Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
V

vkv

Гостин
Eee da si ziv i zdrav, zatoa orginalite ne se davaat na nikoj, jas na pr, ne gi dadov doma mi se a ima i drugi kako mene;)[DOUBLEPOST=1464691918][/DOUBLEPOST]
ama edna granka ne pravi prolet, moze ima nekoj drugi nedostatoci vo dokumentite a ne gi kazuva. ;)
ne mi bese daden originalot go dostaviv koga bev vraten na dop. najverojatno e za toa[DOUBLEPOST=1464692239][/DOUBLEPOST]
mozes sama ne e nepismen
kako moze sam da dades izjava. treba svedoci sto ke potvrdat. ti mozes sto sakas da kazes. ides na dja ili bu

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Јас лично ги однесов оригиналите во правосудие зошто има еден куп примери вратени на дополнителна со копии

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
a ima i eden kup sto ne se vrateni na dopolnitelna a ne dale orginal, dale samo proishod, a ima i takvi na koi sto im gi frlile orginalite vo mp, cuvaj boze[DOUBLEPOST=1464692352][/DOUBLEPOST]
kako moze sam da dades izjava. treba svedoci sto ke potvrdat. ti mozes sto sakas da kazes. ides na dja ili bu
zboruvam odlicen primer, sama dadov izjava i mi ja prifatija i dobiv proishod

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Има не викам не, ама ја имам происход од старите кој што се даваше само со изјава

Член од
7 декември 2015
Мислења
26
Поени од реакции
5
Ljudi ima li nekoj od 2015 so nov proishod da mu je smenjen status. Ja sum br 61**/2015 i jos sum na zaduzitelna procedura. Mersi

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Јас лично ги однесов оригиналите во правосудие зошто има еден куп примери вратени на дополнителна со копии

Воопшто не си згрешил што си ги дал оргиналите. Јас пред месец дена го земав државјанството потенцирам со крштеница од брат на дедоми од Б'лгарска Екзархија со стар происход од Септември 2014. Значи се што кажавте претходно да не е ова да не е она не важи. А ти барбараи чувај си ги дома па немој после да плачеш овде ме заеба посредникот.

Член од
12 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
30
Denes mise smeni statuso vo prepiskata e razgledana i vratena na dop proverka ? so znaci ova sega. od 2013 bev broj 85..so bkk deklaracija samo.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
ne mi bese daden originalot go dostaviv koga bev vraten na dop. najverojatno e za toa[DOUBLEPOST=1464692239][/DOUBLEPOST]
Сигурно е за тоа. Јас мислам дека само формалност е имањето происход каде се врши првична селекција а кога ќе стасате во МП таму ич не ги есапат происходите туку си се држат строго до документите што сте ги досавиле и тие самите одлучуваат дали имате или немате потекло.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Воопшто не си згрешил што си ги дал оргиналите. Јас пред месец дена го земав државјанството потенцирам со крштеница од брат на дедоми од Б'лгарска Екзархија со стар происход од Септември 2014. Значи се што кажавте претходно да не е ова да не е она не важи. А ти барбараи чувај си ги дома па немој после да плачеш овде ме заеба посредникот.
Ne mi se veruva da placam, kje placat tie sto gi dale orginalite, a inace ti si dobil po srebrena loza, sto sega vo denesni uslovi ne moze da se dobie, zboris za nekoe damnesno vreme, vekje ne vazat tie pravila, nen znam sto majka baras na temava, koga imas pasos, si imas ti nekoj problem so sam sebe, frustracii.....[DOUBLEPOST=1464693273][/DOUBLEPOST]
Сигурно е за тоа. Јас мислам дека само формалност е имањето происход каде се врши првична селекција а кога ќе стасате во МП таму ич не ги есапат происходите туку си се држат строго до документите што сте ги досавиле и тие самите одлучуваат дали имате или немате потекло.
Lagi i samo lagi....... vazen e samo proishodot i samo toj se dostavuva vo mp

Член од
20 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
54
Prepiskata e razgledana od sovetot po grazdanstva i izvadena na dopolnitelna proverka.MP ???? Pred toa mi pisuvase dela e izvadena na dopolnitelna deneska se smeni vaka.odam napred ili skok vo mesto e voa ?

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
na denesen datum pred 2 meseci statusot mi se smena vo "finalen pregled" :) uste cekam i nema nikakov aber br 40**/2015 so svidetelstvo od dedo. tesko deka vo naredniov mesec ke stignat da me proverat.
Мене ми уште статус на "Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване" а бројче 3xxx во мај бех пре тебе са исти документ само од баба.Нема ред.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Ne mi se veruva da placam, kje placat tie sto gi dale orginalite, a inace ti si dobil po srebrena loza, sto sega vo denesni uslovi ne moze da se dobie, zboris za nekoe damnesno vreme, vekje ne vazat tie pravila, nen znam sto majka baras na temava, koga imas pasos, si imas ti nekoj problem so sam sebe, frustracii.....[DOUBLEPOST=1464693273][/DOUBLEPOST]
Да се изнасмеам на твоите глупости што ги пишуваш овде. Ми го разубавуваш денот кога те читам.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Да се изнасмеам на твоите глупости што ги пишуваш овде. Ми го разубавуваш денот кога те читам.
Kje vidime dali se gluposti, jas stojam cvrsto na mojot stav, vremeto kje pokaze koj bil vo pravo koj ne ;) tebe sekako toa ne te zasega, posto ti vekje si imas pasos i si na bezbedno mestence daleku od ovaa nedojdija :свиркам:,,,,....... i si teras seir tuka na temava

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Незнам во што е проблемот да го доставиш оригиналот.Јас да сум на твое место ке направам копија,ке ја заверам на нотар ке си ја чувам за мене.Кога ке го предаваш оригиналот во МП напрајси уште една обична копија и нека ти ја завери тој на шалтер дека ја примил(штембил со архивски број и потпис)

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Незнам во што е проблемот да го доставиш оригиналот.Јас да сум на твое место ке направам копија,ке ја заверам на нотар ке си ја чувам за мене.Кога ке го предаваш оригиналот во МП напрајси уште една обична копија и нека ти ја завери тој на шалтер дека ја примил(штембил со архивски број и потпис)
Problemot e sto koga go dostavuvas orginalot se izlozuvas na dopolnitelen rizik, da ti go proveruvaat, dali e falsifikat (mojot ne e) no i nekoj da ne e falsifikat niv moze da im se vidi kako falsifikat, vtora rabota e dopolnitelniot rizik sto kje ti baraat greski vo imijnata godinite na ragjanje i slicno i kolku istite se poklopuvaat so umrenici, izvodi..... itn.itn, no ako vie samo davajte si gi originalite ;) pa kje zborime koj bil vo pravo koj ne bil, slusajte go master2014 on ve zaebava vo zdrav pamet:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom