Бугарски колеж во Албаниjа?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.749
Поени од реакции
748
Па уште Карнегиевата комисиja ги забележува.
Албаниja после своjaта независност от Отоманската империja исто ги знае. Стигнува се до декларациja во 30-те години на XX век...Тоа што бугарската држава во социализмот не се е грижила за нив и е оставила простор некои други да пробат да ги претопуват,тоа не значи дека тамо веке нема бугари.
како меѓународни институции и монитори на малцинства како Обединети нации забележале многу други малцинства а не Бугарско?
Како многу други малцинства си се декларирале прописно, на ценсуз во Албанија а никаде не се декларирале Бугари во послеедните 100 години.

Можеби има лажирање и обид за претоп на други мацинства, точно денес, од страна на бугарија, ако им дала бугарски европски пасоши, па се пишал е бугари за да имаат европски пасош. Тоа не значи дека се бугари или се чувствуваат бугари.

каде се да се декларираат на послеедните избори? никаде нема Бугари. сега во 2017 со “потписи“ измисливте бугари паднати од марс во Албанија..


На пописот знаеме колко са. Пресудата е за регистрациja , но не надвор от процедурата. ОМО не сака да почитува процедурата за регистрациja. Отгоре на тоа Албаниja и Бугариja по сосем различен начин дефинират нациите си. Гледам те влечка ком ОМО , па отвори тема...ке дискутираме. Овде не е местото.
исто како што по брза постапка од 3000 потписи и ни на еден цензус послеедните 90 години забележани, во собрание ги признавте бугарско малцинство во Албанија...

исто, 5000+ жители на бугарија што се Маќедонци, што се забележани на цензус и од организации за малцинства, треба по брза постапка да ги признаете како малцинство..

нели, ако не се работи само за големобугарски експансионистички политики во фашистички стил, мозок останат во минатите векови а не во ЕУ во 2017...
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
2.270
како меѓународни институции и монитори на малцинства како Обединети нации забележале многу други малцинства а не Бугарско?
Како многу други малцинства си се декларирале прописно, на ценсуз во Албанија а никаде не се декларирале Бугари во послеедните 100 години.

Можеби има лажирање и обид за претоп на други мацинства, точно денес, од страна на бугарија, ако им дала бугарски европски пасоши, па се пишал е бугари за да имаат европски пасош. Тоа не значи дека се бугари или се чувствуваат бугари.

каде се да се декларираат на послеедните избори? никаде нема Бугари. сега во 2017 со “потписи“ измисливте бугари паднати од марс во Албанија..
Прашаj нив...не мене. Факт е дека за една недела повеке от 3000 подписа беха собрани.
Факт са писмата за помошт на тоа малцинство до Софиja от почетокот на ХХ век. Факт е и декларациjaта во 30-те мегу Бугариja и Албаниja....Сметаш дека тоа са фантазии? Дека уште во 30-те дошли от Марс?
Не разбирам само едно...каде е проблемот, лугето да можат да се определат како бугари...
Овде наскачавте, се едно е забрането да се изаснуват како македонци. Па демократски е - коjто сака да се декларира като македонец, коjто сака бугарин, но не...овде луге зборуваха за геноцид над македонците во Албаниja. Тоа се вика страв

исто како што по брза постапка од 3000 потписи и ни на еден цензус послеедните 90 години забележани, во собрание ги признавте бугарско малцинство во Албанија...

исто,5000+ жит ели на бугарија што се Маќедонци, што се забележани на цензус и од организации за малцинства, треба по брза постапка да ги признаете како малцинство..

нели, ако не се работи само за големобугарски експансионистички политики во фашистички стил, мозок останат во минатите векови а не во ЕУ во 2017...
Последен попис - 1 654
http://censusresults.nsi.bg/Census/Reports/2/2/R7.aspx
Не знам каде виде 5000+....
Както многу пати сум прашал....кажете за вас што е признаване на малцинство...? Пописот не е доволно признаване?
Гледаме други останали далегу во антиката, кога се плашат една популациja да имат правото да се изjaснат како бугари, македонци ,власи, срби или арнаути. :)
 
Последно уредено:
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.749
Поени од реакции
748
е и декларациjaта во 30-те мегу Бугариja и Албаниja....Сметаш дека тоа са фантазии? Дека уште во 30-те дошли от Марс?
Ако навистина имало во 1930 бугари во Албанија, ќе се слушнало за нив во послеедните 90 години од тогаш.
Каде се на послеедните цензусот да се појават?
Како од марс паднаа во 2017?
Ако е легитимно и легално малцинство ќе излезе на попис, нема зошто на нелегитимни начини, надвор од попис со потписи да се бараат..

Последен попис - 1 654
http://censusresults.nsi.bg/Census/Reports/2/2/R7.aspx
Не знам каде виде 5000+....
Както многу пати сум прашал....кажете за вас што е признаване на малцинство...? Пописот не е доволно признаване?
Гледаме други останали далегу во антиката, кога се плашат една популациja да имат правото да се изjaснат како бугари, македонци ,власи, срби или арнаути. :)
Признавање на малцинство - исто што правите преку парламент за "Бугарите во Албанија" зошто не го направите и за Македонците малцинство во Бугарија?
Зошто не спроведете одлука од суд во Стразбур за ОМО Илинден?

декларациjaта во 30-те мегу Бугариja и Албаниja
И декларацијата Блед помеѓу Тито-Димитров
Признава Македонско малцинство во Бугарија а пописот од тоа време покажува 300 000 Македонци во Бугарија. И тоа не е фантазија. И тие лица не исчезнале на Марс.
Дотолку повеќе што за разлика од "Бугарите" во Албанија, што никаде ги нема на попис и во евиденција, Македонци во Бугарија ги има на секој попис и во сите евиденции.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
2.270
Ако навистина имало во 1930 бугари во Албанија, ќе се слушнало за нив во послеедните 90 години од тогаш.
Каде се на послеедните цензусот да се појават?
Како од марс паднаа во 2017?
Ако е легитимно и легално малцинство ќе излезе на попис, нема зошто на нелегитимни начини, надвор од попис со потписи да се бараат..
Па зашто 2017 от Марс да паднали?
Уште во 1873 година от Бобоштица пишат писмо на бугарскиот екзарх во Истанбул.
Еве ги и странците како Густав Ваjганд, коj забележал бугарите тамо.
Уште во 1999 година е создадено првото дружство на бугарите после демократизациjaта во Албаниja.
2000-та година второ дружство. 17 години имаше време да се слушне, прашане е коj сакал да чуе.
Еве 2011 година трето дружство излезе.
Па ке видиме какво малцинство ке излезе на наредниот попис...страв го е некоj?

Признавање на малцинство - исто што правите преку парламент за "Бугарите во Албанија" зошто не го направите и за Македонците малцинство во Бугарија?
Зошто не спроведете одлука од суд во Стразбур за ОМО Илинден?
Мислам си далеку от концептот на бугарската држава за нациja и треба да прочиташ. Нема малцинство во Бугариja,кое да е признато во собранието. Генерално концептот на бугарската нациja е истиот на френската. Што вина имаме ние, што Албаниja решила да гради различен концепт на нациja па решила да споменува во закони сите малцинства? Ние сме криви за тоа?

Гледам ОМО ти е фетиш...не сакаш и нова тема да отвориш, па ке одиме офтопик очигледно отново. Одлуката дава право на ОМО да се регистрира по надлежниот ред....кога сакат и соберат пописитие си, изпочитуват уставот и процедурите...ке бидат регистрирани. Не им е спречено правото да започнат процедура на регистрациja отначало. Не гледам и нивна желба.

И декларацијата Блед помеѓу Тито-Димитров
Признава Македонско малцинство во Бугарија а пописот од тоа време покажува 300 000 Македонци во Бугарија. И тоа не е фантазија. И тие лица не исчезнале на Марс.
Дотолку повеќе што за разлика од "Бугарите" во Албанија, што никаде ги нема на попис и во евиденција, Македонци во Бугарија ги има на секој попис и во сите евиденции.
Па да, факт е и таа, но факт са и сите други документи. Не, не изчезнали на Марс, както и не изчезнаха сите бегалци от Вардарска и Егеjска Македониja до 1950 година. Факт ти е и еден Венко Марковски например, коj избега от НРМ.
Па еве, на попис са...каде е проблемот? Стварно се уште не разбирам вие какво презнаване чекате на малцинство? Како си го представувате? Со табли на куките - овде живи македонец, овде турчин, овде ром? Како ментално си го представувате тоа со малцинствата?!
 
Последно уредено:
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.749
Поени од реакции
748
Па зашто 2017 от Марс да паднали?
Уште во 1873 година от Бобоштица пишат писмо на бугарскиот екзарх во Истанбул.
Еве ги и странците како Густав Ваjганд, коj забележал бугарите тамо.
Уште во 1999 година е создадено првото дружство на бугарите после демократизациjaта во Албаниja.
2000-та година второ дружство. 17 години имаше време да се слушне, прашане е коj сакал да чуе.
Еве 2011 година трето дружство излезе.
Па ке видиме какво малцинство ке излезе на наредниот попис...страв го е некоj?


Мислам си далеку от концептот на бугарската држава за нациja и треба да прочиташ. Нема малцинство во Бугариja,кое да е признато во собранието. Генерално концептот на бугарската нациja е истиот на френската. Што вина имаме ние, што Албаниja решила да гради различен концепт на нациja па решила да споменува во закони сите малцинства? Ние сме криви за тоа?

Гледам ОМО ти е фетиш...не сакаш и нова тема да отвориш, па ке одиме офтопик очигледно отново. Одлуката дава право на ОМО да се регистрира по надлежниот ред....кога сакат и соберат пописитие си, изпочитуват уставот и процедурите...ке бидат регистрирани. Не им е спречено правото да започнат процедура на регистрациja отначало. Не гледам и нивна желба.


Па да, факт е и таа, но факт са и сите други документи. Не, не изчезнали на Марс, както и не изчезнаха сите бегалци от Вардарска и Егеjска Македониja до 1950 година. Факт ти е и еден Венко Марковски например, коj избега от НРМ.
Па еве, на попис са...каде е проблемот? Стварно се уште не разбирам вие какво презнаване чекате на малцинство? Како си го представувате? Со табли на куките - овде живи македонец, овде турчин, овде ром? Како ментално си го представувате тоа со малцинствата?!
Здруженија, собири итн ништо од тоа. Треба да има народ на цензус и меѓународни монитори за малцинства.
Од 2000 наваму има многу европски и меѓународни монитори за малцинства. Ниту едно не забележува бугари во Албанија.
Зошто? Ако не е лага ќе ги забележал некој..[DOUBLEPOST=1508764693][/DOUBLEPOST]
.каде е проблемот? Стварно се уште не разбирам вие какво презнаване чекате на малцинство? Како си го представувате? Со табли на куките - овде живи македонец, овде турчин, овде ром? Како ментално си го представувате тоа со малцинствата?!
исто како за бугарското малцинство во Бугарија. Зошто за бугарското малцинство во Албанија има резолуција и седница во парламентот а нема исто и за Македонците во Бугарија?
Второ прашање поради што Бугарија не ја спроведува одлука на суд во Стразбур и ја попречува и не ја признава ОМО Илинден и етнички Македонци?
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
12.971
Поени од реакции
16.364
Па зашто 2017 от Марс да паднали?
Уште во 1873 година от Бобоштица пишат писмо на бугарскиот екзарх во Истанбул.
Еве ги и странците како Густав Ваjганд, коj забележал бугарите тамо.
Уште во 1999 година е создадено првото дружство на бугарите после демократизациjaта во Албаниja.
2000-та година второ дружство. 17 години имаше време да се слушне, прашане е коj сакал да чуе.
Еве 2011 година трето дружство излезе.
Па ке видиме какво малцинство ке излезе на наредниот попис...страв го е некоj?


Мислам си далеку от концептот на бугарската држава за нациja и треба да прочиташ. Нема малцинство во Бугариja,кое да е признато во собранието. Генерално концептот на бугарската нациja е истиот на френската. Што вина имаме ние, што Албаниja решила да гради различен концепт на нациja па решила да споменува во закони сите малцинства? Ние сме криви за тоа?

Гледам ОМО ти е фетиш...не сакаш и нова тема да отвориш, па ке одиме офтопик очигледно отново. Одлуката дава право на ОМО да се регистрира по надлежниот ред....кога сакат и соберат пописитие си, изпочитуват уставот и процедурите...ке бидат регистрирани. Не им е спречено правото да започнат процедура на регистрациja отначало. Не гледам и нивна желба.


Па да, факт е и таа, но факт са и сите други документи. Не, не изчезнали на Марс, както и не изчезнаха сите бегалци от Вардарска и Егеjска Македониja до 1950 година. Факт ти е и еден Венко Марковски например, коj избега от НРМ.
Па еве, на попис са...каде е проблемот? Стварно се уште не разбирам вие какво презнаване чекате на малцинство? Како си го представувате? Со табли на куките - овде живи македонец, овде турчин, овде ром? Како ментално си го представувате тоа со малцинствата?!
Абе татар, ја натеравте Албанија да признае малцинство за да не ја блокирате во преговорите со ЕУ не се правдај сега тука.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
2.270
Здруженија, собири итн ништо од тоа. Треба да има народ на цензус и меѓународни монитори за малцинства.
Од 2000 наваму има многу европски и меѓународни монитори за малцинства. Ниту едно не забележува бугари во Албанија.
Зошто? Ако не е лага ќе ги забележал некој..[DOUBLEPOST=1508764693][/DOUBLEPOST] исто како за бугарското малцинство во Бугарија. Зошто за бугарското малцинство во Албанија има резолуција и седница во парламентот а нема исто и за Македонците во Бугарија?
Второ прашање поради што Бугарија не ја спроведува одлука на суд во Стразбур и ја попречува и не ја признава ОМО Илинден и етнички Македонци?
Чекаj малце, треба да одат дружествата по твоja терк? А школите како ке ги образложиш? Па забележани както кажав много преди 2000 година. Ама гледаш, прво велиш паднаха от Марс во 2017 година, сега ми зборуваш за 2000 година. Бргу измести датумите.
Посочив ти и преди 2000 година и Карнагиевата фондаципja, посочив ти и германецот што ги видел. Прашането е дека ти можеш да не ги видиш ако Сакаш и 2020 година. Твое право.
Прво да се разбереме. Немало е специална седница за бугарското малцинство во албанското собрание. Седницата си беше за законот.
Зашто нема истото за македонското малцинство? - Заштото Бугариja не дефинира нациjaта си като Албаниja. И нема ваква пракса.
Што значи не признава етничките Македонци? Како може да не ги призвана, а да са во пописот? Тоа ти е тотален нонсенс.[DOUBLEPOST=1508778809][/DOUBLEPOST]
Абе татар, ја натеравте Албанија да признае малцинство за да не ја блокирате во преговорите со ЕУ не се правдај сега тука.
Антички, каде ти е проблемот? Тоа е поредната проба за фантазии. От Джамбазки го чу тоа?
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
5.257
Поени од реакции
3.024
Незнам која ја турил темава...помислив Бугари колеле во Албанија...дај бе нешто преземете администратори со насловов.
Што се однесува на Бугари во Албанија...Тито 1945=Рама 2017:)
 
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.749
Поени од реакции
748
Чекаj малце, треба да одат дружествата по твоja терк? А школите како ке ги образложиш? Па забележани както кажав много преди 2000 година. Ама гледаш, прво велиш паднаха от Марс во 2017 година, сега ми зборуваш за 2000 година. Бргу измести датумите.
Посочив ти и преди 2000 година и Карнагиевата фондаципja, посочив ти и германецот што ги видел. Прашането е дека ти можеш да не ги видиш ако Сакаш и 2020 година. Твое право.
Прво да се разбереме. Немало е специална седница за бугарското малцинство во албанското собрание. Седницата си беше за законот.
Зашто нема истото за македонското малцинство? - Заштото Бугариja не дефинира нациjaта си като Албаниja. И нема ваква пракса.
Што значи не признава етничките Македонци? Како може да не ги призвана, а да са во пописот? Тоа ти е тотален нонсенс.[DOUBLEPOST=1508778809][/DOUBLEPOST]
Антички, каде ти е проблемот? Тоа е поредната проба за фантазии. От Джамбазки го чу тоа?
Абе не ми вади документи од 1930 и 1800та кога ни државите не биле дефинирани.
Кажи каде се денес послеедните 10, 20, 50 години на некој цензус да излезат локални бугари малцинство во Албанија?
Зошто ни еден репорт на ЕУ или ОНУ не забележува такво малцинство, додека сите други се забележани, до најситните групи. Бугарско малцинство никој не забележува. Зошто?[DOUBLEPOST=1508782529][/DOUBLEPOST]
Чекаj малце, треба да одат дружествата по твоja терк? А школите како ке ги образложиш? Па забележани както кажав много преди 2000 година. Ама гледаш, прво велиш паднаха от Марс во 2017 година, сега ми зборуваш за 2000 година. Бргу измести датумите.
Посочив ти и преди 2000 година и Карнагиевата фондаципja, посочив ти и германецот што ги видел. Прашането е дека ти можеш да не ги видиш ако Сакаш и 2020 година. Твое право.
Прво да се разбереме. Немало е специална седница за бугарското малцинство во албанското собрание. Седницата си беше за законот.
Зашто нема истото за македонското малцинство? - Заштото Бугариja не дефинира нациjaта си като Албаниja. И нема ваква пракса.
Што значи не признава етничките Македонци? Како може да не ги призвана, а да са во пописот? Тоа ти е тотален нонсенс.[DOUBLEPOST=1508778809][/DOUBLEPOST]
Антички, каде ти е проблемот? Тоа е поредната проба за фантазии. От Джамбазки го чу тоа?
Еве најпросто прашање:
Зошто нема никакво бугарско малцинство забележано помеѓу овие малцинства во Албанија?
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania#Ethnic_groups[DOUBLEPOST=1508782875][/DOUBLEPOST]
Абе татар, ја натеравте Албанија да признае малцинство за да не ја блокирате во преговорите со ЕУ не се правдај сега тука.
Мајмунлуците на бугарите немаат крај. Место да гледаат економија развој и почит кон соседите, заглавиле во националистички големобиугарски говна од минатиот век. не гледаат во европа се послеедниот ќенеф
 
Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
2.270
Абе не ми вади документи од 1930 и 1800та кога ни државите не биле дефинирани.
Кажи каде се денес послеедните 10, 20, 50 години на некој цензус да излезат локални бугари малцинство во Албанија?
Зошто ни еден репорт на ЕУ или ОНУ не забележува такво малцинство, додека сите други се забележани, до најситните групи. Бугарско малцинство никој не забележува. Зошто?[DOUBLEPOST=1508782529][/DOUBLEPOST]
Еве најпросто прашање:
Зошто нема никакво бугарско малцинство забележано помеѓу овие малцинства во Албанија?
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania#Ethnic_groups[DOUBLEPOST=1508782875][/DOUBLEPOST]
Мајмунлуците на бугарите немаат крај. Место да гледаат економија развој и почит кон соседите, заглавиле во националистички големобиугарски говна од минатиот век. не гледаат во европа се послеедниот ќенеф
Па во 1914 година Албаниja ja немало? Ти дали можеш да рачунаш? 1999годива е првото дружство. Тоа ти е преди 18 години друже. Ти ме прашаш каде били преди 10 или 20 години. Па тамо са си били, па си се организирали во дружство. Па забележа но от Карнагиевата фондациja. Веке кажав. Во 30-те исто забележани.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
12.971
Поени од реакции
16.364
Чекаj малце, треба да одат дружествата по твоja терк? А школите како ке ги образложиш? Па забележани както кажав много преди 2000 година. Ама гледаш, прво велиш паднаха от Марс во 2017 година, сега ми зборуваш за 2000 година. Бргу измести датумите.
Посочив ти и преди 2000 година и Карнагиевата фондаципja, посочив ти и германецот што ги видел. Прашането е дека ти можеш да не ги видиш ако Сакаш и 2020 година. Твое право.
Прво да се разбереме. Немало е специална седница за бугарското малцинство во албанското собрание. Седницата си беше за законот.
Зашто нема истото за македонското малцинство? - Заштото Бугариja не дефинира нациjaта си като Албаниja. И нема ваква пракса.
Што значи не признава етничките Македонци? Како може да не ги призвана, а да са во пописот? Тоа ти е тотален нонсенс.[DOUBLEPOST=1508778809][/DOUBLEPOST]
Антички, каде ти е проблемот? Тоа е поредната проба за фантазии. От Джамбазки го чу тоа?
Татарче пишувај македонски зошто имам проблем да те разберам, не значи дека ако си на интернет може да се понашаш како сакаш, ова е македонски форум и треба да научиш македонски за да ми реплицираш.
 
Член од
4 ноември 2013
Мислења
98
Поени од реакции
51
Не разбирам што има овде неразбирливо.
Има булгари во Албанија, има малцинство, нема булгари, нема малцинство.
Ово не е зависно ни от грознио мачок нито от фмито.
Искрено се забавувам во овоj форум.:D
 
Член од
22 јули 2016
Мислења
1.749
Поени од реакции
748
Па во 1914 година Албаниja ja немало? Ти дали можеш да рачунаш? 1999годива е првото дружство. Тоа ти е преди 18 години друже. Ти ме прашаш каде били преди 10 или 20 години. Па тамо са си били, па си се организирали во дружство. Па забележа но от Карнагиевата фондациja. Веке кажав. Во 30-те исто забележани.
ахаха пак он за 30ти години ми збори. ти будала со сила се правиш?

Зошто нема никакво бугарско малцинство забележано помеѓу овие малцинства во Албанија?
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania#Ethnic_groups[DOUBLEPOST=1508785668][/DOUBLEPOST]
Не разбирам што има овде неразбирливо.
Има булгари во Албанија, има малцинство, нема булгари, нема малцинство.
Ово не е зависно ни от грознио мачок нито от фмито.
Искрено се забавувам во овоj форум.:D
ако има зошто не се забележани тука ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania#Ethnic_groups
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom