Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.236
Поени од реакции
351
Najsabajle jogurt so ovesni musli i neso zelencuk , za rucek oriz so pilesko , za vecera nekoja salata .

Jas licno jadam 6-7 dnevno ali vo umereni kolicini .

Sabajle prv obrok mi e vo 9:00 , obicno jogurt so ovesni musli plus jabolka , nakaj 12 sleden obrok obicno edno parce margarin so zelen caj , za rucek vo 15:00 obicno oriz so pilesko ili pasta so sirenje , pa trening , pa 18:00 5 belki od jajca plus vitaminski dodatok i zelencuk , najcesto cveklo , vecera 20:00 najcesto bezmasno mleko i nakaj 23:00-00:00 nekoja salata ili ovosje.Proteini za sega ne pijam ..

Gore dole jas vakam teram 4 godini i ne se zalam :D

p.s pred trening jadam 1 banana ili pijam med so cimet vo topla voda
живи јајца ?

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
kaj moze vo skopje da se kupat tegovi .kolku e otprilika cena na 1kg zelezo.
p.s. vo vucko e 110 denari.neli e malku skapo toa./

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Najsabajle jogurt so ovesni musli i neso zelencuk , za rucek oriz so pilesko , za vecera nekoja salata .

Jas licno jadam 6-7 dnevno ali vo umereni kolicini .

Sabajle prv obrok mi e vo 9:00 , obicno jogurt so ovesni musli plus jabolka , nakaj 12 sleden obrok obicno edno parce margarin so zelen caj , za rucek vo 15:00 obicno oriz so pilesko ili pasta so sirenje , pa trening , pa 18:00 5 belki od jajca plus vitaminski dodatok i zelencuk , najcesto cveklo , vecera 20:00 najcesto bezmasno mleko i nakaj 23:00-00:00 nekoja salata ili ovosje.Proteini za sega ne pijam ..

Gore dole jas vakam teram 4 godini i ne se zalam :D

p.s pred trening jadam 1 banana ili pijam med so cimet vo topla voda
Многу малку белковни имаш во исхраната. И незнам од која причина ги избегнуваш жолчките од јајцата.

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
ПомоШ

Дечки ми треба совет. Гледам дека сте се распишувале , и тоа многу по темава, па сигурно ке може да ми помогнете.
Ја сега почнувам со вежбање, имам 20 години. Само што купив тегови 2x4 kg. Па ме интересира следново, колку вежби да правам? Едни за бицепси ,трицепси , рамења... Се испогубив барајќи по нет, зш ги има премногу. Со колку да почнам, што викате? Ај ако може помош околу тоа. А и ова, има ли врска што сум малце слаб , на 180 висина, 70 kg. Да не станам сушенка по извесно време?:nesvest: Планирам плус склекови и стомачни, па ваљда доволно е за малце подобрување на телото и здравјето?

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
кој земал креатин нека пише 5грама со колку вода или сок да се измеша..една чашка обична или како пишете побрзо фала однапред :smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437
Јас вежбам 2 месеци и засега добри резултати има :toe:
Е сега планирам да си купам протеини да пијам.Еден школски ми кажа дека 500g билде 650 денари.Се пиеле со 1 чаша вода или млеко 2 супени лажици и после тренинг истото.Добро е оваа? :kesa:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дечки ми треба совет. Гледам дека сте се распишувале , и тоа многу по темава, па сигурно ке може да ми помогнете.
Ја сега почнувам со вежбање, имам 20 години. Само што купив тегови 2x4 kg. Па ме интересира следново, колку вежби да правам? Едни за бицепси ,трицепси , рамења... Се испогубив барајќи по нет, зш ги има премногу. Со колку да почнам, што викате? Ај ако може помош околу тоа. А и ова, има ли врска што сум малце слаб , на 180 висина, 70 kg. Да не станам сушенка по извесно време?:nesvest: Планирам плус склекови и стомачни, па ваљда доволно е за малце подобрување на телото и здравјето?
http://www.teretana.ba/vjezbe
ѕирни ја странава, не верувам дека ти треба поише :)
а тоа шо си слаб, нема да ослабеш поише, верувај :) прво јачај се да добиеш сила, па после за маса ќе се напиеш некој суплемент. И да знаеш дека треба и на исхраната да внимаваш, според мене, најтешкиот дел :) потешко ми е да се замарам што јадам него да ги дигам теговине :)
Е сега планирам да си купам протеини да пијам.Еден школски ми кажа дека 500g билде 650 денари.Се пиеле со 1 чаша вода или млеко 2 супени лажици и после тренинг истото.Добро е оваа? :kesa:
16 години имаш...нели сакаш да пораснеш уше малце? шо се пумпате сите на млади години?
скапо ќе ве чини покасно али ај...вие си знаете.
ти глеј јачај се за снага, издржливост и форма на мускулите...не пумпај маса..

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Ме интересира кои вежби се за набивање па да не ги правам...? јебига сакам уште малце да се извишам...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
16 години имаш...нели сакаш да пораснеш уше малце? шо се пумпате сите на млади години?
скапо ќе ве чини покасно али ај...вие си знаете.
ти глеј јачај се за снага, издржливост и форма на мускулите...не пумпај маса..
Па што има везе јас користам протеини скоро 2 години па сеуште растам, грешно си разбрал тоа ти е ако зимаш стереоиди го стопираш растот.

O

Orion.

Гостин
Ме интересира кои вежби се за набивање па да не ги правам...? јебига сакам уште малце да се извишам...
Вежби за набивање??:pos2: Вежбај се, ништо не е штетно.

А мислиш дека ако земеш протеини, за 2 недели ќе станеш Рони Колман:vozbud:?
Земи си слободно доколку имаш пари. Незнам што мислите за тие протеини бог да чува. Дали дневниот потребен внес на протеини го земаш во форма на суплемент или јадеш месо или јајца е исто! Суплементите се земаат како дополнителна храна и го надокнадуваат тоа што не можеш да го изедеш! Ако земеш, пиј го со млеко а лажичка(мерилица) имаш внатре.

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Alpha celosno se slozuvam so tebe SAMO delot kade sto velis pij go so mleko ne bas. Zavisi so koja cel go zima.Ako e na masa-so mleko, a ako saka da se cisti-so voda.Pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom