Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
23 септември 2015
Мислења
859
Поени од реакции
435
Не знам кој е подобар ама д3 не функционира без к2, веќе кога суплементираш. Иако ако живееш во земја како Македонија со 300 сончеви денови не сфаќам поента.
Работам во фирма што произведува витамини и најдобро намерно ви кажувам да не пиете ништо од тоа кинеско срање.
А за добри брендови како now foods,life extension,Thorne, Jarrow formulas?

Член од
14 октомври 2017
Мислења
239
Поени од реакции
109
Spored mene se e toa od Kina i prepakuvano, mozebi ima kvalitet ama e totalno neprofesionalno
Кина е светска сила друже, се она произведува, се од кај незе доаѓа, да нее она нема Македонија јајца од кај да увези за да јадиме. Најголема технолошка сила. Поарно суплементи од Кина него од Индија ко Астра Зенека шо доаѓа од Индија.

Член од
1 ноември 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
Decki prvo sakam da prasam dali nekoj idel u Sinergy teretanata vo Aerodrom (nesto plus/minus za nea ako moze)
Sto mislenje imate za saunata dokolku nekoj ja koristi ili ja koristel, i po teretanive dali e higienski da se ide u sauna posto mnogu lugje ne vodat licna higiena a idat da se znojat po sauni.
I imam edna mala dilema okolu ishranata i treningot. Imam sostaveno ishrana so raznovrsni recepti i vnes na kalorii momentalno pravam poagresiven deficit poso sakam da namalam na mastite i se fokusiram da gi namalam jh i dnevniot vnes spored kilaza i visina mi e na 1350k dnevno. Planiram od 2 do 4 nedeli da teram vaka so 5 nedelen trening na snaga i kvaliteten odmor. E sea posle toa sakam da bulkam i ke vnesuvam po moja nekoja matematika okolu 2000 do 2500k dnevno kalorii. Da napomenam deka sekoe utro pijam glutamin i probiotik za stomakot, omega 3 i multivitamincinja. Pred trening visoko bogat vnes na proteini imam a po treningot zimam bcaa i kreatin.
Malce imam iskoceno od forma posto mesec ipol dva ne vezbam sve sum navaka nataka so patuvanja i se zapostaviv. Prasanjeto mi e dali mislite deka imam napraveno dobro plance sto se odnesuva na deficitot i posle toa da rokam na masa. Dali po toj program ke uspeam da simnam kolku tolku od mastite posto pustiv nekoe labavo stomace iskreno. Ne sum imal vakva situacija do sega pa mi treba iskustvo od nekoj dr i sovet.
Fala vi unapred ;)

Член од
23 септември 2015
Мислења
859
Поени од реакции
435
За човек што вежба и има минимална физичка активност во теко на ден 1350kcal се многу малку.
Ништо да не правиш ке потрошиш 1500.

Член од
1 ноември 2024
Мислења
2
Поени од реакции
0
U pravo ste ama zatoa rekov deka sakam da e poagresiven deficitot za pobrzo da moze da gi kliznam mastite. Vo 1350k imam uracunato 130g proteini vo cel den sho msm deka e okej.
Inaku 186cm i 81kg momentalno (celta mi e 3/5 kg da gi spustam i da kacam na masa do 85

Член од
12 септември 2016
Мислења
104
Поени од реакции
496
Decki prvo sakam da prasam dali nekoj idel u Sinergy teretanata vo Aerodrom (nesto plus/minus za nea ako moze)
Sto mislenje imate za saunata dokolku nekoj ja koristi ili ja koristel, i po teretanive dali e higienski da se ide u sauna posto mnogu lugje ne vodat licna higiena a idat da se znojat po sauni.
I imam edna mala dilema okolu ishranata i treningot. Imam sostaveno ishrana so raznovrsni recepti i vnes na kalorii momentalno pravam poagresiven deficit poso sakam da namalam na mastite i se fokusiram da gi namalam jh i dnevniot vnes spored kilaza i visina mi e na 1350k dnevno. Planiram od 2 do 4 nedeli da teram vaka so 5 nedelen trening na snaga i kvaliteten odmor. E sea posle toa sakam da bulkam i ke vnesuvam po moja nekoja matematika okolu 2000 do 2500k dnevno kalorii. Da napomenam deka sekoe utro pijam glutamin i probiotik za stomakot, omega 3 i multivitamincinja. Pred trening visoko bogat vnes na proteini imam a po treningot zimam bcaa i kreatin.
Malce imam iskoceno od forma posto mesec ipol dva ne vezbam sve sum navaka nataka so patuvanja i se zapostaviv. Prasanjeto mi e dali mislite deka imam napraveno dobro plance sto se odnesuva na deficitot i posle toa da rokam na masa. Dali po toj program ke uspeam da simnam kolku tolku od mastite posto pustiv nekoe labavo stomace iskreno. Ne sum imal vakva situacija do sega pa mi treba iskustvo od nekoj dr i sovet.
Fala vi unapred ;)
Малце ми нема логика делот 2 недели агресивен дефицит па онда булк, шо ќе смениш со тие 2 недели дефицит т.е колку масти би изгубил? За такви процеси потребно е подолг период.Пример 3-4месеци булк па после чистење, кога веќе ќе набациш мускул и снага..на 82кг и 187цм 1300кал иам внесено до 12 сатот, без 3к не би станал ни од кревет

Kajgana Shop

На врв Bottom