- Член од
- 2 јули 2015
- Мислења
- 121
- Поени од реакции
- 18
Грам јх 4 кал,грам протеин 4кал,грам масти 9 кал @_BerzerkeR_
Можно е и да не е до тебе, туку до местото од каде што ги читаш калориите.Се држев до бројките од вредностите кои ги читав на хранава и според тоа сметав, не ми е јасно како сум направил грешка..
Како прогугла?Епа во тој случај нешто не е во ред или со вредностите или па начинов на пресметување е погрешен, или па јас повторно пропуштам нешто...
Погуглав и еве конкретно кај пилешкиов стек ми излезе нелогичност во соодносиве.
пр. 100 г. пилешки стек има 200 калории, 25г. протеини и 5г. масти. Математички тоа иди 145 калории (25x 4 = 100; 5x9 =45). И пошо ЈХ нема тоа е 145 калории.
Now what?
Еве.. http://herkules.com.mk/index.php?option=com_kunena&Itemid=56&func=view&catid=44&id=28861Како прогугла?
Пилешкото на 100 грама има 165 калории
31г протеини и 3.6г масти
тоа се вкупно 156 калории
претпоставувам останатите калории се од потасиум, холестерол и слично
на нет секогаш ќе наоѓаш различни варијации, претпоставувам затоа што има различни видови на пилешки гради, со ова, без ова, со она, без она... до душа и мене малку ме напиња ова
Батали ова пеер, ќе и веруваш на некоја на македонски форум што пишала пред 4 години наместо од првиот резултат на гугл кога ќе напишеш chicken breast calories?Еве.. http://herkules.com.mk/index.php?option=com_kunena&Itemid=56&func=view&catid=44&id=28861
Ме напиња итоа баеги!
индивидуално е, јас лично поубав напредок имам кога вежбам една мускулна група, у 5 дена ги поминувам сите, еве 5 год така си терамMomci posle kratka pauza denovive ke se aktiviram pak vo teretana..
Mi zdosadi da vezbam gradi i triceps , grb i biceps ,ramo i noga ..
E sega ke vezbam 2 dena pa 2 dena odmor i se mislam da vezbam po 1 muskulna grupa..
Sto mislite dali e ok ili da vezbam po starata shema ??
индивидуално е, јас лично поубав напредок имам кога вежбам една мускулна група, у 5 дена ги поминувам сите, еве 5 год така си терамMomci posle kratka pauza denovive ke se aktiviram pak vo teretana..
Mi zdosadi da vezbam gradi i triceps , grb i biceps ,ramo i noga ..
E sega ke vezbam 2 dena pa 2 dena odmor i se mislam da vezbam po 1 muskulna grupa..
Sto mislite dali e ok ili da vezbam po starata shema ??
2016 a ти не знаеш дека стомачните се прават во кујна.Дали преку планк може до дефиниција на стомачни?
Средено е тоа со исхраната, само денеска зборував со еден и ми кажа дека преку планк не се дефинирале стомачните. Тоа ми беше дилемата, фала на одговор.2016 a ти не знаеш дека стомачните се прават во кујна.
Планкот е одлична вежба за целото тело, особено за стомачните но ако ти степуваш еден мрсен од 7ца секој втор ден, ништо не си направил.
И прекинете со тоа „сакам да се издефинирам, сакам да се истонирам, сакам да се зацврстам...“
Нема такви нешта. Правиш план за исхрана со повеќе протеин, вежбаш, топиш сало, качуваш мускул. Нема дефинирање, тонирање, кертриџирање...
Така е.борував со еден и ми кажа дека преку планк не се дефинирале стомачните.
Планкот не е за топење? Јас со таа цел го правев.Така е.
Сега оди прави ги класичните стомачни и нека ти ги држи некој нозете.
Брат после оние детални био-хемиско-математички калориски калкулации озбилно се избацуваш со ваква изјава?Планкот не е за топење?