Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Пијам iso whey zero после вежбање е сега имам една мака со него, т.е. со вкусовите.

Сменив три вкуса, јагода, ванила и лешник и сите на почеток ми се вкусни и се супер. Ама за брзо време ми стануваат толку одвратни што кога ќе стигнам негде до кај 300 грама едвај можам да го испијам а да не ми се згади до повраќање.

Прво мислев да не е до јагода вкусот ама после и со другиве два истото ми се случува. Го пијам само протеинот мешан со вода.

Некое чаре за ова или да препорачате некој неутрален протеин без вкус.
Можеби е начин на кој телото ти сигнализира дека не сака го сака протеинот.

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
http://www.mariofit.net/државно-првенство-атлета-на-македони/ Дали само ја сум разочаран од формата на такмичарите ? Некој од поискусните да прокоментира... Секоја чест на неколку што видов дека се спремале.. ама според мене повеќето се како форма за на плажа... некој не се ни за на плажа...Дали има некој критериум воопшто за некој да се качи на сцена ? Еве гледам у категории се по 1, да се качам ја со 15% масти ке може да земам 2ро место ? :cautious:

Последно уредено:
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Може да прашам нешто...Како се разликуваат ПРЕМНОГУ професионален бодибилдер кој се занимава со тоа 10 години од Македонија, и рецимо Фил Хит? мислам смешно е прашањево али не разбирам како нашиве тапкаат а овие говедава секоја година се појјаки иако имаат по 36 години

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Може да прашам нешто...Како се разликуваат ПРЕМНОГУ професионален бодибилдер кој се занимава со тоа 10 години од Македонија, и рецимо Фил Хит? мислам смешно е прашањево али не разбирам како нашиве тапкаат а овие говедава секоја година се појјаки иако имаат по 36 години
тоа се <1% од луѓето што се занимаваат со бодибилдинг, пред се тие имаат генетика, а после то и многу пари за хемија и бодибилдинг начин на живот, тие можат да си дозволат 24ч да бидат посветени на тоа, овие нашите одат у фабрика на работа у 6-7 сабајле шо се вика :D ама мислам дека тоа не треба да биде изговор некој да си дозволи да искочи на сцена без стомачни, да не правиме муабет за нозе.

Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
тоа се <1% од луѓето што се занимаваат со бодибилдинг, пред се тие имаат генетика, а после то и многу пари за хемија и бодибилдинг начин на живот, тие можат да си дозволат 24ч да бидат посветени на тоа, овие нашите одат у фабрика на работа у 6-7 сабајле шо се вика :D ама мислам дека тоа не треба да биде изговор некој да си дозволи да искочи на сцена без стомачни, да не правиме муабет за нозе.
Значи овде на нашиов конест, ако заслужува да се нарече контест може да се пријави кој сака а ..ги гледам пола како прво не знаат ни п од позинг а не па остало...нозете им се убиј боже, а и гледам пола не успеале ни да се исчистат за натпреварувањево

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Значи овде на нашиов конест, ако заслужува да се нарече контест може да се пријави кој сака а ..ги гледам пола како прво не знаат ни п од позинг а не па остало...нозете им се убиј боже, а и гледам пола не успеале ни да се исчистат за натпреварувањево

Јас последен пат гледав бб натпревар во Штип, Атлета 2009....Тогаш се секавам имаше само еден без стомачни, без ништо, значи буквално дебел, без боја, и кога искочи на сцена цела сала се смееше...а сега катастрофа... пиши на google атлета штип и направи споредба...

Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Јас последен пат гледав бб натпревар во Штип, Атлета 2009....Тогаш се секавам имаше само еден без стомачни, без ништо, значи буквално дебел, без боја, и кога искочи на сцена цела сала се смееше...а сега катастрофа... пиши на google атлета штип и направи споредба...
Ова е загреота бе, 100% не се замараат толку колку што треба, не праат исфрлање на вода пред натпреварување глупости, солена храна , дехидрација и не знам ти таму што уште

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Сериозно споредувате Mr. Olympia со Атлета на Македонија? Па Фил Хит и компанија само за стероиди по 10к долари месечно даваат бе. Плус и американските билдери по нивните локални боди билдинг натпревари драстично се разликуваат од овие измутирани стоки што ги гледаме на Олимпија, а не па нашиве. Како што спомна X3m овие се <1% од боди билдерите.

Инаку ако имаше кај нас билдери на нивото на оние од Олимпија ќе требаше да го прекрстат натпреварот во Мутант на Македонија зашто тие немаат ни А од Атлета :D

Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Горе наведе некој дека тие шо ги збориме говедата од Мр.Олимпија биле природни...па мислам дека не е можно да имаш бут ко на каи грин и тоа да е нормално и човечки...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Горе наведе некој дека тие шо ги збориме говедата од Мр.Олимпија биле природни...па мислам дека не е можно да имаш бут ко на каи грин и тоа да е нормално и човечки...

Хаха кој навел дека се природни, тие не само што се далеку од природни туку и злоупотребуваат хормони за раст, инсулин и слично и затоа имаат стомаци како трудници :D

Sent from my A8 using Tapatalk

Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
Абе се знам ја ова брат, го студирам ова али ете побарај погоре да видиш дека имаше некој пишано така...Иначе студирам на ДИФ и сите професори што се искрени и со кои ке си напраиш искрен муабет викаат дека професионалниот спорт НЕ е здрав

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Абе се знам ја ова брат, го студирам ова али ете побарај погоре да видиш дека имаше некој пишано така.
Кеплер мајтап праеше, како можи ова да го сватиш во буквална смисла?

Kajgana Shop

На врв Bottom