Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Абе ако сте слушнале да има последици од умерено зимање на протеини, тогаш не зимајте...тоа е се, кратко и јасно.

F

FuckYouAll

Гостин
Не влијае никако. Си растеш се до 19-20 година, и доколку се набиеш со правење чучњеви (со правење на големи тежини повеќе време), не би се "смалил" повеќе од 1 сантиметар.
Значи не влијае негативно, тоа е добро:)
Jaс сум 165цм и секој сантимерат ми е важен.:kesa:
Фала за одговорот.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
342
hahha fala inace neznam kolku za tebe e pocetnik a kolu profesionalec
ps sliakta mi pred dva meseci koga ne bev vo forma

Profesionalec - se zanimava so BB poveke od 5 godini
Pocetnik - se zanimava so BB pomalku do 1 godina

E sea, neli ima razlika.
Nekoe vezbaat za da bidat bilderi, golemi batina, nekoi (kako jas) vezbaat samo za definicija i ubavo telo.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Profesionalec - se zanimava so BB poveke od 5 godini
Pocetnik - se zanimava so BB pomalku do 1 godina

E sea, neli ima razlika.
Nekoe vezbaat za da bidat bilderi, golemi batina, nekoi (kako jas) vezbaat samo za definicija i ubavo telo.
epa jas misalm deka ne sum nogu i deka imam sportsko telo t.e set sum iscrtan mislam so muskuli i sum nekoj golem kako gorilo

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
ne gi lazete pocetnicite proteini steroidi
zapamtete se so ne e prirodno e loso i ne treba da se primenuva
Мускулест, ај прашај ги родителите твои што ти дале како бебе да јадеш од постоечката бебешка храна??? После ќе ти објаснам многу работи.

--- надополнето ---

Значи не влијае негативно, тоа е добро:)
Jaс сум 165цм и секој сантимерат ми е важен.:kesa:
Фала за одговорот.
Прво, разгледај се од поблиски роднини и види со просек во висина до каде си.
Второ, психолошкиот момент на многу работи е јак момент, па за поубаво да се чиствуваш, одбери вежби во теретана кои ќе ти помогнат да пораснеш.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Мускулест, ај прашај ги родителите твои што ти дале како бебе да јадеш од постоечката бебешка храна??? После ќе ти објаснам многу работи.

--- надополнето ---

Второ, психолошкиот момент на многу работи е јак момент, па за поубаво да се чиствуваш, одбери вежби во теретана кои ќе ти помогнат да пораснеш.
мусличет вие се зезате со мене јас не сум против ти со зимаат ма сега за сега не ни помислувам ама сознам ука сум најпротив а мозе да земам сепак

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116

За растење на вратило тегниси се и не кревај големи тежини станат...од аматерска гледна точка .
оф топик-
Димитар кај понацон да не oдиш :)?

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
мусличет вие се зезате со мене јас не сум против ти со зимаат ма сега за сега не ни помислувам ама сознам ука сум најпротив а мозе да земам сепак
muskuslest koga mi vikas dali me zafrkavas ili svano go mislite toa oti jas se ogjentiram na praite bilderi

F

FuckYouAll

Гостин
За растење на вратило тегниси се и не кревај големи тежини станат...од аматерска гледна точка .
оф топик-
Димитар кај понацон да не oдиш :)?
Фала за одговорите и советите, сега знам кај кого да се обратам ако ми треба совет. :)
:eek:ftopic:Од Понеделник треба да почнам, а не се имам одлучено дали ќе одам кај Понацон,Џиат или некој трет.:smir:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Земав гејнерче па ќе пишам за впечатоци тука :)

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
solunski atenta,
никој нема намера да се зеза со тебе. Напротив, ако нешто напаѓаш, треба да бидеш спремен тоа да го одбраниш поткрепувајки со факти. Но, и да очекуваш дека некој ќе те нападне со контра факти.

sajSiGa,
пиши кој гејнер користиш.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
земав амино 2300 од апи, пијам 3 од сабајле 2 пред тренинг и 3 пред спиење

Член од
15 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
уште 2 недели ке почнам да вежбам дефиниција .....дали со трчање и вежбање дефиниција да земам амино или само Лкарнитин????

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Блажеј, насетувам повторно нешто што од поодамна ме прати и преставува тешка заблуда. Л-карнитин или Амино за дефиниција. Тоа ли сакаш да прашаш, кој производ е подобар за да бидеш по дефиниран од овие два?

Kajgana Shop

На врв Bottom