Бубалици!

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Бубалици можда има средно, ама на факултет е невозможно да научиш се напамет, па и животот да ти зависи од тоа:pos:
Моја дефиниција за бубалица, човек што средно учел премногу (највеќе од страв на тие дома кои го тераат со сила) просек 4.50-5.00, и на факултет кикснал, или немал капацитет зошто научен да учи на памет, а тоа е исто како Мајкал Џордан да пробува да облече патики 40ка :) :pos::pos::pos:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Бубалици...дефиниција: Истото од Декстерче само што кога има некој тест ги прашуваш зашто не си научил а они целите потресени ти кажуваат дека поима немаат дека тестот им е празен се „нервираат„ и на крај ОП 5ка браос. Такви луѓе не не фала

Член од
16 февруари 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
Ученик што учи се на памет,без воопшто да го разбере наученото
има многу такви во моено училиште

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Stef L**O NA PRIMER!!!HEHE VRSNICI SME so detevo osmo sme lol:)

Bubalica vi e vaka DA SE PRAI NAJPOJKE DEKA ZNAE!!!DA NE IZLEGUVA OD DOMA POSO IMA ZA UCENJE!!!DA ZNAE ISTO KAO VO UCEBNIK!!!DA PLACE ZASO DOBIL 3!!!NA SITE NASTAVNICI DA MU E KO KONDOM!!!SITE DA GO FALAT!!!DA NEBEGA OD SKOLO!!!DA KAZUVA DOMA SE!!! TO TI E L**O

p.s. nesakam da go imenuvam poso moze da procita i da place

p.s.2. jadov pismena opomena poso sum mu naprail NEKROLOG(da vidite pocnav jas da go pram a edno momice go dekorirase)ama super izleze toa nekrologot a toj se rasturi od placnje !!!

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Bubalica e isklu4itelno NEpametna li4nost koja se ubiva od u4nje i im se upikuva na profesorite...Poradi toa sto non-stop e nad knigata bubalicata ne iska4a,ne se druzi so nikoj....Mnogu e poubavo da si pameten pa i da gi nemas site petki,vazno ona so si go nau4il si go svatil.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Tanes напиша:
Stef L**O NA PRIMER!!!HEHE VRSNICI SME so detevo osmo sme lol:)

Bubalica vi e vaka DA SE PRAI NAJPOJKE DEKA ZNAE!!!DA NE IZLEGUVA OD DOMA POSO IMA ZA UCENJE!!!DA ZNAE ISTO KAO VO UCEBNIK!!!DA PLACE ZASO DOBIL 3!!!NA SITE NASTAVNICI DA MU E KO KONDOM!!!SITE DA GO FALAT!!!DA NEBEGA OD SKOLO!!!DA KAZUVA DOMA SE!!! TO TI E L**O

p.s. nesakam da go imenuvam poso moze da procita i da place

p.s.2. jadov pismena opomena poso sum mu naprail NEKROLOG(da vidite pocnav jas da go pram a edno momice go dekorirase)ama super izleze toa nekrologot a toj se rasturi od placnje !!!
Ако некој сите го фалат,значи е бубалица?
Ако не бега од школо,тоа значи дека е бубалица?
Ако кажува дома се (!) значи дека е бубалица?

Јас би те советувала наместо да тресеш зелени на форум,да собереш малку општа култура и да се преиспиташ.

Значи од вакви постови ми се гади.

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
ги има, и то на велико. :)

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Абе бубалица ти е некое затуцано дете од дома низлезено, се пука дома вучење. Дома под ембарго го држат, калуѓерски воспитано фнуче, пичка да му покажиш очите ќе ги затвори. Е то ти е бубалица, некое себично паше шо само за газо си гледа. Ама ко ќе порасни евентуално ќе сфати дека за пенис учел се и сешто.

Средната сколија не е за научник да се напрајш таму, то шо ти го предават таму е срање. Средно се оди чоек да се напрајш да научиш со луѓе да живејш да општиш друго се за куро ти е. Ако сакаш нешто вистина да знајш треба да седниш сам дома и дучиш, друго чаре нема.

Демек ве поучиф сега. Драпај си мео
:drk:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Кај мене у клас има 2-3 бубалици и тоа големи

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
deXterche напиша:
Бубалици можда има средно, ама на факултет е невозможно да научиш се напамет, па и животот да ти зависи од тоа:pos:
Моја дефиниција за бубалица, човек што средно учел премногу (највеќе од страв на тие дома кои го тераат со сила) просек 4.50-5.00, и на факултет кикснал, или немал капацитет зошто научен да учи на памет, а тоа е исто како Мајкал Џордан да пробува да облече патики 40ка :) :pos::pos::pos:
Ова е жива вистина има еден кај нас в маала. До факултет учеше напамет се ама кога се запиша на факултет ПРАВО во Прилеп само 5. И се префрли тука во ОХРИД на Туристички и ене мајка му му полагат. Со врски:)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Бубалица е не другарски расположена особа која не излегува од дома и која во секој период од денот на секое место може та ти раскаже која сакаш лекција од кој сакаш предмет од која сакаш тема со екстремно добар квалитет(на памет набубано :)):pos:Ама затоа на факултет како што рече погоре ДеКстерче... Нема на памет таму, сака разбирање

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Bubalici se sto ucat na pamet od knigata. Ja se kladim deka tie voopsto ne ja razbiraat lekcijata tuku ucat kako da e pesnice lekcijata. I ne mislim deka imaat visoka inteligencija zosto i malo dete moze na pamet da nauci edno pesnice a sepak da ne razbere za sto recitira.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Nemam nisto protiv bubalicite ama moj sovet ako nekoj saka da stane bubalica go sovetuvam da ne go pravi toa, ke si go zafrkne zivotot. Imav edno drugarce vo osnovno sve petki, vo sredno go zafrkna edna profesorka po istorija (ni manje ni vise) za malce ke go padnese predmetot (profesorkata ne sakase da se uci napamet).Tipot trebase na kraj da raskazuva so svoi zborovi eeedvaj pomina(edna mocana dvojka vo svidetelstvo). A na fakultet teoretski e nevozmozno da se uci na pamet. Golema materija za ucenje.

Treba da se uci so logicno razmisluvanje.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Тие што редовно си учат и си добиваат 5ки благодарение на убаво научениот и разбран материјал се закон, алал да им е...ааа буалици...па се знае...Професорката поставува прашање и у рок од 3 минути ја раскажува целата лекција, па и таа после неа, иако не е потребно тоа, ако случајно у сред зборење ја прекинеш...ќе мора да почне од ново...на крајот од раскажувањето го губи здивот бидејќи не и текнало дека може да дише и дур збори...а , да, битен детаљ е тоа што никој, па ни професорката, не разбрала што бубалицата збори, али поради добро наученото (набубаното) добива 5ка...лошо...

Kajgana Shop

На врв Bottom