Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2014
Мислења
187
Поени од реакции
195
Aaaa znaci vo DABC ne ja priznavaat vekje izjavata na notar, ako vistina ne ja priznavaat, koga kje zemes proishod posle toa izjavata na notar vekje ne postoi ti ja vrakjaat sose ostanatite dokumenti i vo MP go nosis samo proishodot :) kje se vadam na ova.[DOUBLEPOST=1464689308][/DOUBLEPOST]
Smenete ja slikata so Eu zvezdicki i stavete go Bugarskoto zname ve molam.
A kako ke dokazes za poteklo vo DABC, koga izjava od notar ne ja priznavaat...?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите ново удостоверение от ДАБЧ, в което да б'дат посочени данните, в'з основа на които е установен б'лгарскијат произход, с'гласно чл. 15, ал. 2 от ЗБГ.. - status ako nemate od noviot proizhod
tomemk za koja prepiska e ova? i sto znaci? moze da podobjasnis

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Затоа е најдобар начин да се дознае каде е проблем и зошто враќаат на дополнителни секој кој е вратен или му се бараат дополнителни документи да посочи со какви документи е добиен происход и какви документи доставиле до МП. Се плашам дека ја заоструваат процедурата до максимум, односно се бара взходашт каде пишува по народност блгарин. Еве јас пред година и пол кога доставував документи за происход имав свидетелството од дедо ми каде пишува националност блгарин и диплома дека во 1944 завршил офиицерска школа во софија каде не пишувa нaрoднoст . Е дипломата не ми ја признаа како доказ дека е блгарин???

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
12.../2013 a dokumenti dostavivme 2015 januari
Kaj mene pisuva deka e od svidetelstvo za sveto krstenie na liceto .... Inace 11870/2014[DOUBLEPOST=1464688026][/DOUBLEPOST]
Koj broj ste i koga odnesovte dop dok
124../2013 a dokumenti dostavivme 2015 januari

Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
Od tatko mi. Mene mi e cudno zosto ne pisuva zasto e izvadena na dopolnitelna.[DOUBLEPOST=1464688961][/DOUBLEPOST]
jas pravev so dvajca svedoci. Mislam deka ne moze da pomine sam da ja dades.
jas otidov na notar ubavo prasav kako e postapkata...mi vika sam daj izjava... znaci nepismen notar...

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Dental,со сета почит кон тебе,жал ми што си одбиен но не ја казуваш вистината,викаш не си муслиман ,а претходно изјави дека си муслиман.Немам ништо против ничија вера но не сакам некој да шири дезинформации.За џабе ги уплаши другите членови.Затоа реков секоја преписка е приказна за себе и не е пврзана секогаш со другите
BRAVOS PAPRAK SEKOJA CEST ZA TEBE !!

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Затоа е најдобар начин да се дознае каде е проблем и зошто враќаат на дополнителни секој кој е вратен или му се бараат дополнителни документи да посочи со какви документи е добиен происход и какви документи доставиле до МП. Се плашам дека ја заоструваат процедурата до максимум, односно се бара взходашт каде пишува по народност блгарин. Еве јас пред година и пол кога доставував документи за происход имав свидетелството од дедо ми каде пишува националност блгарин и диплома дека во 1944 завршил офиицерска школа во софија каде не пишувa нaрoднoст . Е дипломата не ми ја признаа како доказ дека е блгарин???
od kade dojde do ovie informacii deka mora da pisuva blgarin, vo voenite kniski ne pisuva narodnost na primer, ne znam dali vo site svidetelstva pisuva narodnost, vo krstenicite isto ne pisuva narodnost, ova se se stari dokumenti

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
припадност се пишува со голема почетна буква. Исправете го бугарите во Бугарите на ФБ

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
od kade dojde do ovie informacii deka mora da pisuva blgarin, vo voenite kniski ne pisuva narodnost na primer, ne znam dali vo site svidetelstva pisuva narodnost, vo krstenicite isto ne pisuva narodnost, ova se se stari dokumenti
Во законот за гражданство член 15 за кандидати за гражданство по происход пишува...... Поне един взходашт блгарин. И они по свој избор го толкуваат дека мора да пишува националност. Значи законот го толкуваат своеволно и затоа се гласаше за нов закон заради вакви злоупотреби. Па може ли офицер да не биде блгарин, а ДАБЧ не ми призна?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
припадност се пишува со голема почетна буква. Исправете го бугарите во Бугарите на ФБ
Ne samo toa i znameto ne e vo red, na cover photo treba da stoi bugarskoto zname[DOUBLEPOST=1464691147][/DOUBLEPOST]
Во законот за гражданство член 15 за кандидати за гражданство по происход пишува...... Поне един взходашт блгарин. И они по свој избор го толкуваат дека мора да пишува националност. Значи законот го толкуваат своеволно и затоа се гласаше за нов закон заради вакви злоупотреби. Па може ли офицер да не биде блгарин, а ДАБЧ не ми призна?
Abe vidi najvazno e da zemes proishod, potoa so proishodot odis vo mp, tie so stari dokumenti kje dobijat, jas taka mislam, problemov sega e za tie so potvrdi i so bratucedi tuka sto izlegoa nekoj glasini.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ne samo toa i znameto ne e vo red, na cover photo treba da stoi bugarskoto zname[DOUBLEPOST=1464691147][/DOUBLEPOST]
Abe vidi najvazno e da zemes proishod, potoa so proishodot odis vo mp, tie so stari dokumenti kje dobijat, jas taka mislam, problemov sega e za tie so potvrdi i so bratucedi tuka sto izlegoa nekoj glasini.
ДА, но еден член тука вика е вратен на дополнителни, а има крштение од татко

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Кажувате враќаат со стар произход, како ќе извадиш нов кога веќе оригиналот документи се предадени во правосудие после враќање на дополнителна?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Кажувате враќаат со стар произход, како ќе извадиш нов кога веќе оригиналот документи се предадени во правосудие после враќање на дополнителна?

Eee da si ziv i zdrav, zatoa orginalite ne se davaat na nikoj, jas na pr, ne gi dadov doma mi se a ima i drugi kako mene;)[DOUBLEPOST=1464691918][/DOUBLEPOST]
ДА, но еден член тука вика е вратен на дополнителни, а има крштение од татко
ama edna granka ne pravi prolet, moze ima nekoj drugi nedostatoci vo dokumentite a ne gi kazuva. ;)

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Јас лично ги однесов оригиналите во правосудие зошто има еден куп примери вратени на дополнителна со копии

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom