Да прашам што е тоа декстроза? каде го има...? што функција има?
Инаку јас како замена после тренинг земам суво грозје и банани...и по колку да јадам суво грозје и банани на ден?:nesum:
И во врска со јајцето што викаат дека требало да се јаде само белката, дали е лошо да ја јадам и шолчката или да ја фрлам неа :jaj:.
Можеби прашањата се смешни но ако знаете не е штета знаењето да го пренесете на други:smir:
Декстрозата и сувото грозје ти се исти,само што декстрозата е во прав и е преработена,а сувото грозје ти е овошје и се разбира побавно се разложува.Банани јас не јадам после тренинг,најчесто е или декстроза или суво грозје.
Декстрозата има функција,да ти ја покачи енергијата да ти даде енергија.Тоа е главното.
Декстроза,имаш во Скопје за ефтини пари 150ден/кг.
100гр,дневно суво грозје ти се доволно.
После тренинг одма јади суво грозје или ако имаш декстроза.
Значи препорачливо е да се јадат 2 до 3 жолчки бидејќи тие се масти т.е. содржат холестерол.А белки јади повеќе тоа ти се протеините.
Само да кажам и друго во врска со јајцата,јади ги само варени.Немој живи бидејќи како прво може добиеш салмонела,второ кога не се сварени,половина ги исфрла преку столицата бидејќи му е тешко на желудникот да ги вари,а кога се сварени пола работа ти е завршена.
Едно цело јајце содржи 6гр протеини и 4,5гр масти.
Еве вака сега малку повече ке бидам офф топик ама да си прашам јас дома имам 2 тега од по 6 кг ги купив онака пред некој месец значи не ми се иде во теретана од лични причини е сега да ми каже некој можам ли да постигнам некаков ефект и каков и колку да ги дигам мислам подетално некој да ми објасни што и како ако не му е проблем .Ако воопшто можам нешто да постигнам .:sekss:
Со овие тегчиња можеш да си вежбаш така за своја душа,но немој да очекуваш дека ќе станеш ѕвер!Со нив можеш да вежбаш бицепс,трицепс,рамо,гради,лист,....но сепак тоа во почетокот можеби ќе ти е тешко со 6кг но за 1 месец ќе ти бидат ко пердув и понатаму ќе нема напредок туку само така за размрдување на мускулите.Сега немам време подоцна ќе ти пишам какви вежби да правиш за да го направиш најдоброто со овие тегови.
Поздрав