Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Никој мене не ми рече дека неправилно сум ги сватил работите.. Тоа беше друг член што прашува за начин на вежбање..

Сам осетив ако вежбам така не иде.. Ако со рамо не се вежба трицепсот подобро не оди во теретана...Зборам за compaund вежби како што се dumbell press,barbell press..
--- надополнето: Oct 9, 2011 10:55 PM ---

Пробај помалце повторувања со зголемена килажа.. стави на пример 5 кила на тебе и направи од 4 до 8.. Кога ќе стигнеш до 8 зголеми.. вака јас правам..
па и со преса ти се напрегаат стомачните значи со секоја мускулна група индиректно работиш некој друг мускул

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Strenght примени ја таа програма што ти ја напишав и не биди лузер не се предавај на болката треба 10000 пати да ти кажам?? Ако боли нека боли издржи не е којзнае каква болка ке помини... Земи си некоја мааст за воспалени мускули или со ракија секоја вечер таму каде што те болат мускулите полека втривај и ке помини теее.... И не гледај дирекно индирекно како што кажа ДАНТЕ со секоја вежба вклучуваш и индирекни мускулни групи. Што да кажеме па за мртвата влеча колку мусклуни групи опфаќа?? Цел заден дел од трапез, латови, долен дел на грб, глутеуси, задна ложа... Секако зависи од техниката може да мава повеке на грбот (трапезот, латови и долен дел(половина) ) Или да мава на глутеуси или поедноставно ако не знаеш која е оваа група (каде што ти маваат инекција) :D и задна ложа. Али и која техника да ја користиш секако сите мускули се опфатени некои повеке некои помалку. Сега за сега терај со програмата што ти ја напишав ако сакаш нешто појако за повеке резултати и тоа пиши ми ПП и ке ти дадам некоја тренинг програма али нема откажување не признавам ме боли не вежбам има да вежбаш и со солзи во очите!! (ова беше шега нормално) тоа е тоа :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Strenght примени ја таа програма што ти ја напишав и не биди лузер не се предавај на болката треба 10000 пати да ти кажам?? Ако боли нека боли издржи не е којзнае каква болка ке помини... Земи си некоја мааст за воспалени мускули или со ракија секоја вечер таму каде што те болат мускулите полека втривај и ке помини теее.... И не гледај дирекно индирекно како што кажа ДАНТЕ со секоја вежба вклучуваш и индирекни мускулни групи. Што да кажеме па за мртвата влеча колку мусклуни групи опфаќа?? Цел заден дел од трапез, латови, долен дел на грб, глутеуси, задна ложа... Секако зависи од техниката може да мава повеке на грбот (трапезот, латови и долен дел(половина) ) Или да мава на глутеуси или поедноставно ако не знаеш која е оваа група (каде што ти маваат инекција) :D и задна ложа. Али и која техника да ја користиш секако сите мускули се опфатени некои повеке некои помалку. Сега за сега терај со програмата што ти ја напишав ако сакаш нешто појако за повеке резултати и тоа пиши ми ПП и ке ти дадам некоја тренинг програма али нема откажување не признавам ме боли не вежбам има да вежбаш и со солзи во очите!! (ова беше шега нормално) тоа е тоа :)
Сте згрешиле апчињата вие 2ца.. ај читнете дали сум јас ебате тој што бара програма или друг член ..
--- надополнето: Oct 10, 2011 11:45 PM ---
па нз и јас .. :icon_lol: си велам тогаш вака неш:Понеделник-Грб,Трицепс Вторник-Гради,Бицепс Среда-Рамо,Нозе Чет-само Грб Пет-само Гради .. оти ако прам во пон гради бицепс за другио ден некако изморен ми е бицепсо за грб ко ке вежбам .. зато и еднаш неделно раце иначе 2р месец ми е втеретана. :sneaky:
овој член ви бараше . давајте му него совети - Davorr

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
@TheShadow аууу како влезе на темава , ко мистер Андерсон во Матрих !! позз велкомен :D

TheShadow

Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Хахах Извини Strenght погрешка сум гледал во твојот пост и твоето име сум го напишал ова погоре е за DAvorr!! Позз RadE_Strongest

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Хахах Извини Strenght погрешка сум гледал во твојот пост и твоето име сум го напишал ова погоре е за DAvorr!! Позз RadE_Strongest
иначе интересни постови за вежбањето и откажувањето :D

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Дечки вака имам 17 години и вежбам 2 месеца сега земав CREA PURE MICRONIZED.И сега ме интересира дечкото што ми го донесе креатинот ми кажа дека не треба на 17 години да пијам креатин дека ке ослабам и треба да јадам мин 5 пати дневно.Дали е ова точно?Благодарам однапред.

TheShadow

Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Дечки вака имам 17 години и вежбам 2 месеца сега земав CREA PURE MICRONIZED.И сега ме интересира дечкото што ми го донесе креатинот ми кажа дека не треба на 17 години да пијам креатин дека ке ослабам и треба да јадам мин 5 пати дневно.Дали е ова точно?Благодарам однапред.
Да точно е дека ке ослабиш... Ае прво кажи висина и килажа па да одлучиме дали да зимаш или не... Може така?

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Висок сум 186 и тежина 80 кг.
--- надополнето: Oct 12, 2011 8:10 PM ---
И ме интересира колку вода дневно треба да пијам?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Да точно е дека ке ослабиш... Ае прво кажи висина и килажа па да одлучиме дали да зимаш или не... Може така?
Зашто да ослабне? Јас колку што знам креатинот ќе му качи мускулен волумен т.е. треба да добие на маса.

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Ми кажаа дека со добра исхрана мали се шансите да изгубам на килажа.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Нема врска, обратно креатинот врзува вода и дава сила, така да ќе качиш кило-две додека го пиеш потоа ќе ги изгубиш кога ќе престанеш. Додека вежбаш нормално дека треба да имаш добра исхрана ако сакаш резултати. Дневно пиј 2 литри вода или 3 литри ако си на креатин.

Kajgana Shop

На врв Bottom