Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ај едно прашање =)

Со 4-5 серии од по 3-40 стомачни на ден ... би имало ли резултати за 1-2 месеца (колку толку да се стегне стомачево :pos2::pos2: )

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ај едно прашање =)

Со 4-5 серии од по 3-40 стомачни на ден ... би имало ли резултати за 1-2 месеца (колку толку да се стегне стомачево :pos2::pos2: )
Стомачните мускули имаат минимален придонес во топењето на мастите на стомакот и ослабувањето, тие се претежно за да ги зацврстиш стомачните мускули. Ако имаш вишок на килограми околу стомакот треба да внимаваш на храната (нема благо,газирано, fast food) и треба да внесуваш повеќе вода. За согорување на мастите најдобро ти било трчање,возење точак.
Ако сум грешка нека ме поправи некој, но ова јас го практикувам и имам резултати.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Eве нешто и од Жарко Срдич,висок е 180цм тежината му варира.Работи како обезбедување во Епинал.

Лелеее вените ќе му прснат.:vozbud:

Но сепак неможе да се прави споредба,со овие слики за Зоки и Жаре.Бидејќи Жаре е на натпревар со боја....а Зоки е домашна атмосфера..

Но и двајцата се ѕверови

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Стомачните мускули имаат минимален придонес во топењето на мастите на стомакот и ослабувањето, тие се претежно за да ги зацврстиш стомачните мускули. Ако имаш вишок на килограми околу стомакот треба да внимаваш на храната (нема благо,газирано, fast food) и треба да внесуваш повеќе вода. За согорување на мастите најдобро ти било трчање,возење точак.
Ако сум грешка нека ме поправи некој, но ова јас го практикувам и имам резултати.
покрај ова мора да има прогресирано вежбање на стомачните мускули т.е или зголемување на сериите или зголемување на повторувањата во тие серии се со цел за одреден прогрес и напредок но како што рече и самиот без внимание на исхраната која го сочинува 80% од успешноста мора да се работи и на аеробното односно како што веќе кажа трчање точак пливање и сл. каде отчукувањата на срцето треба да бидат од 140-160 во минута ништо погоре ништо подоле,а да и заборавив да ти кажам дека и скокањето на јаже го заменува трчањето околу 15 мин скокање на јаже амо не се лажам заменуваат 45 мин трчање ако грешам поправете

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Eве нешто и од Жарко Срдич,висок е 180цм тежината му варира.Работи како обезбедување во Епинал.

Лелеее вените ќе му прснат.:vozbud:

Но сепак неможе да се прави споредба,со овие слики за Зоки и Жаре.Бидејќи Жаре е на натпревар со боја....а Зоки е домашна атмосфера..

Но и двајцата се ѕверови
добро овде не е намачкан , али поим за дефиниција на гради е , звер ... бтњ на времето и јас вежбав во оваја теретана кај шо е сликан :vozbud::vozbud:

двд-то го имаш гледано шо му е како подготовка пред 2006 ? :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Еве од Зоки уште некоја слика,ги најдов сега по фолдерите низ комјутерот........ама и тој Жаре е опасен,свака му част,но Зоки имаат кажано многу луге,најакиот билдер до сега од сите што се појавил во Македонија.....

И типкава јака е:vozbud::vozbud:

Доста се сега за сега.:smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Ѕвер,ќе се потрудам да најдам и други слики па ќе ги ставам:smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Овде Жаре си победи,поштено.Беше 100 пати подобар од тој.....

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Сега и кај нас ќе си имаме споменик на Александар Македонски.Нема да има потреба да се оди до Гејлада за позирање. :)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
добар е добар зоки, само да не го заборајме и аџијата :) ... од постарата генерација , замина во Шведска ... според мене најдобриот шо излегол од Макеоднија

во грбот на Dorian Yates потсеќа :)

тука е на десна страна ...

тука е средина ...

а еве ја и веб страната има еден куп слики и други интересни работи ...

http://www.oliver-a.com/

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
За Аџијата да не збориме,ѕверотиња.Оти во Шведска ради условите,и настапува под името Шведска бидејќи за визи и слични работи не му прават проблеми.Последно што настапи мислам дека беше ИРОН ПРО.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Пред да ставам слики нешто да кажам за него на кратко:smir:
Висок:179цм
Тежина:100кг(натпревари) 115кг вон сезона
Роден:21.05.1972 Битола
Моментално живее во Шведска и работи како Машински Оператор во Трелеборг.

:vozbud:

Следниве слики се едни од поновите. т.е. сегашната форма на Оливер.

Сликава е само еден ден пред ИРОН ПРО,во теретаната Колосеум Џим на Милош Сарчев.

Сепак на ИРОН ПРО беше 12 место,мислам дека беше неправедно.

И еве како изгледаше на ИРОН ПРО

Доволно се :helou::smir:.Тој е еден од најдобрите наши билдери!

Само да го кажам уште оваа за Оливер.Тој почнал да вежба на 14 години,сега е висок 179цм.Дали тој е имал некој проблем со растот?НЕ!

Затоа на тие што ви прават проблеми дома поради годините само покажете го Аџијата :smir:.Бидејќи знам како е да ти забрануваат нешто од дома што го сакаш ради глупости.

ПОЗДРАВ.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Има некој листа со калории губење при пливање/трчање/возење точак итн итн ?

Јбг оваа тема најадекватна ми се виде ...:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom