Аргининот е прекурсор од кој се добива азотен оксид кој врши дилатација на крвните садови за подобар проток на крв низ мускулите, побрзо опоравување и раст на мускулите. Исто така аргининот потиквнува лачење на хормонот за раст на кој ги знаеме ефектите. Барем теоријата вели така зошто немам користено Л-аргинин и неможам да ти кажам дали стварно има ефект од него. Обично се препорачува по 5 грама пред тренинг, а исто така и веднаш по станување и пред легнување. Се меша во чаша вода или сок сеедно.За што користи Л-Аргининот и кога би требало да се внесува?
Znaci proizvodot ti pisuva ubavo pred trening nekoj 35 min so voda se pie ili sok so mleko ne i odma posle trening drugata doza . Vo netrenazni denovi pred obrok i 8 casa posle toa ..
--- надополнето: 25 март 2012 во 08:16 ---
Konsultiraj se so nekoj strucen vo teretana kako se izveduvaat pravilno vezbite ,mozebi gi rabotis nepravilno i zglobovi i ligamenti trpat stres .Inace najekfikasni vezbi za celosen rast na ramoto se military press so ramna sipka sednat na klupa,shoulder press so bucici ,i side lateral so bucici.tie se tri po osnovnui vezbi za ramo sto bi ti dale razvoj i masa na deltoidite inace mozes i da dodades i za zadno po nekoja vezba a i ponekogas da gi menuvas ovie so dr....Osven toa moze si nadaren so genetski slabi ramenici pa ke ti treba malce poveke trud za niven razvoj...
Можно е рамениците да ми се генетски слаба страна, пример градите и трицепсот ми се најака, само склекови да правам ми се воспалуваат и ми раснат. Еве вежбам веке 7 месеци до сега не осетив рамото да ми биде воспалено. На милитари прес кревам околу 55 кг, може килажата е малку, ама тоа е максимум што можам моментално. Иначе ги права сите вежби освен шоулдер прес со еднорачни, ке почнам и таа од нареден тренинг. Ако не видам резултати односно ако е генетски причината што треба да правам , да вежбам повеке време, повеке вежби или 2 пати неделно .Znaci proizvodot ti pisuva ubavo pred trening nekoj 35 min so voda se pie ili sok so mleko ne i odma posle trening drugata doza . Vo netrenazni denovi pred obrok i 8 casa posle toa ..
--- надополнето: 25 март 2012 во 08:16 ---
Konsultiraj se so nekoj strucen vo teretana kako se izveduvaat pravilno vezbite ,mozebi gi rabotis nepravilno i zglobovi i ligamenti trpat stres .Inace najekfikasni vezbi za celosen rast na ramoto se military press so ramna sipka sednat na klupa,shoulder press so bucici ,i side lateral so bucici.tie se tri po osnovnui vezbi za ramo sto bi ti dale razvoj i masa na deltoidite inace mozes i da dodades i za zadno po nekoja vezba a i ponekogas da gi menuvas ovie so dr....Osven toa moze si nadaren so genetski slabi ramenici pa ke ti treba malce poveke trud za niven razvoj...
Солидна килажа имаш за рамо, јас нешто повеќе од 8 месеци како вежбам 50 неможам да замисламМожно е рамениците да ми се генетски слаба страна, пример градите и трицепсот ми се најака, само склекови да правам ми се воспалуваат и ми раснат. Еве вежбам веке 7 месеци до сега не осетив рамото да ми биде воспалено. На милитари прес кревам околу 55 кг, може килажата е малку, ама тоа е максимум што можам моментално. Иначе ги права сите вежби освен шоулдер прес со еднорачни, ке почнам и таа од нареден тренинг. Ако не видам резултати односно ако е генетски причината што треба да правам , да вежбам повеке време, повеке вежби или 2 пати неделно .
Ќе си "вежбаш во кујна" дополнително за тие, само така се топи тој дел.Decki daj pomagajte, so koi vezbi mozam da stopam to so mi e visok okolu strukot i butovite mi ostana uste tamu e sea neznam dali da trcam za da stopam na tie delovi ili so...na traka vo teretana brzo odenje pravam posle sekoj trening po 20 min + 10 min tocak + 10 min steper i sekoj vtor den trcam dodatno na se ova....ali nekako bavno mi odi nema da se sredam do letovo ko so sakam jas .... sea planiram da zemam i amino kako pojacanje...![]()
Многу тенко...а по фудбалот?Веднаш по тренингот туна риба и 30 мин по тренингот фудбал.![]()
Aмино едно појачање ко шо ќе ти напраи - абе шо да ти раскажувам. Прогуглајте што прави амино-то прво.Decki daj pomagajte, so koi vezbi mozam da stopam to so mi e visok okolu strukot i butovite mi ostana uste tamu e sea neznam dali da trcam za da stopam na tie delovi ili so...na traka vo teretana brzo odenje pravam posle sekoj trening po 20 min + 10 min tocak + 10 min steper i sekoj vtor den trcam dodatno na se ova....ali nekako bavno mi odi nema da se sredam do letovo ko so sakam jas .... sea planiram da zemam i amino kako pojacanje...![]()
Ако драстично ја скратиш исхраната а сакаш да ги поштедиш мускулите што повеќе при слабеење тогаш аминото дефинитнво е добар додаток при губење тежина. Инаку се слагам со тебе дека амино како амино не придонесува за слабеење, баш напротив и калорично еAмино едно појачање ко шо ќе ти напраи - абе шо да ти раскажувам.
По фудбалот 1 јаболко, 1 портокал и 2 киви, а 1 час потоа 5 варени јајца.Многу тенко...а по фудбалот?