Дали сте чуле, или дајте еден пример на брак со ваква разлика во год.Ако има искрена љубов,ако се сака навистина ако е возвратена од двете страни...ондак не е проблем разликата во годините...
Брат,епа сега мешаш баби и жаби...не реков ја до толку разлика...40 години..не зезај...викам за 5-6-7 разлика...до 10...не се битни годините...ако се сака искрено.Дали сте чуле, или дајте еден пример на брак со ваква разлика во год.
ама каде машкото е помладо за 25-30 години од невестата.
Ајде да речеме-да побараме и сличен случај како наведениот.
Млад доктор стажант-јунец на околу 30 години,да се жени и венча законски,
со некоја докторка,па еве и(секако сува) директорка на клиника,која е веќе пред пензија и која се разбира имала и порано брак и веќе „стари“деца.
-----------------------
Ваков случај нема-или има.
Ваков „будала“сопруг-маж не ќе се најде (ама жени во таква ситуација да)
па тоа е нормална разлика скоро во сите бракови и нема проблем...Брат,епа сега мешаш баби и жаби...не реков ја до толку разлика...40 години..не зезај...викам за 5-6-7 разлика...до 10...не се битни годините...ако се сака искрено.
Брат,епа сега мешаш баби и жаби...не реков ја до толку разлика...40 години..не зезај...викам за 5-6-7 разлика...до 10...не се битни годините...ако се сака искрено.
Дали сте чуле, или дајте еден пример на брак со ваква разлика во год.
ама каде машкото е помладо за 25-30 години од невестата.
Ајде да речеме-да побараме и сличен случај како наведениот.
Млад доктор стажант-јунец на околу 30 години,да се жени и венча законски,
со некоја докторка,па еве и(секако сува) директорка на клиника,која е веќе пред пензија и која се разбира имала и порано брак и веќе „стари“деца.
-----------------------
Ваков случај нема-или има.
Ваков „будала“сопруг-маж не ќе се најде (ама жени во таква ситуација да)
Фаранг, и ако не сум баш љубител на мноогу помлади, но момаков ... и мама би сине е
17 год разлика... Он има повеќе пари од неа. Во некој култури години не се загледуваат. На вакви муабети гледаат ко малоумни. Иначе она е врвен хирург а дечково е глумец кој и пред да биде познат тежеше милјони, дете на министер...Имаат 3 деца заедно.
Према сликиве би рекол дури да се и генерација-врсници.
Сепак темава е за кај нас во оваа наша Македонија.
Најди си младо дете за да те виде Господ. По можност некој студент та раат да си чинеш.Но, ете јас не можам да се протнам низ тој шаблон, и сега што правиме?
Досега од мое лично видување, сите бракови кои биле склучени од ваква природа претежно биле од материјална корист.
Не дека осудувам некого, не сакам погрешно да бидам сфатена. Ниту имам право да зборувам за туѓите животи, а уште помалку да се ставам во улога на дрзок критичар.
Ама сепак, сеуште не ми е јасно како на една жена во цутот на својата младост, може да и се допадне некој дупло постар од неа.
И кога ќе воочам некоја таква појава прво што ми паѓа на памет е дека можеби по некоја случајност неа и се допаднала неговата зрелост, манирите.. во смисол ја третира како дама, има доверба во неа, или дека основата за нивната љубов е ретката взаемна почит.
Но, оттука јас наметнувам уште едно прашање..
Зошто ако е таков случајот со мажите не е и обратно?
Еве јас сум жив пример за тоа дека сакам помлади.
Е сега да не се разбереме погрешно, јас не сум стара и сигурно не барам некој малолетен. Али ете ме привлекуваат младолики дечки, дури и во години, ама па никако да бидне тоа реалност, иако се вртам во такви друштвени кругови.
За разлика од моите пријателки кои излегуваат со значително постари од нив. Дури, дел од нив и јавно признаваат дека главна причина поради која се со нив се токму парите што мене ме фрапира.
Многумина ќе речат..тоа делумно е ,,законски'' вродено во човековата природа и ете според тие некакви си правила функционираме. Но, ете јас не можам да се протнам низ тој шаблон, и сега што правиме?
Конкретно пример..Мое искуство е дека најважно е да имате исти сфаќања и да сакате слични работи. Тука е проблемот некогаш е тешко некој многу постар да има слични интереси со помлад ама не е секогаш така. Ако се сака се може. Во МКД главен проблем се другите и што тие ќе помислат, партнерите и што они мислат некако најмалку тоа се слуша и почитува.
Фаранг, и јас не сум по помладите, уште помалку по азијатите, ама момаков (мелез) многу личен. Сакам да кажам, и тета би сине
17 год разлика... Он има повеќе пари од неа. Во некој култури години не се загледуваат. На вакви муабети гледаат ко малоумни. Иначе она е врвен хирург а дечково е глумец кој и пред да биде познат тежеше милјони, дете на министер...Имаат 3 деца заедно.