- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.368
- Поени од реакции
- 84.607
Бугарија има ли дипломатски односи со Ангола?
Има ли конзулат или абасада од нив, во Софија?
Од Wikipedia:Бугарија има ли дипломатски односи со Ангола?
И кај и да е,за десет години може ќе добиеш пасошSrpski, Hrvatski, Germanski, Britanski. Ako te biva ke si apliciras za rabotna viza za EU i otkako ke ti ja dadat ke si najdes dobar advokat da ti zapocne postapka za drzavjanstvo.
Не.Мислиш таму подобро е, ха ?
Не ја гледам Македонија како сигурна земја каде што сакам да го поминам остатокот од животот. Да, точно е, не е е можеби и подобро таму ама монотонија ме убива овде. Овде гледам само заостанат, изгубен народ, народ без јасна иднина. Државава виси на конец, а и не можам да скријам дека ми е страв од распад, ама не толку колку од Бугаризација. Сега ќе бидам нападат, ама гледајте од планината, а не од рид. Видикот е поголем само пазете на магла. Старите што ги правев ретардирани, за се у право беа...Не му е поентата дека таму е подобро, туку дека тие побрзо ќе влезат од Македонија во ЕУ.Македонија има премногу проблеми за да биде примена во ЕУ, така да мислам дека влезот на Македонија во ЕУ нема да биде остварлив.Единствен спас за оваа држава е економијата да биде подобрена, ама премногу доцна е фатен и тој воз и доста малку се прави на тоа поле.А реалноста е дека ни е потребен влезот во ЕУ, зошто вирусот кој си го донесовме од соседните држави притиска сè повеќе и повеќе на тоа да се осамостои, па не би ме чудело ако за десет години се најде некое решение за отцепување на еден дел од државава......Единствен спас е ако се влезе во унијата, ама искрено, ако некогаш се растури и унијата тогаш овие фактори пак ќе притиснат за да си ги остварат своите права.Македонија направи историски грешки од независноста па наваму, потпишавме продавање на сопствената држава, згора на тоа дозволивме да тоне економијата, и затоа денеска сме онаму каде што сме, а другите кои беа три децении поназад од нас, сега се три децении понапред од нас.А што е најтрагично, на нас за првпат ни беше пружена шансата да направиме нешто, сопствена држава, и на крајот не успеавме, ај можеби во наредните шестотини години, ако остане нешто од нас....
што е за тебе бугаризација, како си ја замислуваш и што те плаши?Не.
Не ја гледам Македонија како сигурна земја каде што сакам да го поминам остатокот од животот. Да, точно е, не е е можеби и подобро таму ама монотонија ме убива овде. Овде гледам само заостанат, изгубен народ, народ без јасна иднина. Државава виси на конец, а и не можам да скријам дека ми е страв од распад, ама не толку колку од Бугаризација. Сега ќе бидам нападат, ама гледајте од планината, а не од рид. Видикот е поголем само пазете на магла. Старите што ги правев ретардирани, за се у право беа...![]()
Тогаш каде е спасот...спасот за наредните-млади генерации ?! Зарем треба сите да емигрираме ? Ова не ми се гледа како разумно решение... help!Не му е поентата дека таму е подобро, туку дека тие побрзо ќе влезат од Македонија во ЕУ.Македонија има премногу проблеми за да биде примена во ЕУ, така да мислам дека влезот на Македонија во ЕУ нема да биде остварлив.Единствен спас за оваа држава е економијата да биде подобрена, ама премногу доцна е фатен и тој воз и доста малку се прави на тоа поле.А реалноста е дека ни е потребен влезот во ЕУ, зошто вирусот кој си го донесовме од соседните држави притиска сè повеќе и повеќе на тоа да се осамостои, па не би ме чудело ако за десет години се најде некое решение за отцепување на еден дел од државава......Единствен спас е ако се влезе во унијата, ама искрено, ако некогаш се растури и унијата тогаш овие фактори пак ќе притиснат за да си ги остварат своите права.Македонија направи историски грешки од независноста па наваму, потпишавме продавање на сопствената држава, згора на тоа дозволивме да тоне економијата, и затоа денеска сме онаму каде што сме, а другите кои беа три децении поназад од нас, сега се три децении понапред од нас.А што е најтрагично, на нас за првпат ни беше пружена шансата да направиме нешто, сопствена држава, и на крајот не успеавме, ај можеби во наредните шестотини години, ако остане нешто од нас....
И кај и да е,за десет години може ќе добиеш пасош![]()
Епа ако не ти се гледа како разумно решение, остани си во Македонија......Тогаш каде е спасот...спасот за наредните-млади генерации ?! Зарем треба сите да емигрираме ? Ова не ми се гледа како разумно решение... help!![]()
Јас најдов тапија за купопродажба на имот на блгарски јазик и блгарски печат од прадедо ми ?!
Кога читам постот ти се секjaвам на една колумна на Ристо Никовски,каде бил во Боровец и констатира,дека овде изклучиво македонска музика по телевиските канали,по механите и се поврзано са Македониja. Кога имаме предвид на какво ниво се тоа во Македониja се прашам,дали булгаризирането е за страв или за предпочитане во ваквата нихилистичка атмосфера.Не ја гледам Македонија како сигурна земја каде што сакам да го поминам остатокот од животот. Да, точно е, не е е можеби и подобро таму ама монотонија ме убива овде. Овде гледам само заостанат, изгубен народ, народ без јасна иднина. Државава виси на конец, а и не можам да скријам дека ми е страв од распад, ама не толку колку од Бугаризација. Сега ќе бидам нападат, ама гледајте од планината, а не од рид. Видикот е поголем само пазете на магла. Старите што ги правев ретардирани, за се у право беа...![]()