Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Тајсон друже почнав со теретана и сега за сега екстра ми иде??
Одлично ги поднесувам напорите,а од следната недела,така ми кажа тренерот,можам да земам креатин или протеин,тој ке ми кажува колкави дози,значи ке имам помош,не можам одма да се снајдам.

П.С-Зоки,друже никако да го најдам,изгледа не е во Скопјево,да го прашам за некое советче,ке мора да чекам.......
Пак фала за советите.:smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Тајсон друже почнав со теретана и сега за сега екстра ми иде??
Одлично ги поднесувам напорите,а од следната недела,така ми кажа тренерот,можам да земам креатин или протеин,тој ке ми кажува колкави дози,значи ке имам помош,не можам одма да се снајдам.

П.С-Зоки,друже никако да го најдам,изгледа не е во Скопјево,да го прашам за некое советче,ке мора да чекам.......
Пак фала за советите.:smir:
Нема Проблем,за тоа сме тука да си помагаме :smir:
Зоки најдобро може да ти каже кога нешто не ти е јасно.

П.С.Еве една слика од Зоки,еден од најдобрите билдери во Македонија со најдобар трицепс.....трицепсот му е лудило:vozbud:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Тајсон стај некоја слика од тебе бе , не за друго си ја присвои темата и да видиме дали знаењето кое го поседуваш добро го праксираш :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Тајсон стај некоја слика од тебе бе , не за друго си ја присвои темата и да видиме дали знаењето кое го поседуваш добро го праксираш :smir:
Друже,слики ќе има скоро.Бидејќи сега уште сум на маса нема што да сликам.Уште малце и ќе почнам со чистење.:smir:Ќе ставам слики:helou:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Да прашам што е тоа декстроза? каде го има...? што функција има?

Инаку јас како замена после тренинг земам суво грозје и банани...и по колку да јадам суво грозје и банани на ден?:nesum:
И во врска со јајцето што викаат дека требало да се јаде само белката, дали е лошо да ја јадам и шолчката или да ја фрлам неа :jaj:.
Можеби прашањата се смешни но ако знаете не е штета знаењето да го пренесете на други:smir:

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Еве вака сега малку повече ке бидам офф топик ама да си прашам јас дома имам 2 тега од по 6 кг ги купив онака пред некој месец значи не ми се иде во теретана од лични причини е сега да ми каже некој можам ли да постигнам некаков ефект и каков и колку да ги дигам мислам подетално некој да ми објасни што и како ако не му е проблем .Ако воопшто можам нешто да постигнам .:sekss:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Да прашам што е тоа декстроза? каде го има...? што функција има?

Инаку јас како замена после тренинг земам суво грозје и банани...и по колку да јадам суво грозје и банани на ден?:nesum:
И во врска со јајцето што викаат дека требало да се јаде само белката, дали е лошо да ја јадам и шолчката или да ја фрлам неа :jaj:.
Можеби прашањата се смешни но ако знаете не е штета знаењето да го пренесете на други:smir:
Декстрозата и сувото грозје ти се исти,само што декстрозата е во прав и е преработена,а сувото грозје ти е овошје и се разбира побавно се разложува.Банани јас не јадам после тренинг,најчесто е или декстроза или суво грозје.

Декстрозата има функција,да ти ја покачи енергијата да ти даде енергија.Тоа е главното.

Декстроза,имаш во Скопје за ефтини пари 150ден/кг.

100гр,дневно суво грозје ти се доволно.

После тренинг одма јади суво грозје или ако имаш декстроза.

Значи препорачливо е да се јадат 2 до 3 жолчки бидејќи тие се масти т.е. содржат холестерол.А белки јади повеќе тоа ти се протеините.
Само да кажам и друго во врска со јајцата,јади ги само варени.Немој живи бидејќи како прво може добиеш салмонела,второ кога не се сварени,половина ги исфрла преку столицата бидејќи му е тешко на желудникот да ги вари,а кога се сварени пола работа ти е завршена.
Едно цело јајце содржи 6гр протеини и 4,5гр масти.

Еве вака сега малку повече ке бидам офф топик ама да си прашам јас дома имам 2 тега од по 6 кг ги купив онака пред некој месец значи не ми се иде во теретана од лични причини е сега да ми каже некој можам ли да постигнам некаков ефект и каков и колку да ги дигам мислам подетално некој да ми објасни што и како ако не му е проблем .Ако воопшто можам нешто да постигнам .:sekss:
Со овие тегчиња можеш да си вежбаш така за своја душа,но немој да очекуваш дека ќе станеш ѕвер!Со нив можеш да вежбаш бицепс,трицепс,рамо,гради,лист,....но сепак тоа во почетокот можеби ќе ти е тешко со 6кг но за 1 месец ќе ти бидат ко пердув и понатаму ќе нема напредок туку само така за размрдување на мускулите.Сега немам време подоцна ќе ти пишам какви вежби да правиш за да го направиш најдоброто со овие тегови.
Поздрав

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Декстрозата и сувото грозје ти се исти,само што декстрозата е во прав и е преработена,а сувото грозје ти е овошје и се разбира побавно се разложува.Банани јас не јадам после тренинг,најчесто е или декстроза или суво грозје.

Декстрозата има функција,да ти ја покачи енергијата да ти даде енергија.Тоа е главното.

Декстроза,имаш во Скопје за ефтини пари 150ден/кг.

100гр,дневно суво грозје ти се доволно.

После тренинг одма јади суво грозје или ако имаш декстроза.

Значи препорачливо е да се јадат 2 до 3 жолчки бидејќи тие се масти т.е. содржат холестерол.А белки јади повеќе тоа ти се протеините.
Само да кажам и друго во врска со јајцата,јади ги само варени.Немој живи бидејќи како прво може добиеш салмонела,второ кога не се сварени,половина ги исфрла преку столицата бидејќи му е тешко на желудникот да ги вари,а кога се сварени пола работа ти е завршена.
Едно цело јајце содржи 6гр протеини и 4,5гр масти.

Со овие тегчиња можеш да си вежбаш така за своја душа,но немој да очекуваш дека ќе станеш ѕвер!Со нив можеш да вежбаш бицепс,трицепс,рамо,гради,лист,....но сепак тоа во почетокот можеби ќе ти е тешко со 6кг но за 1 месец ќе ти бидат ко пердув и понатаму ќе нема напредок туку само така за размрдување на мускулите.Сега немам време подоцна ќе ти пишам какви вежби да правиш за да го направиш најдоброто со овие тегови.
Поздрав
Фала во секој случај јас и нејкам да станам ѕвер онака само прашав што најдобро можам со овие тегови во секој случај фала кога ке имаш време пиши ми ги вежбите .

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
1.Добра исхрана
2.Правилно вежбање
3.Доволно спиење
4.Генетика
5.Суплементи
6.Редовно вежбање

.....се дел од карактеристиките кој треба да ги праксирате ако сакате да имате резултати какви што најдобро ке ви одговарааат.За оние кој не сакаат да бидат "Ѕверови" можат само да избалансираат и ке имаат какви такви резултати....

Мал придонес кон темата :smir:

Член од
4 мај 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ja sakam da kupam orbitrek, e sea mi rekoa deka imalo razlika da receme vo izdrzlivost na tezina ako imas informacija pisi mi ili da se javime vo kaj ovie fitnessmk sigurno znaat.:toe:

Песимист

Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ja sakam da kupam orbitrek, e sea mi rekoa deka imalo razlika da receme vo izdrzlivost na tezina ako imas informacija pisi mi ili da se javime vo kaj ovie fitnessmk sigurno znaat.:toe:
Ако купуваш фитнес справа најубаво нешто ти е тотал џим .

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
1.Добра исхрана
2.Правилно вежбање
3.Доволно спиење
4.Генетика
5.Суплементи
6.Редовно вежбање

.....се дел од карактеристиките кој треба да ги праксирате ако сакате да имате резултати какви што најдобро ке ви одговарааат.За оние кој не сакаат да бидат "Ѕверови" можат само да избалансираат и ке имаат какви такви резултати....

Мал придонес кон темата :smir:
Еве најкратко кажано во 6 точки што треба за да направиш нешто :smir:

Џабе ако јадеш фаст фуд,и вежбаш можеби ќе има резултати но минимално.
Вежбањето е важно,значи немојте да форсирате 24/7,туку макс. нека ви бидат 3-4 тренинзи неделно за да можат мускулите да растат.
Спиењето е исто така важен фактор тогаш се обновуваат мускулните влакненца.

Генетиката игра огромна улога во боди билдингот,можно е двајца да вежбаат потполно исто,исти вежби храна се,едниот ќе има поголеми резултати.Тоа е веќе генетика,која е потребна многу во овој спорт.

Сумплементите се неизбежен дел во бб.Не слушајте бабини деветинки од протеини можело да останеш стерилен.......Тоа не е хемија и пијте без проблем....

И редовноста ......

Тоа е..

Друго што сакам да кажам,не си фрлајте парите за да купувате тегови или различни справи.

Одете во теретана,таму имате се!

Бидејќи денес ќе купите тегови 10кг,и после 2 месеца ќе дигате 50 кг и што треба секој месец да давате по 3,4 илјади за железо:smir:.

Наместо да купувате справи,одете земајте си добра сумплементација и РАСТЕЈТЕЕ!!

Поздрав,:smir:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Трицепсот му е лудило:vozbud:

туууу трицепс ѕверка е ... а tyson го имаш видено Жаре од Битола ? сега е веќе во „пензија„ :) ама чоекот беше лудила последно победи 2006 во Охрид на државно па после то и на Балканско беше втор ... мн добро дефиниран и одлична симетрија има(ше) ако најдам слики ке клам ...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Затоа јас почнав со локомотива, а сега цела композиција дигам на бенч. Замисли да купев само локомотива. :icon_cool

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не ми се верува другар да или бил како Зоки,шала на страна.
Зоки шо се вика од копиљ идеше по теретани,беше упорен цело време и види го сега........звероња!!!!!!!!!

Дај ако не стави слики ке го видиме и Жаре,ке споредиме!!:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom