- Член од
- 18 јуни 2012
- Мислења
- 477
- Поени од реакции
- 612
Имаш шанса. Кој те спречува...So takvite pametni i obrazovani licnosti drzavava nasa samo tonit
da imam sansa odma bi izval bg pasos
Имаш шанса. Кој те спречува...So takvite pametni i obrazovani licnosti drzavava nasa samo tonit
da imam sansa odma bi izval bg pasos
БеспарицатаИмаш шанса. Кој те спречува...
Генерално се сложувам со поентата, ама болдираните зборови не одат заедно во иста реченица![]()
Не се лажеш,ама има и бонус..тој што вади пасош и цела фамилија пишува дека се бугари. Кај и да е отидовме на добош.Ќе испадне дека пола Македонија се Бугари...ако не се лажам за да се извади Бугарски пасош,треба да се пријавиш како Бугарин или дека корените ти се Бугарски...
Ова се иде во прилог на Бугарите,колку пасоши толку нови Бугари...а за жал се помалку Македонци![]()
Грешка, македонците бирате да аплицирате по този основ. Има различни основи, по кои може да се добие бугарски пасош.Ќе испадне дека пола Македонија се Бугари...ако не се лажам за да се извади Бугарски пасош,треба да се пријавиш како Бугарин или дека корените ти се Бугарски...
Ова се иде во прилог на Бугарите,колку пасоши толку нови Бугари...а за жал се помалку Македонци![]()
Имам другар от РМ, тоj извади пасош,а на сестра му беше одбит. И што сега?Не се лажеш,ама има и бонус..тој што вади пасош и цела фамилија пишува дека се бугари. Кај и да е отидовме на добош.
Да, ама Бугарите викаат...толку и толку Бугари има во МакедонијаПа никој не лета за пасош за да живее во Бугарија, туку за намената на пасошот по Западот.
Во пати,пати, пати помалце. Предпоставувам дека повекето са студенти со двоjно државенство,кои штудират во БГ.Што сега!
А колку Македонци има во Бугарија,што имаат Македонски пасош...и дали смеат....прашање е сега!
Права си, бугарски не може, може само српски, турски, германски, индиски, нигериски, сомалиски, руски, арапски, хрватски, унгарски, бразилски, англиски, французки, но ако се земе човек бугарски пасош тој е предавник, криминалец, не е Македонец, пак предавник, ѓубре, и се друго. Може каков сакаш и да земеш но само да не бугарски.не за бугарски пасош има и 100 пати поубави и подобри земји од бугарија ако веке збориме за тоа може од 100 други земји али од бугарија не , бугарија не нуди ништо посебно за да земеме пасош
интересно видување... а што тоа нудат другите за разлика од бугарите???мона... ти пасошот го зимаш од потреба или од материјална гледна точка,луге кој посегнале по БГ пасош тоа го направиле по различни основи... бенефиции за студирање, и една многу битна работа која не ја гледате и признавате -бегање од македонската сиромаштија-македонија која нема ама никаков став кон своите невработени кои се партиски непослушници и неистомисленици.........не за бугарски пасош има и 100 пати поубави и подобри земји од бугарија ако веке збориме за тоа може од 100 други земји али од бугарија не , бугарија не нуди ништо посебно за да земеме пасош