batka si slusnal ti za fenomen globalizacija?? kade sto nema mesto za patriotizam i razni drugi sranja na podelba tuku pred se ubav dostoen ziivot. Koga ne mozi maticnata zemja da ti obezbadi opsti uslovi za zivot pa sigurno ne me nie bliskiot istok kaj so za nekoakov patriotizam ce izigravame bombasi samoubijci a za 50 god ni ce vidis so si ni nekoj ce go interesira so si..a ti i drugite ce mozite da go sprecite to bugari srbi grci ova ona zosto go zaboravate nagolo zaminuvanje na mozocite od makedonija koj za 2-3 godini se steknuvaat so Germanski, Svedski, Francuski, ANgliski pasosi tie ne se predavnici? i nemojte da mi kazite deka tie nejcele da ne porobat istoriski Germancite ne imaat porobeno, Italjancite ni diseja vo vrat izmegu Ohrid i Struga pa koj ne ne porobil i koj se ne ni se neprijateli vo cela evropa...
http://www.youtube.com/watch?v=NoZr8M-5_eU i nikako na ova da dobijam odgovor za ova patiotska nebugarska vlada kade sto go velici Todor Aleksandrov Dzelatot na makedosnkiot narod
Они не поробиле ДА ама не пробале да ни ја го земат националниот идентитед и Историјата, ако сте дебили да познаете ете ви Балканика пеаат наши песни и ги преставуваат како Блгарски, а штом е глобализација нека ми даде шваба или инталијан пасош ке земам ама да земам Бугарски каде свесно попишуваш дека сите твои предци и потомци СЕ БУГАРИ по националност, тоа не. Не сум патриот но нема да удоволам на некој кој сакал да не згази и не газел .[DOUBLEPOST=1401598300][/DOUBLEPOST]
patem SIljo vo so si tolku siguren deka si cistokrven MAkedonec?? Po kazuvanje od dedo pradedo?? Pa i Makedoncite rasteni vo Avstralija Evropa i ne znam ni jas kade mu kazuvaat deka se Makedonci ama niv ic tasak ne gi boli za Makedonija i se krstat so nivnite navreme se setile da ja napustat Pustinava... 500 godini pod tuska vlast vo koja ne se znelo ni do kaj e makedonija ni do kaj e bugarija se bilo edno, plus to ti se nekoj 6-7 generaci na umiranje plus 1-2 do den denes suma sumaru 8 generaci jas glava stavam ako nekoj znaj kako mu se vikal dedo mu pred 4 generaci a kamoli 8...so znaci kaj nas vo Prilep patriotite se na Mogilata kaj vas ne znam ,a decata na predavniciti 100 generaci se na drzaven grb i se najbolemite "patrioti" ama na usta...a ako tolku lesno se uspeva vo makedonija i cesno zs ne uspejs ili zs dosega ne si uspejal neli ako bese tolku uspesen nemase da kisnis po forumov da delis mislenja za patriotizam tuku ce pijase viski so Kamcev i Mukaetov nnekade vo nekoja vila i c enemase vreme da tresis zeleni na forumov
Значи за мојата фамилија знам дека претходните 400 години од каде е и какво потекло има за пред тоа незнам, би земал секаков пасош друг освен бугарскиот поради тоа што се декларираш како Бугар кој живее во Македонија(рандом земја), а не Македонски државјанин со бугарски пасош[DOUBLEPOST=1401598608][/DOUBLEPOST]
Што ти фали ако си Бугарин? Колку бугари познаваш и дали воопшто некогаш си бил во Бугарија што пишуваш вакви работи?
Освен тоа, јас не правам разлика помеѓу бугари и македонци. Не викам дека мораш да се сложуваш со ова, но немој никого да осудуваш.
Не фали ништо тоа што некој е Бугар, само што бугарите се сосема друга раса од нашата сум бил во Бугарија 2-3 пати(убава земја изградена со подмолство и манипулации), само што треба да се судат тие што имаат бугарски пасош, а зошто оди прочитај историја на македонија од 1800 до 2014 каков став имаат бугарите(владата) за нас како тоа не местеле и манипулирале и како нашите предци биле идиоти да се борат против нив иако работеле на нива и едвај преживувале, мој предлог е да ја прочиташ Црнила од Коле Чашуле[DOUBLEPOST=1401598836][/DOUBLEPOST]
а ако испадне дека пред 100 години Бугарин и Македонец било едно и исто, што ќе правиш?
Па тоа е муабетот бе другар, со таа долготрајна манипулација сакаат да направат дека е едно исто, а не е тие се татарско племе ние сме словенско, тие луге во клипот сеп реставени како Бугари дека биле на власт, ја запалиле печатницата на Теодосиј не за тоа што принтал стрипови туку дека печател за Македонија