Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Nekoj barase ovde, izmeni vo naslovot na fb stranicata. FB veli, ce mozes da prvis izmeni duri na 7mi juni!

No, toa ne e nesto koe sto ce ne spreci nas, da prodolzime da ja zgolemuvame podrskata na ovaa nasa gradjanska inicijativa. Ima nekoj koj sto se bori za nas, nasite prava. Treba da vozvratime, treba da vidat deka imame volja nesto da napravime za sebe i da im pomogneme!

Do sega ima 27 sledbenici na fb stranicata! Odlicno! Iskoristete gi i vasite duplikat vo bilo koja forma fb profili. Kazete im na vasite najbliski da ve sledat, da ve podrzat!

Dokolku imate Vasi idei, mislenja, tekstovi informaticni, sliki bilo sto, slobodno sugerirajte, ispratete i ce bide publikuvano!

Potsetuvanje za linkot na nasata fb gradjanska inicijativa stranica:
Бараме признавање на правата на бугарите во Македонија - https://www.facebook.com/Бараме-признавање-на-правата-на-бугарите-во-Македонија-1068224639902860/

Lajkajte i spodeluvajte!

Vozdra[DOUBLEPOST=1464696199][/DOUBLEPOST]
ај батали тоа, него кој го стави пасошот на профилната на ФБ страната? :D :D :D
Ja!

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.111
na denesen datum pred 2 meseci statusot mi se smena vo "finalen pregled" :) uste cekam i nema nikakov aber br 40**/2015 so svidetelstvo od dedo. tesko deka vo naredniov mesec ke stignat da me proverat.
Ќе почекаме малце повеќе изгледа :)
Јас сум во 12** чекам 2месеца уште нема промена од финален, мислам дека се прегледани докај 700/800 од 2015година.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
"Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. МП"
2013 pak cela so promeni na statusot.Sto im znaci sega ova.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Dobro poapla deka barame pasos a ne drzavjanstvo ne moze da bide vo grupava na fb, smenete ja slikata so pasosot. stavete nekoja popatriotska slika aman hahahh

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Dobro poapla deka barame pasos a ne drzavjanstvo ne moze da bide vo grupava na fb, smenete ja slikata so pasosot. stavete nekoja popatriotska slika aman hahahh
Ако имате подобра слика која сликовите ќе ја опише иницитијативата, испратете !

A

andrea85

Гостин
Pa ne vi se pogoduva i na vas! Sto ako e slika od pasos.
Moi prijateli im javiv da lajknat mi velat,, a be jas ne sakam da me priznaat kako bugarin pasos sakam :D
za tie takvite neupateni... dobro e i da stoi slikata.
Dodeka sobereme pogolema podrska ke smeneme .

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Moi prijateli im javiv da lajknat mi velat,, a be jas ne sakam da me priznaat kako bugarin pasos sakam :D
ама до тогаш и некој што не треба погрешно ќе ја протолкува :D

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Во секое време, ако се најде подобра!

V

vkv

Гостин
Problemot e sto koga go dostavuvas orginalot se izlozuvas na dopolnitelen rizik, da ti go proveruvaat, dali e falsifikat (mojot ne e) no i nekoj da ne e falsifikat niv moze da im se vidi kako falsifikat, vtora rabota e dopolnitelniot rizik sto kje ti baraat greski vo imijnata godinite na ragjanje i slicno i kolku istite se poklopuvaat so umrenici, izvodi..... itn.itn, no ako vie samo davajte si gi originalite ;) pa kje zborime koj bil vo pravo koj ne bil, slusajte go master2014 on ve zaebava vo zdrav pamet:)
Pa mene me vratija zaradi originalot. Sto trebase da ne im go davam????

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
Zdravo na site do fcera mi bese statusot prepiskata e izvadena za dopolnitelna proverka mp..i deneska mi pisuva prepiskata e razgledana od sovetot za grazdansvo i e izvadena na dopolnitelna proverka mp.sto znaci ovaa ne mi e jasno. Pozdrav do site.

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
a ima i eden kup sto ne se vrateni na dopolnitelna a ne dale orginal, dale samo proishod, a ima i takvi na koi sto im gi frlile orginalite vo mp, cuvaj boze[DOUBLEPOST=1464692352][/DOUBLEPOST]
zboruvam odlicen primer, sama dadov izjava i mi ja prifatija i dobiv proishod
izjava za dopolnitelna zboram, so star proishod, od veliko trnovo udostoverenie od prapradedo. problem bese imeto na notar bev da dadam izjava deka stanuva zbor za isto lice mi rece notarot sama da dadam izjava deka stanuva zbor za isto lice...

Член од
21 ноември 2014
Мислења
238
Поени од реакции
76
"Преписката е разгледана от С'вета по гражданството и извадена за доп'лнителна проверка. МП"
2013 pak cela so promeni na statusot.Sto im znaci sega ova.
Zdravo i kaj mene e isto neznam sto im znaci ovaa i ne mi lici da e na Arno.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Pa mene me vratija zaradi originalot. Sto trebase da ne im go davam????
toa e drugo tebe te vratile, zboram za tie sto ne gi vratile.[DOUBLEPOST=1464698682][/DOUBLEPOST]
izjava za dopolnitelna zboram, so star proishod, od veliko trnovo udostoverenie od prapradedo. problem bese imeto na notar bev da dadam izjava deka stanuva zbor za isto lice mi rece notarot sama da dadam izjava deka stanuva zbor za isto lice...
jas dadov sama i mojata izjava pomina, zatoa i ti rekov notarot ne e greska... no ako sakas mozes da odis i kaj drug notar

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom