Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Как? Очигледно е дека македонските политичари не сакат да има решение. А с Бугариja е лесно да се наjде решение, което ке реши и проблемот с Грциja. Но политичарите требе има волja да го решат това :)

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Србиja ке биде примена пред Македониjа во ЕУ и ова се види от политичката реалност. Македониjа не ja видим во ЕУ пред 2025г.
Ама до тогава толку Македонци ке са со БГ пасоши, нема да има нужда Македониja да се зачленува во ЕУ.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Zasto da ne sekoj ima pravo da si se osekja ko gragjanin na svetot zasto da moze Amerikanski, Avstraliski a da ne moze Bugarski pa Avstralijanite da ne ne priznavaat li kako nacija ? aj ne se pravite kvazi patrioti

Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Србиja ке биде примена пред Македониjа во ЕУ и ова се види от политичката реалност. Македониjа не ja видим во ЕУ пред 2025г.
Ама до тогава толку Македонци ке са со БГ пасоши, нема да има нужда Македониja да се зачленува во ЕУ.

Да и ова станува се пореално сценарио освен ако не дојде промена во политиката на Македонија. Интересно ке биде да видиме дали Србија ке дава српски пасоши на Македонци кога ке влезе во ЕУ.

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Србиja нема да дава пасоши на Македонци.

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Провери дали сите срби в Босна и Хрватска имат србски пасоши.

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Јас не прашувам за постдипломски во бугарија бидејќи во оваа ситуација и тукашните ми се скапи, прашувам за работа надвор од земјава (по можност Германија, Швајцарија, Италија) дали може со македонски пасош или мора бугарски да се вади. Од јазици англиски на високо ниво (англиски за секојдневие + стручен англиски за мојата струка одлично го владеам, Германски познавање на некое поосновно ниво го имам учено на училиште 6 години и 6-7 месеци курс). Дали е потребно да се имаат сертификати за јазиците кои ги говорам? Дали и во која држава дозволуваат работење со македонски пасош? Не барам веднаш да се вработам со струката, може да работам и некоја година било каква работа колку да успеам да добијам нивни документи и да го научам јазикот од таа држава.
Не сум се интересирал досега за бугарски пасош затоа и прашувам бидејќи до пред неколку месеци не ми беше потребен ниту бугарски ниту одење надвор од земјата, си имав план за наредните 2 години да си бидам во нашава земја и да учам постдипломски али времињата се сменија.
Токму така, доколку може некој да ми одговорите на овие прашања би ви бил благодарен.
Ако сакаш да работиш на пример во Германија, треба одлично да го познаваш германскиот, па така и со македонскиот пасош ќе можеш да аплицираш, има агенции за вработување и слично. Каде и да одиш ако јазикот го знаеш немаш гајле, но еве знам пријатели извадија бг пасош и не знаат да зуѕнат и си седат дома, кој ќе ги прими.

V

viktora

Гостин
Как? Очигледно е дека македонските политичари не сакат да има решение. А с Бугариja е лесно да се наjде решение, което ке реши и проблемот с Грциja. Но политичарите требе има волja да го решат това :)
So vas polesno amin,samo treba istorijata da vi ja poklonime taka?Ke cekame turcite da ve poebat e tokas stvarno so vas ke bide lesno.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

Па не сакаат во лоша ситуација се... Ако се промени името, се живо диво ќе се испоебе... некој гинел за ова, умирал се борел... ние неможеме да бидеме друга нација ФАКТ !

Но од патриотизам не се живее... Без економија, без можности , без трговија одиме само надоле... Тоа се докажува и се гледа последниве години...

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Ако сакаш да работиш на пример во Германија, треба одлично да го познаваш германскиот, па така и со македонскиот пасош ќе можеш да аплицираш, има агенции за вработување и слично. Каде и да одиш ако јазикот го знаеш немаш гајле, но еве знам пријатели извадија бг пасош и не знаат да зуѕнат и си седат дома, кој ќе ги прими.
разбирам дека ако сакам да работам со струката мора да го познавам одлично јазикот во државата каде би работел, значи доколку успеам да го совладам јазикот на таа држава има шанса да работам и со македонски пасош?
како се стигнува до тие визи, дали само за германија важи овој услов или како?

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
разбирам дека ако сакам да работам со струката мора да го познавам одлично јазикот во државата каде би работел, значи доколку успеам да го совладам јазикот на таа држава има шанса да работам и со македонски пасош?
како се стигнува до тие визи, дали само за германија важи овој услов или како?
Eпа јас само за Германија знам и за тоа ти кажувам. Има таму нивни агенции за вработување и од таму ми е информацијата. Не само за струката, многу тешко да најдеш било каква работа без јазик.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Eпа јас само за Германија знам и за тоа ти кажувам. Има таму нивни агенции за вработување и од таму ми е информацијата. Не само за струката, многу тешко да најдеш било каква работа без јазик.
па гледам студенти сега преку агенцииве одат без јазик и работат во германија...

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Естествено е можно да се работи с македонски пасош, но е много по трудно. Разликата е дека со бугарскиjaт пасош не те третират като странец. Ти си државjaнин на ЕУ. Давам линк на бугарски, заштото нема македонска статиja вав Википедиjaта:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Гражданство_на_Европејскија_с'јуз
--- надополнето: 9 јули 2013 во 13:31 ---
So vas polesno amin,samo treba istorijata da vi ja poklonime taka?Ke cekame turcite da ve poebat e tokas stvarno so vas ke bide lesno.
Има да чекате :)
Инако решаването на спорот с Бугариja и признаване на обштата историja автоматски решава и спорот за името с Грциja.

V

viktora

Гостин
Има да чекате :)
Инако решаването на спорот с Бугариja и признаване на обштата историja автоматски решава и спорот за името с Грциja.
Па и вие кога влеговте во ЕУ ни 70% од условите ги немавте исполнето,ама ве примија.Благодарение на големите сили.
А бе да сакаат Германија или УСА,Македонија да влезе во ЕУ што мислиш вас ќе ве прашаат?Не си играјте бе бајрам со мозокот,па ако им е по ќејф и Авганистан они ќе го примат,ама АКО САКААТ!Доста си мислите дека сте некој ебен фактор и вие и оние грцки педерчина кои случајно на овие УСА и Германија им должат едно 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000$$$
Доста баби и жаби кај нив милом или силом,Србите осетија.Така кога ќе одлучат дека имааат интерес Македонија да влезе во ЕУ,вие има со двете раце да гласате ЗА!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom