на скотова прај стоечки!да ве прашам.. вежбите за бицепс како е подобро да се прават стоечки или седејќи? Повеќе мислам дека удира на бицепс кога правам стоечки.. тоа го приметив и за вежбите за рамо..
Јас познавам само две вежби за рамо кои се изводливи да се прават во стоечка положба, останатите мораш да седиш заради поголема потпора.да ве прашам.. вежбите за бицепс како е подобро да се прават стоечки или седејќи? Повеќе мислам дека удира на бицепс кога правам стоечки.. тоа го приметив и за вежбите за рамо..
Да прашам од поискусните , вежбам 6-7 месеци , пробувам да накачам маса .
И сега на гради и раце имав голем прогрес во рок од 2-3 месеца , меѓутоа грб тие 2-3 месеца со иста килажа неможам повеќе да кренам колку и да се трудам.
Инаку имам 65 кила и кревам 45 на грб (на влечење справата) и незнам одприлика колку треба да успеам да кренам , ама мора да можам бар иста килажа.
Совети?
да, ова е многу точно и важно и всуштност кога се активириаат повеќе мускули и кога се вежбаат поголеми мускули, како на пример нозете кои се најголемите мускули , потоа вечерта се ослободува повеќе хормон за раст HGH и така и се става поголема и поквалитетна мускулна маса ! и не заборавајте да се наспиете добро и квалитетно!!! :smir:Deadlift ти е една од најдобрите вежби за целото тело, а воедно и за покачување на силата на организмот. Squats (чучњеви) исто така, се надевам вежбаш нозе, затоа што поголем број од почетниците не вежбаат. Колку креваш нема врска, се додека тоа го изведуваш правилно и сериите ти се направени по следната шема 1 серија 10-12 повторувања, 2 серија 8-10 повторува,а и последна серија 4-6 повторувања, нормално килажите да ти се направени за да неможеш да кренеш повеќе пати од гореневедените. Секогаш кога вежбаш грб почни со кревање на вратило (chin ups), исцеди се колку можеш па потоа префрли се на други вежби.
Исто така, ако сакате да ставите маса повеќе вежбајте со слободни тежини (шипки и тегови), отколку на справи затоа што така активирате повеќе мускули и вршите поголем стрес врз мускулните влакна.
Ова беше многу корисен пост , благодарам .Deadlift ти е една од најдобрите вежби за целото тело, а воедно и за покачување на силата на организмот. Squats (чучњеви) исто така, се надевам вежбаш нозе, затоа што поголем број од почетниците не вежбаат. Колку креваш нема врска, се додека тоа го изведуваш правилно и сериите ти се направени по следната шема 1 серија 10-12 повторувања, 2 серија 8-10 повторува,а и последна серија 4-6 повторувања, нормално килажите да ти се направени за да неможеш да кренеш повеќе пати од гореневедените. Секогаш кога вежбаш грб почни со кревање на вратило (chin ups), исцеди се колку можеш па потоа префрли се на други вежби.
Исто така, ако сакате да ставите маса повеќе вежбајте со слободни тежини (шипки и тегови), отколку на справи затоа што така активирате повеќе мускули и вршите поголем стрес врз мускулните влакна.
Па Протеините не ти даваат сила за кревање, само служат за лечење на скршените мускулни влакнаСе извинувам вака што се убацувам, ме мрзи да читам искрено :/
Сакам да прашам колку тежина можам да качам со зимање на протеини?!!
Отприлика онака,минимум-максимум
Благодарам
Ако прашуваш за мускулна маса, тогаш зависи од протеинот и тренингот.Се извинувам вака што се убацувам, ме мрзи да читам искрено :/
Сакам да прашам колку тежина можам да качам со зимање на протеини?!!
Отприлика онака,минимум-максимум
Благодарам
ех, да беше толку лесно да качиш килажа.. туа бате има мн поееќе од само пиење протеин,гејнер,креатин..@ Mind Freak
У што ке ми помогне протеинот, дали автоматски со зимање на протеин - но без вежбање ке качам телесна тежина?!!
Ако може да ми препорачате нешто такво ..
Се извинувам, I'm a beginner :/