Брзи кредити

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.117
Поени од реакции
1.693
Извини Дани Трехо. Кога ке ти дојдат вооружани специјалци ке се усереш во гаќи како мало бебе, а не питбулови да им пушташ, а помалку со мачета да им идеш.
Legionerite od Francija ke ti dojdat ako dolzis sitni pari za kredit. Mozno e i borben avion da pratat dokolku im pruzas otpor so pitbull ili maceta.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
895
Поени од реакции
1.187
Јас мислам ти идат двајца коско кршачи, те расклопуваат бетар од саатџија и пак те составуваат, наредните 8 саати да се соберат пари и вратат, ама ти си знаеш.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.293
Поени од реакции
3.328
Хахаха па чешки нека те истепаат после они се да ти платат кај должиш..
Нема ништо такво не бидите ко децана..Ќе дошле некој батки...ваууу ма гониги у 3 лепе ќе им враќаш како и кога имаш и чао ѓаци..

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.479
Поени од реакции
6.847
Каква катана какви булдози. Те дава на извршител, оди после откачи се. Бетер од пијавици се, наплаќаат за секој чекор. Дури и кога му го плаќаш последниот денар ти пушта наплата за добар ден шо ти рекол. :pos:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.599
Поени од реакции
3.858
Каква катана какви булдози. Те дава на извршител, оди после откачи се. Бетер од пијавици се, наплаќаат за секој чекор. Дури и кога му го плаќаш последниот денар ти пушта наплата за добар ден шо ти рекол. :pos:
Тоа им е наједноставен начин за наплата, ама наводно имале и теренски наплатувачи оделе по куќи досаѓале да вратиш кредит. Ова веројатно кај оние што земале кредит а немаат ништо на свое име од недвижен имот, ниту пак приходи на трансакциски сметки

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.915
Мене денес ми дојде еден нивни "инкасант", ликот прво ми вика од финансова сум, па ми вади картица од друштвото, десет позиции ми наведи ликот.

Прашањето ми е дали имате вакви искуства и дали нареден пат да повикам полиција ако ми се појави на врата?

Исто ликот ми спомна дека не одело со извршители, тие сами ќе дојделе на попис иако немам ништо на мое име, ова претпоставувам му беше вид на закана имајќи во предвид дека го познавам како градски wanabe мафијаш.

Јас во секој случај утре ќе се консултирам и со адвокат за ова, а ако треба и ќе дадам изјава во полиција за добиена закана.

Член од
23 август 2024
Мислења
437
Поени од реакции
902
Мене денес ми дојде еден нивни "инкасант", ликот прво ми вика од финансова сум, па ми вади картица од друштвото, десет позиции ми наведи ликот.

Прашањето ми е дали имате вакви искуства и дали нареден пат да повикам полиција ако ми се појави на врата?

Исто ликот ми спомна дека не одело со извршители, тие сами ќе дојделе на попис иако немам ништо на мое име, ова претпоставувам му беше вид на закана имајќи во предвид дека го познавам како градски wanabe мафијаш.

Јас во секој случај утре ќе се консултирам и со адвокат за ова, а ако треба и ќе дадам изјава во полиција за добиена закана.
Слободно пријави го во полиција. Тоа дека тие сами ќе ти направеле попис, можат само да се сликаат. Ако проба да ти влези дома слободно тресни го со нешто по главата.

Член од
2 март 2016
Мислења
507
Поени од реакции
509
Слободно пријави го во полиција. Тоа дека тие сами ќе ти направеле попис, можат само да се сликаат. Ако проба да ти влези дома слободно тресни го со нешто по главата.
Ако му влезе дома = најмалку 3 години затвор за т.н. ,,инкасант", + рекет што му прави + закани... Не верувам да има толку луд човек...
Одма нека пријави во полиција.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
230
Поени од реакции
365

Се надевам му запамети име и презиме. Пријави во полиција дека лажно се претставил како финансиска полиција а не извадил валидна легитимација. Ќе го гонат кривично а ти биди раат.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.417
Зар извршителите не им вршат работа?
Изгледа кога се работи за мала сума (или помала сума) трошоците за извршител се на нивни трошок,
друга работа е што ти вика Тетово и Куманово, значи веројатно се шипци шо немаат ништо на нивно име. работат на црно и сл.

Колку ли плата ќе му даваат кога ќе треба да иде во робокап оклоп за да биде сигурен дека ќе се врати жив.

Поисплатлива варијанта ќе и биде да си ги ангажират оние мафијашите/нарко клановите и ако се работи за милиониски суми, милион тебе милион мене и работата сигурно ќе биде завршена.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.293
Поени од реакции
3.328
Изгледа кога се работи за мала сума (или помала сума) трошоците за извршител се на нивни трошок,
друга работа е што ти вика Тетово и Куманово, значи веројатно се шипци шо немаат ништо на нивно име. работат на црно и сл.

Колку ли плата ќе му даваат кога ќе треба да иде во робокап оклоп за да биде сигурен дека ќе се врати жив.

Поисплатлива варијанта ќе и биде да си ги ангажират оние мафијашите/нарко клановите и ако се работи за милиониски суми, милион тебе милион мене и работата сигурно ќе биде завршена.
Од будалата има и побудала..
Отишле 2 локални пајташи да го замолат г-динот да почне да плаќа овој во двор вадење це-зето ако сакате кафе,чај бујрум ако не овде више да не сте стапнале..
Тие фолиранти може на дечурлана од 20 години да им прават филмови и правно никој не смее да ти додева луѓе што не фигурираат никаде во фирмата..Тие дилови меѓу пајташите и брзите се на црно..

Kajgana Shop

На врв Bottom