Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Сакам да прашам дали некој има искуство со Rapidcuts Hardcore и дали имаат ефект овие капсули.И од кај може да ги земам овде во Македонија ?
Немам искуство со РапидКатс, ама зачленет сум на напумпајсе.ком и ми стигнаа 2-3 меила кои ми го нудат овој производ. Еве што пишува:

RAPIDCUTS Hardcore е едноставно речено - најсериозниот, најсложениот топач на масти кој некогаш е направен. Резултатите кои ги покажа во текот на испитувањата се воодушевувачки. Создаден е со намера да се исфрли на пазарот со хранливи додатоци, потполно нова формула со локализирано дејство на уништување на мастите, користејќи најнови патентирани технологии и супстанци.
Специфичноста на делување се одвива во следниве 3 фази:
1) Го балансира нивото на хормонот кој ги контролира количинските депоа на мастите
2) Испраќа биохемиски сигнал за ослободување на мастите
3) Го зголемуваат интензитетот на согорување на мастите на клеточно ниво со една цел - максимално губење на масти
Од моментот на конзумирање на RAPIDCUTS Hardcore ќе почуствувате дека овој разорен согорувач на масти навистина делува.
ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ КЛИКНИ ОВДЕ ...

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Немам искуство со РапидКатс, ама зачленет сум на напумпајсе.ком и ми стигнаа 2-3 меила кои ми го нудат овој производ. Еве што пишува:

RAPIDCUTS Hardcore е едноставно речено - најсериозниот, најсложениот топач на масти кој некогаш е направен. Резултатите кои ги покажа во текот на испитувањата се воодушевувачки. Создаден е со намера да се исфрли на пазарот со хранливи додатоци, потполно нова формула со локализирано дејство на уништување на мастите, користејќи најнови патентирани технологии и супстанци.
Специфичноста на делување се одвива во следниве 3 фази:
1) Го балансира нивото на хормонот кој ги контролира количинските депоа на мастите
2) Испраќа биохемиски сигнал за ослободување на мастите
3) Го зголемуваат интензитетот на согорување на мастите на клеточно ниво со една цел - максимално губење на масти
Од моментот на конзумирање на RAPIDCUTS Hardcore ќе почуствувате дека овој разорен согорувач на масти навистина делува.
ЗА ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ КЛИКНИ ОВДЕ ...

Да го гледав таму,им пратив маил уште не ми се вратиле.Сакам да го порачам од таму но пошто сум од Струмица и не знам дали го пракаат по пошта или сл.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
@ kdicevski Протеини не се препорачуваат во периодот на пуберитет бидејки тогаш телото се оформува, се оформуваат мускулите, коските, па тогаш се изедначуваат и лачењата на жлездите... Доколку го внесуваш протеинот со прашкови, во поголема доза (20 -30 г) тогаш може да имаш некои компликации на жлездите што лачат протеини, па затоа ако сакаш зимај протеин 5 г пред тренинг, имаш добар whey 100% протеин ако сакаш... инаку за 16 години најдобро е прво да почнеш со креатин... позз
Незнам од кај ги вадиш информациве ,ама се крајно неточни. Првиот болд, прво протеините не се хормони па да се лачат од жлезди така да таа речиница ти е грешна телото не произведува протеини, од таму и потребата за внесување доволно при вежбање, 5 грама протеини нема да прават ама баш никаква разлика, повеќе протеини има во едно јајце, 20-30г е обично една доза, се зимаат две такви една пред за да имаат мускулите протеини на располагање при вежбањето, и една доза веднаш после вежбањето да се прекине катаболизамот и да се почне со поправка на мускулите. За оптимален раст на мускули ти требаат околу ~2 грама протеини за секое кило(минус процентот на масти).

Земање на протеини на 16 години може да му го намали растот со то што ќе му ја зголеми мускулатората, плус со кревање на големи тегови може да преттавува голем стрес на the growth plates, со што може да го прекине нивниот раст, со тоа и висината. Подобар одговор тука

Не ми е јасно како можеш да делиш одговори со знаење од рекла казала. Има милион книги на нет со оваа тематика, некои се сра*е некои се супер, јас имам прочитано најмалку 6 цели книги во врска со оваа тема, и околу 10 книги само деловите што ме интересирале. И до сега од тие што сум ги гледал у теретаните, ретко кој влегува и знае што прави, повеќето немаат ни систем за вежбање. Почетници ги гледам влегуваат и сите машини по ред ги поминат, но и некои што подолго вежбаат , вежбаат со лоша форма и без некоја структура во вежбите. На оваа тема е битно да си барем малку едуциран затоа што многу лесно можеш да се повредиш, а без систем ќе ти фалат резултати, поради што и повеќето се откажуваат после 1-2 месеци.

Да го гледав таму,им пратив маил уште не ми се вратиле.Сакам да го порачам од таму но пошто сум од Струмица и не знам дали го пракаат по пошта или сл.
Додај ги напумпајсе на скајп, јас преку скајп нарачувам од нив.

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
Pumaval nemoj vaka da tresete biseri koj zlezdi koj finti mesas druze protein napraven vo prasok za pobrza apsorpcija zamena za obrok nisto fazla prijatele moj

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
бог да чува од постови на темава

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Незнам други сајтови.. ама еве најдов нешто .. можеби не е жлезда, но штом лачи има функција на жлезда...
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=65773&kategorija=6 “Единствена пречка во ова откритие, научниците го наведуваат фактот што сеуште е непознато како организмот на човекот ќе реагира на зголеменото лачење на протеинот ИФИТМ3, кој обично се произведува во мали количества.“ како што се лачи ИФДИТМЗ така се лачат и другите протеини...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Хммммм

Доручек:
Банана/овошје
Трчање 10км
Ручек:Фул протеини ...стек/туна/ориз/компир(варен) или јајца
Теретана
Некој бабин рецепт од протеини (белки/бисквити/какао/млеко 1.5% маст)

turning fat to muscle ? Има чаре со ваква исхрана или ?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Незнам други сајтови.. ама еве најдов нешто .. можеби не е жлезда, но штом лачи има функција на жлезда...
http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=65773&kategorija=6 “Единствена пречка во ова откритие, научниците го наведуваат фактот што сеуште е непознато како организмот на човекот ќе реагира на зголеменото лачење на протеинот ИФИТМ3, кој обично се произведува во мали количества.“ како што се лачи ИФДИТМЗ така се лачат и другите протеини...
Ај сега не гуглај за да си ги покриеш грешките.
Ако толку те интересира и ракот(cancer) е направен од свој вид протеини така и ги наоѓаат во телото.

Неможам да навлегувам во овоа повеќе затоа што не сум компетентен за да го објаснам како што треба. Се што ќе ти кажам е дека не е само еден вид на протеини. Оној кој се користи за градење на мускулна маса директно не се произведува во нашето тело, се внесува преку исхраната, се разградува, и повторно се претвора во протеини.
"Proteins are differently arranged strands of amino acids"
Протеините од животинско потекло се најдобри за градење на мускулите затоа што ги содржат 8-те аминокиселини за изградба на мусклуно ткиво.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
деко, сало во мускул нема теорија да претвориш, тоа у биологија може си прескокнал :)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Ај едно прашање ама ми треба одговор од некој поискусен,значи веќе две години одам теретана ама ме интересира нешто околу протеините,сакам да земам протеини,поточно IsoSensation и според пресметкава ми дојде ако одам 3 пати во неделата на теретана(пон,вто,сре)да пијам по 2 дози од протеинот на ден,е сега тука ми е прашаето...дали да го пијам протеинот една доза сабајле и една доза после тренинг,дали да пијам една доза пред тренинг и една после тренинг,или да пијам две дози наеднаш само после тренинг.Читав на нет за како да се пијат дозиве ама не дојдов до заклучок која е најефективна.Ми треба ваше мислење која комбинација ако имате поголемо искуство со протеини е најефективна.Благодарам.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Земај една доза 30 мин пред тренинг и една доза одма после тренинг, така е најефективно.
Со зимање на дозата пред тренинг го снабдуваш телото со протеини за да има доволно за време на тренингот.
Со дозата веднаш после тренинг го прекинуваш катаболизамот(губење мускулна маса), и активираш анаболизам(поправка на мусклулите/зголемување)

Друго што ќе ти препорачам е да идеш пон, среда, пет. Така мускулите ќе имаат доволно време да закрепнат целосно.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
немој да пиеш две дози наеднаш, затоа што организмот неможе да апсорбира толкава количина наеднаш... нешто ќе земе нешто ќе исфрли... има начин и тоа да се зголеми до максимум, но тоа не се веќе суплементи :)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
851
Поени од реакции
313
Posto prekinav da odam vo teretana [nemam pari] bi sakal da prasam koi vezbi da gi pravam koga sega veke sum doma koi ke bidat efikasni.

Veke pravam sklekovi i stomacni.

Sto da pravam za grb,ramena,biceps,stranicni stomacni i sl.

Fala vi.

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Posto prekinav da odam vo teretana [nemam pari] bi sakal da prasam koi vezbi da gi pravam koga sega veke sum doma koi ke bidat efikasni.

Veke pravam sklekovi i stomacni.

Sto da pravam za grb,ramena,biceps,stranicni stomacni i sl.

Fala vi.
I jas sum ko tebe vo slicna situacija , samo mene rabotata me koci za odenje u teretana , pa ovie 2 nedeli imam pauza i vezbam doma..

Najdi nesto slicno ko vratilo , tamu mozes da praves biceps i grb .
Za triceps ima dobra vezba , stavi gi nozete na povisoka povrsina od taa na koja ke gi potpres racete . I samo se digaj . Laktite treba da bida fiksirani , da go koristis samo tricepsot za vezbanje.

Stomacnite skoro site se pravat doma , imas najmalce 20tina dobri vezbi za stomacni.

Za gradi , ko so si kaza , pravi sklekovi , ali ne samo onie "obicnite " tuku pravi gi so priblizeni dlanki , so noze potpreni na povisoka povrsina itn za podobar efekt ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom