Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
so nedeli veke nema izvadeno novi brojcinja na stranata na bg ministerstvo

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Може некој да ми даде дефинитивен и јасен одговор:
Дали може ние Албанците од Македонија да добиеме бугарски пасош?

Некој кажуваат да се промени презимето, некој кажува дека треба фирма во БГ, некој дека треба како Турчин да се декларираш итн.
Гледајќи го бројот на страни за ова тема, се надевам дека ќе добијам компетентен одговор.
Многу повероватно да добиеш ако си торбеш, албанец-почти не е можно врз база на етничка припадност.
Има различна процедура. Ако имаш фирма во БГ е сосем друга процедура. Ако живееш 5 години во Бугариja е сосем друга работа, ако аплицираш врз база на изjaснуване е друга процедура.
Доколкото разбирам ке има делуване и на сини карти, но не знам дали е почнал този процес се уште.

Б

Бат Елохим

Гостин
Ова треба да се убие срамота http://www.youtube.com/watch?v=EJ2cr3KTAXM&feature=related
Барам доброволно да ме егзекутирате на сред плоштад :facepalm:
жив резил..:tapp::tapp::tapp: не ми е јасно како можат се да си погазат за бугарски пасош да земат...

У турско се сакателе да не ги потурчат со сила, а во слободно за европска плата си се побугарчуваат. Изроди.

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
759
Поени од реакции
642
Најжалосно е што ги зафркават а неможат да се свестат пеат песни јас сум бугарче Цар Самоил Даме Груев абе бруки :tapp:

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
жив резил..:tapp::tapp::tapp: не ми е јасно како можат се да си погазат за бугарски пасош да земат...

У турско се сакателе да не ги потурчат со сила, а во слободно за европска плата си се побугарчуваат. Изроди.
Смело ги навредуваш изроди, па види 200 човека беха само во репортажата таму, иди им го кажи директно, значи сите де имат српски, хрватски, албански, словенски и турски пасоши су ангели, ама 50 000 со бугарски се изроди? Ха-ха, да не излезе и твоја роднина измегу изродите скоро време, пази;)

Б

Бат Елохим

Гостин
Смело ги навредуваш изроди, па види 200 човека беха само во репортажата таму, иди им го кажи директно, значи сите де имат српски, хрватски, албански, словенски и турски пасоши су ангели, ама 50 000 со бугарски се изроди? Ха-ха, да не излезе и твоја роднина измегу изродите скоро време, пази;)
Ако има мој роднина истото ќе му го кажам и сум го кажала на познати.
А ти да не се секираш за мене и за моите роднини.

Иди таму на тоа изродите врши им услуги за пасоши и не ми попувај тука на мене дали смело навредувам некого или не. И нема навреда тука. Општо е познато што е човек што се продава за пари.

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Ако има мој роднина истото ќе му го кажам и сум го кажала на познати.
А ти да не се секираш за мене и за моите роднини.

Иди таму на тоа изродите врши им услуги за пасоши и не ми попувај тука на мене дали смело навредувам некого или не. И нема навреда тука. Општо е познато што е човек што се продава за пари.
Па сите дека са вработени негде се продават за пари? Алоооууу, тиа там' дават пари за да добиат пасоши, или мислиш дека бугарската влада е наплатила 50 000 и уште 50 000 кои су аплицирали? Поздрави и се пак внимаваи со навредите, what goes around comes around;) големо село сме овде, се знаем добре...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

:pos:
Дали сте видели колко луге одат на курсови ком бугарската амбасада по бугарски jaзик за да влезат во универзитет например ? Пример от миналата недела .

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
759
Поени од реакции
642
:pos:
Дали сте видели колко луге одат на курсови ком бугарската амбасада по бугарски jaзик за да влезат во универзитет например ? Пример от миналата недела .
Продадени Души

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Продадени Души
Е, не е да са на курс по срспки, албански или хрватски, може и турски или енглески. Злобата ке ти докара болест друже, види само им лицата на лугето. те зборуват вистината, а не твоето лажно, компутерско лупанье...

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
759
Поени од реакции
642
Е, не е да са на курс по срспки, албански или хрватски, може и турски или енглески. Злобата ке ти докара болест друже, види само им лицата на лугето. те зборуват вистината, а не твоето лажно, компутерско лупанье...
Абе никогаш во мојот живот нема да извадам бугарски пасош ако треба за леб ке трпам што ке заработам тоа и ке јадам ама бугарски пасош не вадам

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
Никога не кажуваи никога, стара поговорка....и многу точна;)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
државата ни оди неповратно у qurac а вие се прашувате како се осмелуваат да земат подадена рака од некој кој им пружа........секако дека тоа е со задни намери,арно ама нема политичар досега што ја водел државата кој му го олеснил животот на народот,ами се така обратно тераме..........Македончето вели : Ќути има и полошо.........абе шо е то полошо кога како кучиња почнаа да не тепаат по улици ШТО Е ПОЛОШО ??!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom