Брзо или бавно?

Какво е вашето возење?

• Брзо

Гласови: 40 51,3%
  • Бавно

Гласови: 7 9,0%
  • Брзо само кога морам

Гласови: 31 39,7%

• Вкупно гласачи
    78
Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
I ja nemam uste 18 ama praktikuvam brzo i stabilno vozenje bez ispadi. A dokolku imam nekoj oldtimer (nesto vakvo) bi go vozel popoleka da uzivam.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
niko_cobra напиша:
I ja nemam uste 18 ama praktikuvam brzo i stabilno vozenje bez ispadi. A dokolku imam nekoj oldtimer (nesto vakvo) bi go vozel popoleka da uzivam.
Циртоен ДС? Ова знаеш колку оди? Има 2 модели 2.0 и 2.4 бензин. Послабиот до кај 180-190, а појакиот преку 200 оди. Така да незнам колку би можел бавно да возиш.

Член од
20 март 2007
Мислења
189
Поени од реакции
4
Dzish напиша:
Циртоен ДС? Ова знаеш колку оди? Има 2 модели 2.0 и 2.4 бензин. Послабиот до кај 180-190, а појакиот преку 200 оди. Така да незнам колку би можел бавно да возиш.
Znam i kolku idat i kolku trosat ama mene merak mi e takva kola sporo da ja vozam, mnogu e udobna i amortizacija ima ludilo nisto ne se oseka dodeka vozis

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Џиш, мене ако ме прашаш, класика не се вози брзо, се вози лезетски, пополека, нежно...Освен ако е некој спортист од времето, кога понекогаш треба и да се згази ...

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Нешто помеѓу ........... на границата на брзо!!!!

:motor:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Па сакам коа возат брзо...нормално до некоја граница:)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Струмикс напиша:
Џиш, мене ако ме прашаш, класика не се вози брзо, се вози лезетски, пополека, нежно...Освен ако е некој спортист од времето, кога понекогаш треба и да се згази ...
За класиката да... Ама да имам брза кола (сеа релативно пошо има далеку побрзи) и да се маткам, а некој со фичо да ме престигнува... Некако неможам така да издржам. Има да ја стегам “до даска“ понекогаш :)

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Возам 25-29 над дозволеното секогаш , на 30 земат возачка гледам да не префрлам таа граница.И а влезам вкола пцујам , не знајте колку педери и штуки има по градот тогаш , хихихи

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Брзината на возење ја приспособувам кон тоа што го дозволува патот, бидејќи има например делници кои се кривулести а асфалтот е за никаде па ако пишува 80 дозволена реално веќе се чувствува дека границата е некдае кај 70, а има и широки автопатишта каде иако соти 120 и со 140 се води мирно.

Занчи и кога брзо возам возам смирено, и не дозволувам други будали по патот да ме нервираат. Но има моменти кога едноставно сакам да имам рели патека на која ќе знам дека нема да има други коли па малку да повозам рели, тоа се моменти кои ги компензирам на семофор со тргање со чкрипка ама по достигнување 60 отпуштам гас.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Во врска со класиците:

Класиката се вози бавно, без разлика колку е брза и е спортист!
Може од време на време да ги протегне нозете, но сепак најубаво е убаво, глатко возење!

Најубава варијанта е да имате класика (зависи за каков вкус имате и за кој модел се работи), да ставите силен мотор (невообичаен за таа кола) и да ги изненадувате оние што плукаат по класиците:) Совршен пример е 101/128 или Југо со мотор од Типо 2.0 :) инаку пасува штраф на штрав SOHC моторот...или Буба со 2400cm3 мотор :)

Модерните автомобили:

Денес над 250км/ч повеќето од модерните не одат, а и се сомневам дека некаде побрзо од ова ќе возите (реткост е Германија) и да имате пат треба храброст за таа брзина...200-210 е според мене највисоката брзина со која треба да се вози на прав автопат, без гужва и добро подготвено возило (кочници пред се), предница, амортизација, другото се е ризик, особено со автомобил купен на старо од Германија.

Затоа со памет. И јас сум љубител на брзината ама еднаш или два пати годината тоа си го дозволувам!

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
осте не возам ама кога ке положам ка возам брзо иако не е сигурно :salut:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
bama напиша:
За тебе искрено не ми е гајле ако вака безвезе размислуваш, ама некој друг ќе „земеш на душа“!:nenene:

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
So motorot moj 65 do 70 koga brzam...a i poveke ne odi.a koga ne brzam 40 si vozam.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
BRZOTO VOZENJE E SUPER. NO JAS PREFERIRAM OPTIMALNA BRZINA .NE SAKAM DA ME VACAAT SO FLEX OD VOZILOTO.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
bama напиша:
Патиштата се за возење, а не за лудување...

Kajgana Shop

На врв Bottom