Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Хм , 500г варен компир , 1виршла ->Нешто мање од 500-1000 калории :) (According to Google)

Премалку за еден ден ? Ако на тоа се додадат и 400кал. потрошени од одење ?

Едит: И дали е добар HorsePower-ot ?

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Хм , 500г варен компир , 1виршла ->Нешто мање од 500-1000 калории :) (According to Google)

Лелеее абе зошто виршла.....Тоа срање не треба да јаде :) поарно пилешко си свари отколку виршла.....Виршлата ти е црева,и останати работи сомелени и додадено арома.....

Лелеее абе зошто виршла.....Тоа срање не треба да јаде :) поарно пилешко си свари отколку виршла.....Виршлата ти е црева,и останати работи сомелени и додадено арома.....

HorsePower го имаат користено многу луѓе што ги познавам бил многу добар али цената му е малку соленка...Најдобро контактирај го APO има терена у Охрид...заборавив како му се викаше...тој е дистрибутер на Хорсот

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
е што пари е протеинов???(за 1 кг) и кај го има?
имаш цените на напумпај се како што кажа некој погоре, ја само да го надополнам и да ти кажам маичка со него дека ќе добиеш хаха

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Гледам сега, скапи им се цениве на Напумпај се. Некои производи дури и 20% се поскапи од другиве места

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Незнам само зашто се измачувате и оптеретувате со сите овие, кој е најдобар протеин. Имате етикета и декларација,а ко знаете што барате и што ви треба и ако тоа го најдете на етикетата, останува само да бидете сигурни дека е и во кутијата и го имате вашиот најдобар протеин. 90% од таканаречените производители имаат само тим на истражувачи и рецептури. Суровините сите ги купуваат од исто место. На вас е да си одберете бренд на кое ќе му верувате, бренд зад кој стојат луѓе од доверба и се разбира, откако ќе го пробате ќе ви се допадне и ќе ви даде резултат.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752

pozdrav....bez hemii.....ostanete cisti...

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
Zavisi sto podrazbiras pod xemii prijatele a vakov sekoj nemoze bidejki crnec e preodreden da bide muskulest takov genetski tip se poveketo

Член од
10 февруари 2010
Мислења
855
Поени од реакции
322
Ми треба совет(че)

Понеделник - Скопје
Вторник -Скопје
Среда - Скопје
Четврток - Патување
Петок - Патување
Сабота - Патување
Недела - Патување

Четири дена нема да имам пристап до теретана.

Ептен ќе си изгубам континуитет. Што и евентуално како да направам?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.800
Поени од реакции
12.284
Ми треба совет(че)

Понеделник - Скопје
Вторник -Скопје
Среда - Скопје
Четврток - Патување
Петок - Патување
Сабота - Патување
Недела - Патување

Четири дена нема да имам пристап до теретана.

Ептен ќе си изгубам континуитет. Што и евентуално како да направам?
За 3 дена можеш да ги минеш сите мускулни групи (по две наеднаш) освен стомачните (или некоја друга, зависи која ти е побитна).
Доколку ги правиш комбинациите
гради и предни горни дел на рака (бицепс),
грб и задни горни дел на рака (трицепс)
и трето рамо и нозе.

и наместо еден час или часипол доколку се задржиш два часа (ако се земе предвид време за разгибавање/загревање и аеробни вежби (лента, велосипед, скокови и слично) континуитетот го продолжуваш.

И ја сум на 3-4 денови во неделата, не одам секој ден (понекогаш, кога осеќам потреба од трчање или друга аеробна вежба), ден или два одмарам (а честопати убацувам подлактица во денот со рамо и нозе наместо аеробна вежба)...затоа мислам дека нема да имаш проблем со интензитетот -посебно ако е само една недела.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
855
Поени од реакции
322
За 3 дена можеш да ги минеш сите мускулни групи (по две наеднаш) освен стомачните (или некоја друга, зависи која ти е побитна).
Доколку ги правиш комбинациите
гради и предни горни дел на рака (бицепс),
грб и задни горни дел на рака (трицепс)
и трето рамо и нозе.

и наместо еден час или часипол доколку се задржиш два часа (ако се земе предвид време за разгибавање/загревање и аеробни вежби (лента, велосипед, скокови и слично) континуитетот го продолжуваш.
Па така јас и правам, баш како што и напиша. Секое вежбање ми е по тој распоред, за на крај за завршам со стомачни после секој ден тренинг - вежбање.

Прашањето ми беше, 4 дена одмор се премногу за одмор од вежбање.
Многу одмарање некако ќе дојде.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Па така јас и правам, баш како што и напиша. Секое вежбање ми е по тој распоред, за на крај за завршам со стомачни после секој ден тренинг - вежбање.

Прашањето ми беше, 4 дена одмор се премногу за одмор од вежбање.
Многу одмарање некако ќе дојде.
не треба да имаш поголем одмор од 48 часа.зошто ќе го изгубиш ефектот од минатиот тренинг :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom