Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.515
Исто ти се фаќа, колку е цената на 500грама?Зборам за 500 грама вреќа не канта.
Исто ти се фаќа, колку е цената на 500грама?Зборам за 500 грама вреќа не канта.
700 денари.Исто ти се фаќа, колку е цената на 500грама?
454 грама е најмалото паковање и пак не се исплати ако гледаш.700 денари.
Абе хахахха, како не ти е доволно... Ти направи ко 100 грама дневно да ќе пиеш.454 грама е најмалото паковање и пак не се исплати ако гледаш.
450 грама ти е доволно едвај за 5 дена ако го земаш по 3 дозерки на ден, што значи месечно пак 4000ки.
Пак 1кг ти доаѓа повеќе од 1500денари, што не ми изгледа дека е ТОП цена.
Rasing the bar - Al kavadloДечки ајде некоја препорака за некоја книга/статија за full body workout. Или ако имате вие пратено ваква програма, за селекција на вежбите.
Добро бе друже, можеби ти познаваш луѓе со натпросечни примања, јас ти кажувам од аспект на човек што пие по канта и пол месечно дека ова е СКАПО, а дека е скапо ти дадов и пример за друг протеин што е почист од твојов, а е со пониска цена, а да не правиме муабет за протеини што може да се најдат од други извори за уште пониска цена од овој.Абе хахахха, како не ти е доволно... Ти направи ко 100 грама дневно да ќе пиеш.
И како тоа 1кг доаѓа повеќе од 1500 денари, ако 700+700 е 1400?
Цената си е супер. Од толку луѓе што ги знам што го пијат баш ти се најде паметен да контрираш?
Ај прочитај си на паковањето дали е 500 грама или 454 грама, ако е 454 пак сум во право, а верувам дека добро се сеќавам на паковањетоАбе хахахха, како не ти е доволно... Ти направи ко 100 грама дневно да ќе пиеш.
И како тоа 1кг доаѓа повеќе од 1500 денари, ако 700+700 е 1400?
Цената си е супер. Од толку луѓе што ги знам што го пијат баш ти се најде паметен да контрираш?
Другар исо сензејшн е можеби најубавиот протеин што сум го пиел во живот, заедно со гејнерот на ултимејт Iso Mass Xtreme Gainer се помеѓу топ најдобри производи на пазарот, али цената им отиде упм, не се нормални со тие цени, можеби низ европа и сад сеуште им ги трошат, али кај нас тоа може да си го дозволи само човек со прилично високи примања како редовен суплемент.Пробај го Iso Sensation 93 cookies and cream, мене на вкус многу ми пријаше. Ја го пиев во 300мл чаша пола со ладна вода пола со ладно ниско маслено млеко, као милк шејк ми доаѓаше.![]()
Пливање моментално ти е најдобра опција, по некоја година 17/18 кога ќе го филоваш и со теретана ќе си многу понапред од цела твоја генерација и од тие твои другари. Имаш време за железа кревање, за штетно не е, ако се прави тоа како треба. Најпотребно е добро да ги проучиш сите вежби и да ги изведуваш во најправилна положба, во спротивно може да дојди до трајни последици за цел живот. Ова е мој совет, не си доволно зрел, и нема кој правилно да те насочи зошто моментално тоа ти е најважно, бидејќи си сеуште во развој. А во теретана има уфилмани експерти на секоја справа, што вежбат вежби кој ни во историјата на бб ги нема. Почекај уште малце, во меѓувреме проучувајго основното.Луѓе имам едно прашање: имам 14 (и пол) години, прва сум, 180цм и 72кг, и во задње време све поише и поише се интересирам за моето тело и за вежбање. Знам сеа дека не е баш најадекватно тука да прашувам вакви ствари пошо нели тука има и поуискусни такозвани хардкор билдери ама ве молам ислушајте ме бидејќи би ми значело многу. Не сум некој што се потресува по мускулите и такви ствари, никад не сум се замарал дали имам рамен стомак/мускул ово оно. Ама како прекинав со кошарката пред 2-3 години, физичката кондиција ми опаѓа. Од тогаш сум само на пешачење, понекад трчање и на маалски баскет. Пред една недела почнав да вежбам дома (20 склека, 30 стомачни секој ден сабајле и вечер) и се осеќам изванредно. Повторно го имам тоа горење во себе како кога тренирав, ама не е тоа тоа. Повторно, не патам да направам мускул. Вежбам пошо ми се вежба и поубаво се осеќам кога немам пивско меше (без пиво).
Моите прашања: Дали сметате дека е добро време да се зачленам во теретана, како што веќе направија неколку другари или да почекам уште некоја година и да продолжам со вежби дома? Ако да, дали олимпија кај ЦСЈ е добар избор, затоа што ми е најблиску до дома? Фала однапред.
Благодарам на мислењето. Ќе земам и пливање во предвид. :]Пливање моментално ти е најдобра опција, по некоја година 17/18 кога ќе го филоваш и со теретана ќе си многу понапред од цела твоја генерација и од тие твои другари. Имаш време за железа кревање, за штетно не е, ако се прави тоа како треба. Најпотребно е добро да ги проучиш сите вежби и да ги изведуваш во најправилна положба, во спротивно може да дојди до трајни последици за цел живот. Ова е мој совет, не си доволно зрел, и нема кој правилно да те насочи зошто моментално тоа ти е најважно, бидејќи си сеуште во развој. А во теретана има уфилмани експерти на секоја справа, што вежбат вежби кој ни во историјата на бб ги нема. Почекај уште малце, во меѓувреме проучувајго основното.
Мое мислење, што незначи дека и другите би се сложиле со мене. Прво најбитно е да обратиш внимание на флексибилноста односно истегнувањето на мускулите, второ теретаната е место каде што треба да бидеш психички силен, а потоа ќе бидеш и физички. Трето треба да си во добра здравствена состојба доколку планираш сериозно да се бавиш со овај спорт, годините не се проблем сложеноста на вежбите си доаѓа со искуството. Ако не се истегнеш убаво, во иднина ќе имаш проблеми со зглобовите, лигаментите и сите останати ср*ња кои се „потрошен“ материјал, ако не си психички јак по некое време МОЖНО е да се излажеш и да земеш хемикалии не оние народот што ги смета дека се хемикалии а вуштност се додатоци во исхраната туку нешто што ќе ти го уништи животот, повредите доаѓаат од сложените вежби кои аматерите ги прават во склоп со нивното его да кренат поголема тежина вадат неправилна форма и тука телото страда. Се на се годините ти се топ јас почнав да вежбам на 16 сериозно но јас учев од потешкиот пат, со повреди поради незагревање, повреди поради неистегнување на телото пред тренингот. Висината ќе ти биде таа што си ја наследил од родителите, евентуално ако не ја повредиш кичмата од неправилно изведена вежба, а тежината ќе ти оди понагоре и понагоре после секоја недела ако се храниш правилно и вежбаш правилно. Ако не сакаш пивско стомаче и ако не сакаш да бидеш мускулест (маса да не се палат дефинираниве) тогаш "street workout" ти е најдобар избор, бидејќи вежбаш со сопствената тежина, а имаш и многу кардио ќе имаш дефинирано тело но нема да имаш сила и маса т.е големи мускули....
Подобра опција ти е нешто да спортуваш, еве како чичко Мафо кажа пливање или стрит воркаут (те шипки на кејЛуѓе имам едно прашање: имам 14 (и пол) години, прва сум, 180цм и 72кг, и во задње време све поише и поише се интересирам за моето тело и за вежбање. Знам сеа дека не е баш најадекватно тука да прашувам вакви ствари пошо нели тука има и поуискусни такозвани хардкор билдери ама ве молам ислушајте ме бидејќи би ми значело многу. Не сум некој што се потресува по мускулите и такви ствари, никад не сум се замарал дали имам рамен стомак/мускул ово оно. Ама како прекинав со кошарката пред 2-3 години, физичката кондиција ми опаѓа. Од тогаш сум само на пешачење, понекад трчање и на маалски баскет. Пред една недела почнав да вежбам дома (20 склека, 30 стомачни секој ден сабајле и вечер) и се осеќам изванредно. Повторно го имам тоа горење во себе како кога тренирав, ама не е тоа тоа. Повторно, не патам да направам мускул. Вежбам пошо ми се вежба и поубаво се осеќам кога немам пивско меше (без пиво).
Моите прашања: Дали сметате дека е добро време да се зачленам во теретана, како што веќе направија неколку другари или да почекам уште некоја година и да продолжам со вежби дома? Ако да, дали олимпија кај ЦСЈ е добар избор, затоа што ми е најблиску до дома? Фала однапред.