Некој искуство со " национална агенција за наплата" - Нан
Работам во странство во мкд немам ништо на мое име , ми се јавија за долг во флекс кредит од 27000 , ме замоли да почнам да плаќам рати по 3000 заради што ќе ме даделе на извршител , ќе ми го блокирале ЕГН то ќе сум неможел да влезам во државата , и викам , веќе сум даден на извршител од банка , не си идам често , во мкд немам ништо , ми вика преку Вестерн унион ќе пушташ ние ќе подмируваме за тебе, и почна со закани на Вибер , како да се постапи ..?
Познавам многу случаеви. Си земаат кредити од банки, брзи кредити. Си одат странство и одма си ставаат на фб слики од градовите во Еу каде што се и ич не им чуе.
Автоматски споено мислење:
E што бај бе @conspiracy, нека ти пратат аналитичка картичка од Флекс да си видиш што си земал, што си враќал, колку во меѓувреме те задолжиле со камати, провизии итн...да им плаќаш на нив по вестерн и они да ти уплаќаат е смешно. Ќе си пратеш пари на некој во кој имаш доверба. Исто и со банката и извршителот, спогодба да се намалат затезни камати, провизии, итн...и тоа е тоа. Tе услужиле кога ти требало што не значи дека треба да те ограбат потоа а исто и ти нив.
Работам во странство во мкд немам ништо на мое име , ми се јавија за долг во флекс кредит од 27000 , ме замоли да почнам да плаќам рати по 3000 заради што ќе ме даделе на извршител , ќе ми го блокирале ЕГН то ќе сум неможел да влезам во државата , и викам , веќе сум даден на извршител од банка , не си идам често , во мкд немам ништо , ми вика преку Вестерн унион ќе пушташ ние ќе подмируваме за тебе, и почна со закани на Вибер , како да се постапи ..?
Za vakvi kako tebe samo medjunarodna poternica i da te roknat pola godina v zatvor i sekoe sabalje perdashenje v gaz.
Da ti ja napravat devetkata kako kanalizaciona cevka pa valjda che stavish kraj na metodata pravenje budala i stranec.
450€ ne mozhel da vrati a raboti strantvo.
Kogo go prajsh bidala?
Национална агенција за наплата.. сега читам за овие кој им дал ова име да регистрираат. Гаран идејата им е: ќе мислат некоја државна институција сме, ќе мора да платат зашто се се неспимени клошари што се коцкаат.
Овој треба да си ги врати парите ама не ми е јасно кој верува на сега што ја дознав агенција НАН со глупости дека ќе блокират матичен број и ќе забранат влез па и муабетот праќај на вестерн ние ќе подмируваме за тебе.
ќе имаш Мака ако влеземе во ЕУ... пишав, имаше пред 3-4 години, германски Хрват земал кола на кредит во Германија и киднал со колата во Хрватска... ама по барање на германски Суд Хрватска го испорача како попче... а и обратно ќе биде, по нивно правосудство за Долг се оди во Букса...
Za vakvi kako tebe samo medjunarodna poternica i da te roknat pola godina v zatvor i sekoe sabalje perdashenje v gaz.
Da ti ja napravat devetkata kako kanalizaciona cevka pa valjda che stavish kraj na metodata pravenje budala i stranec.
450€ ne mozhel da vrati a raboti strantvo.
Kogo go prajsh bidala?
Ти да ми го цицаш куров секое сабајле можеш глупердо една
Значи убаво и објаснив на госпоѓата дека планирам да ги вратам парите на лето кога си дојдам , имам и други долгови кон фд и банка , таа инсистираше да платам рати преку w.u. дека не можеле да чекаат , ќе ми блокирале ЕГН па на граница ќе сум имал проблем итн..
Проблемот е од каде тие располагаат со моите лични податоци , легално ли е тоа , каква агенција се .. имаат ли некаква лиценца да го прават тоа
Кога ќе го враќам долгот секако планирам да појдам во филијала од фд. Да им искеширам колку што треба и чао
Ти да ми го цицаш куров секое сабајле можеш глупердо една
Значи убаво и објаснив на госпоѓата дека планирам да ги вратам парите на лето кога си дојдам , имам и други долгови кон фд и банка , таа инсистираше да платам рати преку w.u. дека не можеле да чекаат , ќе ми блокирале ЕГН па на граница ќе сум имал проблем итн..
Проблемот е од каде тие располагаат со моите лични податоци , легално ли е тоа , каква агенција се .. имаат ли некаква лиценца да го прават тоа
Кога ќе го враќам долгот секако планирам да појдам во филијала од фд. Да им искеширам колку што треба и чао
Se gleda kolkavo nivo na Intelegencija i kultura imash.
A toj kurot da i go stavish na majka ti na masa sledniot pat koga che ja posetish. Seljaku eden!
Se gleda kolkavo nivo na Intelegencija i kultura imash.
A toj kurot da i go stavish na majka ti na masa sledniot pat koga che ja posetish. Seljaku eden!
Прочитај што ми напиша погоре ти , па после зборувај за култура и интелегенција ,
Тоа што побарав мислење колку легитимитет има таа тн. национална агенција за наплата не означува ти да солиш памет дали сум можел или не да платам €450
Прочитај што ми напиша погоре ти , па после зборувај за култура и интелегенција ,
Тоа што побарав мислење колку легитимитет има таа тн. национална агенција за наплата не означува ти да солиш памет дали сум можел или не да платам €450
Tamu kaj shto si go dal dupcheto pod kirija i che si se razdolzhish!
I ne da barash ovde reshenija!
A za razdolzhuvanje i na dete od 5 godini mu e jasno kako odi!
Odish v banka i im prefrlash parichka na tie kaj shto dolzhish !
A ne sega da se pravish i svetec
А кога им бараше пари тогаш океј беа? Кој совет сакаш да ти го дадеме? Бегај у Јужна Америка, нема да те најдат.
Што си земал, ќе си вратиш. Сигурно пред да земеш си знаел како функционираат овие кредити, не си паднат од Марс. Крај краева шо е проблемот сега да им ги пратиш, нели си по странство? Или само на фб си во странство и живееш убав живот?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.