Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Абе се знам ја ова брат, го студирам ова али ете побарај погоре да видиш дека имаше некој пишано така...Иначе студирам на ДИФ и сите професори што се искрени и со кои ке си напраиш искрен муабет викаат дека професионалниот спорт НЕ е здрав

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ти објасни погоре членот, мајтап е тоа за природни, пред се поради изјавите на истите тие професионалци дека не земаат недозволени работи, сите за спонзори имаат компании што произведуваат суплементи, па прават филм дека од суплементи се толкави и од добра генетика.

Тоа што имаат добра генетика е факт, не секое тело може да издржи таков режим и не секое тело може да стави толку мускулна маса дури и со тоа што го земаат, исто генетиката им игра улога и при облик на мускул, ширина на струк и тн, но без стероиди генетиката е ЏАБЕ!

Не само бодибилдерите, дури и овие денес популарните физик, фитнес, пауерлифтери, кросфитери, па дури и во сите останати спортови, професионалците се на некаков допинг, ретки се индивидуи кои до толку драстично може да се разликуваат од останатите на природна база.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Пијам iso whey zero после вежбање е сега имам една мака со него, т.е. со вкусовите.

Сменив три вкуса, јагода, ванила и лешник и сите на почеток ми се вкусни и се супер. Ама за брзо време ми стануваат толку одвратни што кога ќе стигнам негде до кај 300 грама едвај можам да го испијам а да не ми се згади до повраќање.

Прво мислев да не е до јагода вкусот ама после и со другиве два истото ми се случува. Го пијам само протеинот мешан со вода.

Некое чаре за ова или да препорачате некој неутрален протеин без вкус.
јас земам млеко >1% масленост и плус го мешам со вода, па после ставам протеинче, пробај така можда појке ке ти се свига, треба и малце ментално да се спремиш дека ти е убаво тоа и добро делува на твоето тело.
Некој еве цигари пуши па ужива во тоа, ти па од протеинот се гадиш.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
јас земам млеко >1% масленост и плус го мешам со вода, па после ставам протеинче, пробај така можда појке ке ти се свига, треба и малце ментално да се спремиш дека ти е убаво тоа и добро делува на твоето тело.
Некој еве цигари пуши па ужива во тоа, ти па од протеинот се гадиш.
Многу силен е вкусот.

Некоја препорака за понеутрален протеин некој ако знае, нека каже.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.302
Поени од реакции
21.430
Многу силен е вкусот.

Многу силен вкусот!? Во колку вода/млеко го пиеш, во 100мл? Тури повеќе млеко, не мора строго по упатство да одиш. Јас, на пример, го пијам во пола литро млеко.

Понеутрален протеин нема, освен чиста сурутка, без вештачки вкусови и засладувачи. Али тоа е многу погадно, за разлика од протеинот што го пиеш.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Многу силен е вкусот.

Друже мора да се привикнеш, од чоколадо и ванила ако не ти засладува вкусот немој да очекуваш дека ќе добиеш некој протеин со помек вкус. Ти кажа членот погоре, мора ментално малце да се спремиш. Никој овде не ужива додека пие протеин секој ден, со години, ама ко ќе размислиш и осетиш колку ти помага, 3/4/5 секунди се пичкин дим и можеш да издржиш.

Најдобро и најефикасно е протеин да се пие со вода, млеко не. И не е препорачливо да отстапуваш од начинот на употреба, убаво му е пресметано секој детал на колку мл,

Последно уредено:
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Biotech веј протеинот добар е? Т.е дали би ми го препорачале

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Многу силен е вкусот.

Пробај го Iso Sensation 93 cookies and cream, мене на вкус многу ми пријаше. Ја го пиев во 300мл чаша пола со ладна вода пола со ладно ниско маслено млеко, као милк шејк ми доаѓаше. :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.302
Поени од реакции
21.430
Друже мора да се привикнеш, од чоколадо и ванила ако не ти засладува вкусот немој да очекуваш дека ќе добиеш некој протеин со помек вкус. Ти кажа членот погоре, мора ментално малце да се спремиш. Никој овде не ужива додека пие протеин секој ден, со години, ама ко ќе размислиш и осетиш колку ти помага, 3/4/5 секунди се пичкин дим и можеш да издржиш.

Најдобро и најефикасно е протеин да се пие со вода, млеко не. И не е препорачливо да отстапуваш од начинот на употреба, убаво му е пресметано секој детал на колку мл,
Јас уживам додека го пијам. :D
И затоа го пијам со пола литро ладно млеко. Ова се однесува на шејкот што го пијам во текот на денот, не на тој после тренинг. Тој после тренинг се пие со вода, нормално.

Инаку, после тренинг секако си подуен од вода, плус 100мл вода во after-workout шејкот не прават никаква разлика. Дали го пиеш протеинот со 250мл вода или со 350мл, исти курац ти е. :toe:

Јебеш упатства, бајо мој.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Јас земав еднаш протеин една канта, околу 30-тина дена го пиев по три пати на ден, кога не одев на тренинг два пати. Насабајле после станување и навечер пред легнување со млеко го миксав а после тренинзи со вода.
Мене со вода кога го мешав ми беше малце гаден, а тој со млеко беше превкусен. Од Ultimate Nutrition овој го имав земено со вкус на јагода.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Па не мора чист протеин и млеко да пиеш - ако имаш блендер, земи си со вкус ванила и додај замрзнати јагоди или капинки нешто такво, значи со блендер буквално каков сакаш вкус можеш да направиш мајтап и зелка да му ставиш)

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Biotech веј протеинот добар е? Т.е дали би ми го препорачале

Нема збор дека е добар, цената е топ, содржински е супер, квалитетен, а вкус има како несквик. Едвај чекам да дојде време да го пијам.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Нема збор дека е добар, цената е топ, содржински е супер, квалитетен, а вкус има како несквик. Едвај чекам да дојде време да го пијам.

По кој репер заклучи дека 3900 денари за 2.3кг е топ цена?
Еве ти една проста споредба на два протеини што ги имаме на пазарот.
Nitro pure Whey има 74 грама протеин на 100гр, тоа ти е веќе просечен протеин (особено фактот дека станува збор за бленд на концентрат и изолат).

nitro-purewheygold2280.jpg

SUPERIOR ISO-PRO ZERO 2200 gr пак бленд на изолат и концентрат е 3200 денари, гледано на хартија е почист.
Iso_Pro_Zero_-_LINK_SOSTAV.png

Донираш за името на биотеч.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
По кој репер заклучи дека 3900 денари за 2.3кг е топ цена?
Еве ти една проста споредба на два протеини што ги имаме на пазарот.
Nitro pure Whey има 74 грама протеин на 100гр, тоа ти е веќе просечен протеин (особено фактот дека станува збор за бленд на концентрат и изолат).

Прегледај го приврзокот 156738

SUPERIOR ISO-PRO ZERO 2200 gr пак бленд на изолат и концентрат е 3200 денари, гледано на хартија е почист.
Прегледај го приврзокот 156739

Донираш за името на биотеч.
Зборам за 500 грама вреќа не канта.

Kajgana Shop

На врв Bottom