navistiona ne znam sto da kazam,stoprocentno si vo pravo,ama na kogo da mu kazes...prvo se interesiraat za hemija,a duri posle prasuvaat kako da vezbaat i sto treba da jadat...sum se cudel deka ima i deca koi vekje zemaat po nekolku shemi posledovatelno(se razbira so odredeni pauzi),a voopsto ne znaat ni sto treba da vezbaat ni kako...И со ваква исхрана и додатни ствари правец на токсикологија...ако не и понатаму![]()
Познавам барем еден човек што се има од дете бавено со боди билдинг и вака хрането со 6 јајца и слична појачана исхрана па после тоа има одено кај макробиотичар на прочистување само на овошје и сок од цвекло, моркови и цитрони. Џигерот и бубрезите му биле скроз отидени, за малку и тој. Не секој човек може да издржи ваква исхрана. Секој ваков рецепт без познавање на физиологија, анатомија, на тоа како функционира човековото тело, количество на она што се внесува... е лошо.
За оние стероиди и чуда воопшто не се за дискусија, освен за професионалци-тие си знаат.
Затоа вакви рецепти од "мексиканецот", барем за обични рекреативни вежбачи без соодветна консултација со некој како Алекс, Ѓороски (кои го познаваат движењето и искористувањето на материите во организмот, резултатите и последиците од внесот и изнесот) не се баш наивни или што би рекле донт ду дис ет хоум (без надзор).
Брат после 5-6 пати нема да можеш да се препознаеш :wink:Јас планирам сеа летово да почнам да одам по теретани,али не да станам боди билдер туку онака да зацврстам мускуливе.Иначе си вежбам по дома али ипак би отишол 5-6 пати.
Епа ондак помалце,нејќам да станам ко топче.Брат после 5-6 пати нема да можеш да се препознаеш :wink:
Од мексико еАко е типот од Мексико,јас сум од Јапонија.
Левата груда ми е малце поголема од десната, а десниот бицепс поголем од левиотАко може совет за како да се добие симетрија на тело. Пошто примеќам дека левата страна од телово ми е послабо развиена (при дигање се осеќа исто и визуелно ако се загледа добро).
Знам дека тоа е најтешкиот дел во ББ, но барем да ме усмерите да не пробувам погрешно па да дозеабам.
тоа е и целта на бодибилдинг, да се постигне симетрија на телото, а тоа ке го постигнеш само со вежбањеАко може совет за како да се добие симетрија на тело. Пошто примеќам дека левата страна од телово ми е послабо развиена (при дигање се осеќа исто и визуелно ако се загледа добро).
Знам дека тоа е најтешкиот дел во ББ, но барем да ме усмерите да не пробувам погрешно па да дозеабам.