Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
слушам муабети дека и во бугарската амбасада во скопје може да се поднесе за бугарско државјанство. колку е ова сигурен процес и колку има вистина во ова?
наводно во скопје се поднесувале документите, интервјуто било исто во скопје дури и пасошот си го земаш од скопје.
Заинтересуваното лице подава молбата лично, по поштата или чрез изрично уп'лномоштено по нотариален ред лице. Молбите, подадени по поштата или чрез п'лномоштник, трјабва да б'дат с нотариално заверен подпис. Живеештите в чужбина могат да подадат молбата чрез дипломатическото или консулското представителство на Република Б'лгарија. Дипломатическите и консулските представителства препраштат получената молба в Министерството на правос'дието, като дават необходимите сведенија за молителја с'с зад'лжително становиште.
99% сум сигурен дека нема интервју и добивање на пасош во скопје!

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
ЕУ се декларира дека е економски сојуз и дека на државите им е потребна поради економски раст ама во нашиот случај таа констатација ја побија со политички барања.
Оти секако промена на името не е економска мерка,нели?

Секоја членка има право на Вето... Без разлика по кој основ... Но овој сојуз е во главно за тоа... Да се подигне економскиот раст, инвестициите, платите патувањата да се олеснат и сл...

Промената на името е волја на Грција... А бидејќи тие одсекогаш биле миленичиња на Америка и Европа поради својата историја и местоположба ќе се почитуваат нивните барања... Што има врска името, тоа претставува пречка за влез а тоа не делува ништо откако ќе бидеш приклучен во сојузот...

Член од
19 февруари 2011
Мислења
618
Поени од реакции
757
Секоја членка има право на Вето... Без разлика по кој основ... Но овој сојуз е во главно за тоа... Да се подигне економскиот раст, инвестициите, платите патувањата да се олеснат и сл...

Промената на името е волја на Грција... А бидејќи тие одсекогаш биле миленичиња на Америка и Европа поради својата историја и местоположба ќе се почитуваат нивните барања... Што има врска името, тоа претставува пречка за влез а тоа не делува ништо откако ќе бидеш приклучен во сојузот...
Тоа е најголемиот апсурд,кога некој ги правел тие правила за вето сигурно не мислел на политичко вето туку на одредени економски мерки кои би ја загрозиле економијата на одредена земја-членка.Е сега Грција си ги користи тоа право за политички да не условува а подршката што ја има од поголемите е поради финансиска корист од Грција.
А да биде апсурдноста поголема ние во ООН и сите организации сме ФИРОМ и во ЕУ би влегле како ФИРОМ а грците пак не сакаат да дадат зелено светло.
Затоа и сите ние знаеме која и е всушност целта на Грција,знааат и многумина кои сепак за дневнополитички цели тоа го извртуваат(мислам на наши политичари), а постои и мал дел кој кур го боли и за името и за идентитетот туку само сакаат да влеземе во ЕУ како би отишле на запад да им ги вршат работите на европјаните за кои тие не се замарат.

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
слушам муабети дека и во бугарската амбасада во скопје може да се поднесе за бугарско државјанство. колку е ова сигурен процес и колку има вистина во ова?
наводно во скопје се поднесувале документите, интервјуто било исто во скопје дури и пасошот си го земаш од скопје.
Би требвало да е можно. Бугарите в Молдова си дават документите в бугарската амбасада в Кишинев. Можно е дека процедурата през амбасадата е по-бавна. Иди до амбасадата и прашаj. Би требвало да е можно и в бугарските консултства. Мислам дека има в Битола.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
99% сум сигурен дека нема интервју и добивање на пасош во скопје!
да, интеврјуто е во скопје, целата процедура е во скопје во амбасадата, малку е подолго временски процедурата, на крај само одиш за бугарија да си го подигнеш пасошот

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Последниве недели гледам нема резултат од Излезени броеви ... да не знае некој дали работат периодов или кочи нешто позз

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
ДА!!! Сигурно никој не го вади чисто онака да го има. И не е без пари па да речиш ај да го имам може ке затреба некоаш. А и не го извадија само мал број луѓе. А на која земја да се праам патриот и да не ја менувам за ништо живо? На таа што не ми обезбедува ни пристојна работа?

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
ДА!!! Сигурно никој не го вади чисто онака да го има. И не е без пари па да речиш ај да го имам може ке затреба некоаш. А и не го извадија само мал број луѓе. А на која земја да се праам патриот и да не ја менувам за ништо живо? На таа што не ми обезбедува ни пристојна работа?
Па колку со пристојна работа имаат бугарски пасош, не е пречка то за вадење бугарски пасош, инаку за она другото си во право од патриотизам се не живее.

Член од
11 март 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
Нешто читнав нешто не ... ок зимаш бугарски пасош и натаму што, најдеш работа во европа и во аплицирањето за таа работа се пишуваш бугарин, и дека живееш во македонија, или како ... ?

Иначе уште една причина оти некој би земал бугарски пасош ... зашо јас сега одам како au pair во Холандија, (а немам земано бугарски пасош) и по пристигнувањето праам тест за туберкулоза, и други болести, оти не сум од ЕУ земја, третман ко од африка да сум дошла.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Нешто читнав нешто не ... ок зимаш бугарски пасош и натаму што, најдеш работа во европа и во аплицирањето за таа работа се пишуваш бугарин, и дека живееш во македонија, или како ... ?

Иначе уште една причина оти некој би земал бугарски пасош ... зашо јас сега одам како au pair во Холандија, (а немам земано бугарски пасош) и по пристигнувањето праам тест за туберкулоза, и други болести, оти не сум од ЕУ земја, третман ко од африка да сум дошла.
Не не се пишеш бугарин, пишеш дека си грагjанин на ЕУ со копие на паспорт, зошто Холандиjа има ограничуванjе во некоjа работата до 31.12.2013. А си пишеш адрезот дека живееш тамо. Како ке пишеш живеjам во Mакедониja, ама ке работам секоj ден от 9 до 17 часот. Винаги се пишува локалниот адрес за комуникациjа.

Член од
11 март 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
Не не се пишеш бугарин, пишеш дека си грагjанин на ЕУ со копие на паспорт, зошто Холандиjа има ограничуванjе во некоjа работата до 31.12.2013. А си пишеш адрезот дека живееш тамо. Како ке пишеш живеjам во Mакедониja, ама ке работам секоj ден от 9 до 17 часот. Винаги се пишува локалниот адрес за комуникациjа.

Питав, зашо пример јас сум на факултет во Скопје и ете привршувам, и си тражам работна позиција некаде во Европа, но ете по зимање на бугарски пасош, и наоѓам и аплицирам, и по добивањето на работа, се преселувам.
Ама јасно, питам онака оти секако планирам да вадам, во не толку далека иднина, оти во Македонија, не ја бива работата.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Питав, зашо пример јас сум на факултет во Скопје и ете привршувам, и си тражам работна позиција некаде во Европа, но ете по зимање на бугарски пасош, и наоѓам и аплицирам, и по добивањето на работа, се преселувам.
Ама јасно, питам онака оти секако планирам да вадам, во не толку далека иднина, оти во Македонија, не ја бива работата.
добро утро :tapp:,пушти на сител да видиш дека ја бива :pos:

Член од
11 март 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
добро утро :tapp:,пушти на сител да видиш дека ја бива :pos:
мене ми е одамна јасно, работата е шо пробав на потешкиот начин, ко македонски државјанин, да идам на страна, али кога ќе се сретнеш со милиони критериуми и посебни правила за нашава глупава држава, дали за запишување на факултет, дали за работа, и капката патриотизам во тебе ја снемува ;)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
ке ми каже некој периодов дали работат на разгледување државјанства ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom