Бугарија со територијални претензии кон Македонија, сака да ја земе Струмица?

Статус
Затворена за нови мислења.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.488
Поени од реакции
5.193
Со такво размислување добар сосед, ќе имате на куково лето. Чудам се на злобата на некои форумджии, лично погодени сте нешто. На останатите се чудам зашо го прифаќаат така мирно како нож ви забиваат во грбот. Таа мода антиб'лгариз'м веќе не е модна, мај уште не сте го слушнале. :nenene:

Такви соседи кои не негираат, нас не ни требаат! Не е ни чудо што сте заостанати... последни во ЕУ.....срам!

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
И овде бугарската влада пробува преку вакви ултра- националисти, дискретно да им помага на грците. Ништо чудно, кога во своите редови го имаат дебелото гнасно човече Божидар Димитров.

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
овие ретардирани ли се бе......хах струмица да ја земат....ненормална работа

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ова е чист знак дека им пречи тоа што постоиме.
Затоа се враќаат на некои документи кога Македонците беа потиснати и немаа право на збор.

Пукнете дужмани, но тука сме. :)

Член од
1 ноември 2009
Мислења
76
Поени од реакции
1
abe ostavete ovie gluposti :pos2:

citajte ovde od ustata na volkot:
(imate prijateli, ama ne znaete koi se i kade se)

Стефан Тафров - амбасадор на Бугарија во Франција, поранешен претставник на Бугарија во ОН:

"Горд сум дека сум превел Клод Симон - оној ужасно тежок текст; горд сум со организацијата на посетите - Франција, Англија, САД, Чешка, Полска. Со тоа, дека сум пријател со Богдан. С. Дими Паница - едно од прекрасните пријателства, кои ги имам. Исто така со признавањето на Македонија. И со членството во Советот за безбедност. "

Стефан Тафров: Високиот момент за мене беше признавањето на Македонија.

Одлуката е на Филип Димитров, со поддршка на Желев, и на сите министри од владата со исклучок на Стојан Ганев. Јас бев в.д. министер за надворешни работи - Стојан Ганев беше во странство и беше против.

Испрати ни грама од Германија и рече дека Геншер не ни советува да признаваме Македонија - те, се разбира, си имаа други причини за тоа, бидејќи се страхуваха од признавање на Словенија и Хрватска. Прочитав грамата, а Костов, се јави и рече: "Е, тоа е мислењето на германскиот министер за надворешни работи, а какво е мислењето на бугарскиот министер за надворешни работи?" Момент во кој историјата ти дише во вратот. Ако имам некаква заслуга, тоа е дека сум се разм'рдал, сум направил нешто што сум бил во позиција да направам.

http://209.85.129.132/search?q=cache:1GFeD7Cm02EJ:www.altera-bg.com/data/kfm/altera/materiali/8-9.08/01-lice.rtf+тафров+стамболова&cd=1&hl=ru&ct=clnk&gl=bg

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Бугарија со територијални претензии кон Македонија, сака да ја земе Струмица

28.11.2009

По 90 години од потпишувањето на Нејскиот мировен договор, Бугарија, преку ултранационалистичката партија “Атака“ бара од европската заедница, тој да биде прогласен за неважечки, со што териториите кои останале надвор од Бугарија, по автоматизам да и бидат вратени.

за вракjане на територии е глупо да се говори, но к'е е добро денешната ви република, како суксесор на кралската и на комунистичката Jугославиjа да и се извини на Бугариjа за 80+ години неисполнуване на обврските на Нејскиот мировен договор vis-a-vis Струмишко [*], оттргната бугарска национална териториja каде живеели бугарски државjани, со свои екзархистки општини, училишта и др. (*. - Специално за Струмишко мислам, во споредба со по-легалната ситуациjа во Царибродско/Димитровградско и Босилеградско)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
Вие имате татарски гени и тоа и те како, само поради политички причини не е објавено тоа, имам разговарано со луѓе од бугарија кои биле на предавања за истражувања за вашето потекло и гени.
Болгары и Македонцы не имејут татарских генов.
Вы не татары.
Может у вас есть только гены гуннов, немного и гены турков.

Татари : http://forum.kajgana.com/album.php?albumid=2628

M

Mario Gómez

Гостин
Болгары и Македонцы не имејут татарских генов.
Вы не татары.
Может у вас есть только гены гуннов, немного и гены турков.

Татари : http://forum.kajgana.com/album.php?albumid=2628
Taтар доста спамираш...Ко дијареа си веќе.

за вракjане на територии е глупо да се говори, но к'е е добро денешната ви република, како суксесор на кралската и на комунистичката Jугославиjа да и се извини на Бугариjа за 80+ години неисполнуване на обврските на Нејскиот мировен договор vis-a-vis Струмишко
[*], оттргната бугарска национална териториja каде живеели бугарски државjани, со свои екзархистки општини, училишта и др. (*. - Специално за Струмишко мислам, во споредба со по-легалната ситуациjа во Царибродско/Димитровградско и Босилеградско)
Пак овој. Вие да ни се извините за Пирин што ни го зедовте.
:tapp:Глуп Татар.

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Taтар доста спамираш...Ко дијареа си веќе.

Напишано од Васил
за вракjане на територии е глупо да се говори, но к'е е добро денешната ви република, како суксесор на кралската и на комунистичката Jугославиjа да и се извини на Бугариjа за 80+ години неисполнуване на обврските на Нејскиот мировен договор vis-a-vis Струмишко[*], оттргната бугарска национална териториja каде живеели бугарски државjани, со свои екзархистки општини, училишта и др. (*. - Специално за Струмишко мислам, во споредба со по-легалната ситуациjа во Царибродско/Димитровградско и Босилеградско)
Пак овој. Вие да ни се извините за Пирин што ни го зедовте.
:tapp:Глуп Татар.

Види вака. Во идеалниот вариант наjдобро е постулатите на Нејскиот, од 1919, и на Букурешткиот, од 1913 г. договори да бидат анулирани. Но ... во реалниот свет не може и затоа мора да се бара барем почитуваньето на овие договори, со кое РМ е обврзана, како држава-суксесор.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Татар бриши мафни се.Вие не почитувате одлуки на Европски суд.Болвар ќе зборува за почитување договори.Мрш!!!:tapp:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Не не, Струмица ни за Софија не ја даваме. Може и Варна е тогаш ќе прајме работа.
:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene: Ни педа не даваме.

Инаку темата е ЛОЛови.
Да да грешка, мислев да речам ги трампаме сите предавници со бугарски пасоши за Пиринска Македонија. Така бива нели?

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Татар бриши мафни се.Вие не почитувате одлуки на Европски суд.Болвар ќе зборува за почитување договори.Мрш!!!:tapp:
Говорим за ситуациjа, со Струмишко, коjа е од 1919 година. 90 години стара! Не ми се прави на света вода ненапита. Говорим за jугословенски насилиjа и убиjства (од страна на jугословенски служебници - нема веза били ли са они местни македнци или срби или хрвати и др.!), за декади и декади преследуваньа и терор за про-бугарски чувства. У луг'е кои са по-ранешни бугарски граг'ани!!! Кои са подложени и на масирана, државно-спонзорирана кампаниjа против се бугарско. И сето тоа, од 1919 се до 1945 и подоцна, и во кралска Jуг., и во титова и во по-ново време. Ако размишлеше малку врз ситуациjава ке разбереше дека немаш очи да им говориш на бугарите за Струмичко, дека од срам, за сите лошотии вршени там мора во земjа да потонеш.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Во струмичкиот крај е вршен терор врз Македонците за про-Македонски идеи.Никакви татари немало во Струмица.Македонија како држва нема за што да ви се извинува на вас татарите.
Пак ќе ви речам.Бидите среќни што заради изроди македонски и сплет на околности не ја вративте Пиринска Македонија после 1945 г.(како лузери од војната).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom