Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
хаха баш ме насмеа, факти, факти, факти, факт е дека ти имаш проблем со бицепсот, дека не си задоволен од неговиот изглед и големина, инаку не би прашувал како да го зголемиш така ? имаш право... секој со свои факти
Fakt e deka ne prasav jas :)) procitaj pogore.. samo dadov odgovor na prasanjeto za koj sho odgovor ti smetash deka ne e verodostoen... :))) ina4e biceps go smetam za izvezban koga teg4e od 4 kila ne ke mozam da go krenam 10 pati .. a prethodna serija sum kreval po 17 na raka ... =] PRAVILNO ---> bes pumpanje so pomosh na grb t.e. nishanje.. p.s. ne sum zadovolen .. treba da namalam edno 9 cm za da te stignam tebe .. :/ daj kazi nekoja hemija...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Пред неколку дена почнав да одам на теретана. Со оглед на тоа што сум студент и не можам да се држам целосно до прописите на исхрана бидејќи ги немам тие услови, ве молам за совет за исхрана, како да се хранам соодветно пред и после тренирање, кои состојки да ги внесувам повеќе и која храна е забранета да се консумира доколку сакам подобри резултати во зголемувањето на мускулна маса.

Ве молам за совет :) Поздрав
За зголемување на мускулна маса мораш да зголемиш број на оброци дневно. Минимум 4 оброци. најдобро 5-6 оброка.

Најубаво насабајле пред да одиш на предавање да си јадеш мусли. Не се скапи - 100 денари се, имаш за 2 недели сигурно. А и за 10 минути се готови.

Во текот на денот после пробај да јадеш што повеќе храна богата со протеини - месо, ориз, грав, јајца, соја, млеко. Заборави на брза храна, алкохол, газиран сок.

За студенти баш се добри јајцата, не се скапи и брзо се подготвуваат. После тренинг 4-5 јајца варени јади.

Исто можеш за пред тренинг да земеш Б-комплекс и Рибино масло.

И последно - студирај и собирај пари за протеин:smir:

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
каде може да се набави декстроза ... ?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Каде има од оние ракавиците или како и да се викаат за вежбање? без прсти што се,знаете за кој ви зборам:smir: цена?
Во Калифорнија - 750 денари со стегач на зглобот.

Во Најк - 500 денари со стегач.

На бит-пазар - 150 денари без стегач. Овие само ако сакаш жуљеви да не ти искачат ок се!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Еј и никако не зимај animal -ја се заебав после 1 месец почнаа да се одлепуваат а 500че платив.

B

BooBojan

Гостин
Барам помош од вас овде.
Јас сум 3та год гимназија висок сум 170 ц.м. а сум тежок 57-60 к.г.што мислам дека е добро.
Инаку многу спортувам фудбал во нозете сум со одлична градба доста цврсти и заоблени мускули од трчење.Мрсна маса(сало) во мене скоро и да нема мускулите на рацете и на градите ми се добро издефинирани но јас сакам да бидат што е можно поголеми сега раката кај бицепсот во обем ми е околу 25ц.м. и ми е добро обликувана имам вежбано некои 2 месеци пред 3 год дома склекови и стомачни+физичка работа секој ден од село сум селско дете+само еднаш во теретана.Како да ја зголемам барем 10-20ц.м.во обем раката кај бицепсот?ПОМОШ?

ChocolateBuddha

one of a kind
Член од
4 мај 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
За зголемување на мускулна маса мораш да зголемиш број на оброци дневно. Минимум 4 оброци. најдобро 5-6 оброка.

Најубаво насабајле пред да одиш на предавање да си јадеш мусли. Не се скапи - 100 денари се, имаш за 2 недели сигурно. А и за 10 минути се готови.

Во текот на денот после пробај да јадеш што повеќе храна богата со протеини - месо, ориз, грав, јајца, соја, млеко. Заборави на брза храна, алкохол, газиран сок.

За студенти баш се добри јајцата, не се скапи и брзо се подготвуваат. После тренинг 4-5 јајца варени јади.

Исто можеш за пред тренинг да земеш Б-комплекс и Рибино масло.

И последно - студирај и собирај пари за протеин:smir:
Благодарам на советот. Само за едно нешто не сум сигурен. Многумина ја оправдуваат сојата а некои викаат дека не чини да се јаде демек предизвикувала импотенција.

Дали можам да ја консумирам секојдневно или не?

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
фала друже да не имаш искуство некое ?:smir:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Барам помош од вас овде.
Јас сум 3та год гимназија висок сум 170 ц.м. а сум тежок 57-60 к.г.што мислам дека е добро.
Инаку многу спортувам фудбал во нозете сум со одлична градба доста цврсти и заоблени мускули од трчење.Мрсна маса(сало) во мене скоро и да нема мускулите на рацете и на градите ми се добро издефинирани но јас сакам да бидат што е можно поголеми сега раката кај бицепсот во обем ми е околу 25ц.м. и ми е добро обликувана имам вежбано некои 2 месеци пред 3 год дома склекови и стомачни+физичка работа секој ден од село сум селско дете+само еднаш во теретана.Како да ја зголемам барем 10-20ц.м.во обем раката кај бицепсот?ПОМОШ?
Маса ти треба, 6 оброци на ден богати со протеини и ЈХ, тежински тренинзи, кардио што можеш помалце прави, набави квалитетен гејнер. Разлистаја темава ќе најдеш доста квалитетни одговори, ова прашање преку 50 пати е одговорено.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Барам помош од вас овде.
Ако ги зголемиш многу рацете а ако притоа градите ти останат исти ќе изгледаш смешен.
Качи малце на маса со некој суплимент ( креатин ) и развивај се рамномерно.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Благодарам на советот. Само за едно нешто не сум сигурен. Многумина ја оправдуваат сојата а некои викаат дека не чини да се јаде демек предизвикувала импотенција.

Дали можам да ја консумирам секојдневно или не?
Нема врска. Јас многу често јадам соја, немам никакви проблеми. А причина за импотенција во сојата бараат 60+ мажи на кој докторот им препишал да јадат соја:smir:

F

FuckYouAll

Гостин
Боди билдингот влијае на висината? Негативно или позитивно?

Kajgana Shop

На врв Bottom