Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2012
Мислења
51
Поени од реакции
6
и јас така слушам ама незнам дали е вистина
Носиш БГ пасош на пра дедо или дедо, казваш коj е Васил Левски и уште неколко нешта и после Лондон или Париж . :icon_lol:
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 00:57 ---
Зборат и дека треба да се откажеш од мк државјанство,неможе више со две. Зајакнаа процедура блгарите,па ти види.
Нема такво нешто, можеш со БГ и МК пасош !

Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Не би зел бугарски пасош па и под какви било околности да сум. Едноставно, не сакам да имам исто државјанство/пасош со народот во бугарија, и од причина што коа низ Европа ќе ме прашаат што сум по националност, ке ми биде срам да кажам дека сум б'лгарин. У никој случај не би зел бугарски пасош.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Не би зел бугарски пасош па и под какви било околности да сум. Едноставно, не сакам да имам исто државјанство/пасош со народот во бугарија, и од причина што коа низ Европа ќе ме прашаат што сум по националност, ке ми биде срам да кажам дека сум б'лгарин. У никој случај не би зел бугарски пасош.
Немој така бе,овдека на форумов ќе те направат дека си милионер и дека си апаш од владејачкава партија. Секој што не би земал е така оцрнет. Ќе кажеш дека немаш леб да јадеш и неможеш да јадеш споменици и сите ( најголем дел) ќе ти аплаудираат. Такви луѓе има тука.

Член од
21 јуни 2012
Мислења
51
Поени од реакции
6
Во ред :icon_lol: Ама со БГ пасош можеш да си купиш земjа и кука во Егеjска Македониjа :icon_lol:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Во ред :icon_lol: Ама со БГ пасош можеш да си купиш земjа и кука во Егеjска Македониjа :icon_lol:
Да де. Ама со БГ пасош све женско по фамилија ви отиде у Амстердам по излози да работи,од женски род одтанаа само бабите пред пензија..Све што има две нозе и оди на штикли,кај и да е ќе се пресели на запад :icon_lol: ЈБГ , Европа е курва дали знаеш..? :icon_lol:

Член од
21 јуни 2012
Мислења
51
Поени од реакции
6
Да де. Ама со БГ пасош све женско по фамилија ви отиде у Амстердам по излози да работи,од женски род одтанаа само бабите пред пензија..Све што има две нозе и оди на штикли,кај и да е ќе се пресели на запад :icon_lol: ЈБГ , Европа е курва дали знаеш..? :icon_lol:
Глупости говориш, хем се знаем :icon_lol:

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Eдвај ли има народ кој што толку многу е трпел од своите синови изроди, колку македонскиот-Гоце Делчев

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Чекај чекај... ние со БГ ДОКУМЕНТИ одиме на запад и нашите пари ги печалиме со пот,а за во Амстердам по излози не ти се потребни Бг документи.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
fala a nesto okolu praznici
тоа е за оваа година секоја година е исто само Велигден се менува
  • Официални празници през месец јануари
01 јануари 2013- Нова година

• Официални празници през месец Март
03 март 2013- Ден на Освобождението на Б'лгарија от османско иго
- - -

• Официални Празници през месец Мај
01 мај 2013- Ден на труда и на международната работническа солидарност
05 мај 2013- Великден
06 мај 2013 - Гергьовден, Ден на храбростта и на Б'лгарската армија
24 мај 2013 - Ден на б'лгарската просвета и култура и на славјанската писменост(Кирил и Методиј)
  • Официални Празници през месец Септември
06 септември 2013 - Ден на С'единението
22 септември 2013- Ден на Независимостта на Б'лгарија

• Официални Празници през месец Декември
24 декември 2013- Б'дни вечер
25 декември 2013- Рождество Христово

Член од
29 јули 2007
Мислења
71
Поени од реакции
3
Ne znam kolku e vistina ako si zemal za bugarski pasus si se potpisuval TAMU VO DUKUMENTITE deka se otkazuvas od makedonskoto drzavjanstvo i si bugarin ... gledav bas na emisija NE JADI BUREK ...

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Ne znam kolku e vistina ako si zemal za bugarski pasus si se potpisuval TAMU VO DUKUMENTITE deka se otkazuvas od makedonskoto drzavjanstvo i si bugarin ... gledav bas na emisija NE JADI BUREK ...
нема такво нешто лажат, си имаш двојно гражданство.Те беа пишувале дека и во касарната ги викат,ама во бугарија војската е платена не се сеќавам колку години веке и тоа е смешно!

Член од
29 јули 2007
Мислења
71
Поени од реакции
3
нема такво нешто лажат, си имаш двојно гражданство.Те беа пишувале дека и во касарната ги викат,ама во бугарија војската е платена не се сеќавам колку години веке и тоа е смешно!
mozit ne znam zatoa prasav bas me interesirase ne od so ke zemam... Si imam americko i makedonsko dosta se :)

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Гајле ви е бе,што е битно што ќе работат..од работа нема срам...битно е девизи да праќаат дома... :icon_lol:

E toa e najbitno ama;) i vo Makedonija so Bugarkite pasosi ce pocnat da pracaat devizi :ROFLMAO:
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 23:45 ---
Чекај чекај... ние со БГ ДОКУМЕНТИ одиме на запад и нашите пари ги печалиме со пот,а за во Амстердам по излози не ти се потребни Бг документи.
A sto ne se preselite vo Bugarija vie so Bg dokumenti sum slusnal deka e podobro za ziveenje tamu
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 23:52 ---
Број ме мене. :)

Што се однесува до бугарскиот пасош тоа е само хартија , и ми служи за работна дозвола во европската унија. Ниту сум бугарин , ниту пак планирам да живеам во Бугарија.

E tuka si se zeznal bratce ti si bugarin od onie najpokvarenite za da se dokazes deka si bugarin se pisuvas deka imas bg poteklo znaci se prodavas za parce hartija ...Vo slucaj na vojna prvom tie kako tebe se ubivaat predavnici ..koga ednas si se prodal pak ce se prodades
ama ti ce begas za Blgarija sto i da bide
Ako ides da rabotis ajde de ama ako cmaes tuka vo Mk a imas bg dokumenti ti si najgolem izrod
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 23:55 ---
pis me i mene leandro.

ovaa drzava mi go raseli semejstvoto nasekade uste odamna. a jas so mkd pasos od koga stanav polnoleten ne mozev nikade nadvor od rezervatov. plus so sum bolen od bolest koja vo mkd ne ja priznavaat za bolest pa da dadat pomos okolu nea od socijalnoto, ni pak mozea da me izlecat.

a so bg pasos izlegov od mkd i sega i se lekuvam nadvor od mkd. so nasio pasos toa nemase sansi.

i ajde pak nekoj neka lae oti ne cinel.

a za patriotizmot - najgolem patriot e toj koj redovno plaka smetki i danoci.
Dali so Bg pasos sto go imas se lekuvas bespari ?????????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom