po svoe pa koga ke bides na dopolnitelna togad ke go odneses original dokumentot

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@vasedan ti dobi li potpis? ostaj toa znam deka si dostavil orginal, no kaj tebe site podatoci se poklopuvale taka. uzivaj si pogore kazav sto mislam i sto mi kazaa vo vrska so dostavuvanjata na orginali pa sea koj kako smeta deka treba da si pravi, sekoj za sebe

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom