Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Одев 6 месеци во теретана,без престан.
Веќе 2 месеци не одам и одма ми опаднаа мускулите.
Не пиев ништо од протеини и такви срања пошто тоа за мене се глупости.Иначе за дигање пред да престанам бев отприлика со овие бројки:
Гради(бенч)-110 кг.
Гради(коса клупа)-95 кг.
Рамо(задно)-100 кг.
Рамо(предно)-80 кг.
Грб-80 кг. цела серија,со 90 кг. неколку пати само(ако форсирам тоа)
Бицепс-макс. 50 кг.
Трицепс-85 кг.

Е сега зависи од справите на кои вежбате,јас одев во АРМ,ама ја затворија,затоа ипрестанав да одам.Овие тежини што ги пишав важат за дигање цела серија(8-10 пати)!!!
ХАХАХАХАХАХ протеините за него биле срања ахахахахахах епа без нив сонувај мускули :) Иди на маса како што вели миле паника со Чварци и бело вино хаха и ова до сеа го неам слушнато

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Многу калории за толку малку протеини.
Не се многу за мене бидејќи сум во фаза на качување маса. Имам брз метаболизам така да секој ден конзумирам по 2400-3000 калории, дури ретко правам и кардио а сепак имам видливи 6-pack.
--- надополнето: Oct 8, 2011 6:09 PM ---
Dante kako mislsi deka ne deluva kreatinot vo voda ....
ако стои подолго од 15 минути во вода / сок се разградува, значи најубаво веднаш од како ќе се раствори да се пие по можност со сок или декстроза.

Член од
14 јануари 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
лошо, не е добро да комбинираш гради и нозе и рамо и грб, за рамо убаво е добро да го извежбаш по можност само рамо во ден и да го оптеретиш убаво со 4-5 вежби, исто така и нозе, не ги прескокнувај оти се многу битни за растот на целото тело, еднио да додадеш 5ти ден, ама не ти треба, доволно е вака.
лошо, не е добро да комбинираш гради и нозе и рамо и грб, за рамо убаво е добро да го извежбаш по можност само рамо во ден и да го оптеретиш убаво со 4-5 вежби, исто така и нозе, не ги прескокнувај оти се многу битни за растот на целото тело, еднио да додадеш 5ти ден, ама не ти треба, доволно е вака.
--- надополнето: Oct 8, 2011 3:18 PM ---
па нз и јас .. :icon_lol: си велам тогаш вака неш:Понеделник-Грб,Трицепс Вторник-Гради,Бицепс Среда-Рамо,Нозе Чет-само Грб Пет-само Гради .. оти ако прам во пон гради бицепс за другио ден некако изморен ми е бицепсо за грб ко ке вежбам .. зато и еднаш неделно раце иначе 2р месец ми е втеретана. :sneaky:

TheShadow

Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Спиј 10 часа на ден за да го одмориш бицепсот и користи некои масти за болката и биди ПОЈАК ОД НЕА ако и се предадеш ништо не правиш така да знаеш!!! Има една маст за воспалени мускули БенГај или така некако се викаше купи ја и пред спиење масажа удри на бицепсите и не заборавај
БОЛКАТА Е ПРИВРЕМЕНА....ГОРДОСТА ЗАСЕКОГАШ!!! Поздрав

П.С Некако не ми се допаѓа програмата т.е заникаде како може нози со рамо не ми е јасно нозете се позебен дел од телото и тие секогаш се работат САМИ!!

1.Гради, Бицепс
2.Грб, Трицепс
3. Нози
4.Рамо со Стомачни
Еве ти едноставна програма...

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
па нз и јас .. :icon_lol: си велам тогаш вака неш:Понеделник-Грб,Трицепс Вторник-Гради,Бицепс Среда-Рамо,Нозе Чет-само Грб Пет-само Гради .. оти ако прам во пон гради бицепс за другио ден некако изморен ми е бицепсо за грб ко ке вежбам .. зато и еднаш неделно раце иначе 2р месец ми е втеретана. :sneaky:
епа оти ти е 2р месец во теретана слушај што ти кажуваме :) рамо и нозе одделно вежбај ги, не ги вежбај во еден ден, премногу голем дел од телото е скоро 60%, како можеш да ги нараниш 60% од мускулите ако ги оптеретиш во еден ден, и нема да ги оптеретиш доволно и правилно оти премногу е, убава програма ти е оваа над мене

TheShadow

Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Според мене подобро е таа енергија што ке ја потроши за рамото тој ден да ја потроши за жесток тренинг на нозете мн подобро ке ти биде и тестостеронот ке го зголемиш во телото и се ама потоа ти треба добар одмор... Еве јас кога би работел би ги работел во Петок нозете и тоа би ги извежбал да послее што се вели лазајки дома да си отидам и во Сабота и Недела одмор би ги поминал поголемиот дел во кревет спиејки е ке видиш каков резултат ке имаш ова не само за нозе туку и за секоја мускулна група ако извежбаш ептенн онака ЈАКОО до последни сили многу повеке резултати ке имаш мој предлог ти е ова и НЕ И СЕ ПРЕДАВАЈ НА БОЛКАТА! На секое наредно покачување на килажата ке се осека болка но ПОБЕДИЈА БИДИ ПОЈАК ОД НЕА! ТАМУ Е УСПЕХОТ!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Кој протеин го препорачувате а да не е чист веј туку мешавина од повеќе. Можеби Myofusion ?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Спиј 10 часа на ден за да го одмориш бицепсот и користи некои масти за болката и биди ПОЈАК ОД НЕА ако и се предадеш ништо не правиш така да знаеш!!! Има една маст за воспалени мускули БенГај или така некако се викаше купи ја и пред спиење масажа удри на бицепсите и не заборавај
БОЛКАТА Е ПРИВРЕМЕНА....ГОРДОСТА ЗАСЕКОГАШ!!! Поздрав

П.С Некако не ми се допаѓа програмата т.е заникаде како може нози со рамо не ми е јасно нозете се позебен дел од телото и тие секогаш се работат САМИ!!

1.Гради, Бицепс
2.Грб, Трицепс
3. Нози
4.Рамо со Стомачни
Еве ти едноставна програма...
Не ми се свиѓа ова што на пример кај гради бицепс индиректно го работиш трицепсот,После со грб пак го работиш трицепсот.. и на Рамо мава трицепс кај вежбите со кревање над глава..

подобро е вака мислам:
Пон Гради трицепс
Втор Одмор
Среда Нозе
Чет одмор
Петок Грб и бицепс
Сабота рамо

Трицепсот се мава директно во понеделник,индиректно во сабота што му дава доволно време за да се опорави..

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.018
Поени од реакции
51.244
дааај бе да не се молиме мајку му !! :D

Некој да ми препорача пробана програма со вратило. Имам онкаво обично ( шипка на врата) веќе месец дена.
Направив некоја своја програма ( 10 со дланки накај мене/ 7 на страна) по две серии наизменично, aли не напредувам некако :D.

Вие се разбирате во овие работи па да замолам некој ако има пробана програма што ја правел да ме поднаучи.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
ајде , секунда да го најдам линкот....

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/13064_pullups_in_5_months
--- надополнето: Oct 9, 2011 8:05 PM ---
Вие се разбирате во овие работи па да замолам некој ако има пробана програма што ја правел да ме поднаучи.
лично , јас на кеј цело лето вежбав на справите, со централна вежба pull up , од 7 стигнав до мах 17 за 3 месеци... нема филозофија фати дигај се ... ете прочитај го тој текст и види си што сакаш да постигнеш ...

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.018
Поени од реакции
51.244
ајде , секунда да го најдам линкот....

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/13064_pullups_in_5_months
--- надополнето: Oct 9, 2011 8:05 PM ---

лично , јас на кеј цело лето вежбав на справите, со централна вежба pull up , од 7 стигнав до мах 17 за 3 месеци... нема филозофија фати дигај се ... ете прочитај го тој текст и види си што сакаш да постигнеш ...
баце, овој не дава прецизно по колку во колку серии, паузи, видови( дали со дланки накај мене, дали на страна) .
Мене конкретни бројки ми требаат ради дисциплина :D
Единствено што дава е следново
  • How many pull-ups should I do each day?
If you can do one set of 10-15 consecutive reps, shoot for 50 total reps each day. If you can already do 25 or so, go for 100 each day, if you have the time. The bottom line is to do as many as you know you can find time for each day until you get bored to tears.
другото му све совети како да ги правам на кои горе-доле се придржувам

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
баце, овој не дава прецизно по колку во колку серии, паузи, видови( дали со дланки накај мене, дали на страна) .
Мене конкретни бројки ми требаат ради дисциплина :D
Единствено што дава е следново

другото му све совети како да ги правам на кои горе-доле се придржувам
http://www.t-nation.com/searchResults.jsp?cx=016420786931182441572:kswwmllusns&cof=FORID:10&ie=UTF-8&q=pull+ups&siteurl=www.t-nation.com/

еве расчитај ... и склопи си план -.-

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Не ми се свиѓа ова што на пример кај гради бицепс индиректно го работиш трицепсот,После со грб пак го работиш трицепсот.. и на Рамо мава трицепс кај вежбите со кревање над глава..

подобро е вака мислам:
Пон Гради трицепс
Втор Одмор
Среда Нозе
Чет одмор
Петок Грб и бицепс
Сабота рамо

Трицепсот се мава директно во понеделник,индиректно во сабота што му дава доволно време за да се опорави..
дефинитивно не ги сваќаш работите, за да напредуваш со трицепсот, вежбај го трицепсот со грб, во понеделник работи гради и бицепс, па за 2 дена ќе го имаш индиректно трицепсот, и така ќе добиеш повеќе сила и побрз напредок, а со рамо ти не вежбаш трицепс, разбери малце 10 луѓе ти викаат дека неправилно си ги сватил работите а ти настојуваш по твое
п.с. доволни се 48 саати да се опорави мускулната група за да може повторно да се вежба

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
дефинитивно не ги сваќаш работите, за да напредуваш со трицепсот, вежбај го трицепсот со грб, во понеделник работи гради и бицепс, па за 2 дена ќе го имаш индиректно трицепсот, и така ќе добиеш повеќе сила и побрз напредок, а со рамо ти не вежбаш трицепс, разбери малце 10 луѓе ти викаат дека неправилно си ги сватил работите а ти настојуваш по твое
п.с. доволни се 48 саати да се опорави мускулната група за да може повторно да се вежба
Никој мене не ми рече дека неправилно сум ги сватил работите.. Тоа беше друг член што прашува за начин на вежбање..

Сам осетив ако вежбам така не иде.. Ако со рамо не се вежба трицепсот подобро не оди во теретана...Зборам за compaund вежби како што се dumbell press,barbell press..
--- надополнето: Oct 9, 2011 10:55 PM ---
Пробај помалце повторувања со зголемена килажа.. стави на пример 5 кила на тебе и направи од 4 до 8.. Кога ќе стигнеш до 8 зголеми.. вака јас правам..

Kajgana Shop

На врв Bottom