Ај бегај.Дали е добро или лошо ако се меша проетин и амино-киселини?
WTF?Ај бегај.
исто ко да мешаш шеќер и шеќер во прав.Дали е добро или лошо ако се меша проетин и амино-киселини?
Добар предлог, би го применил овај предлог пред тренинг БЦАА по тренинг протеинСекој протеин веќе во себе има Амино-киселини (кои и самите се протеини уствари), не сум експерт ама по логика нема потреба да се меша. Подобро да се инвестира во БЦАА па да пиеш БЦАА пред тренинг, протеин по тренинг.
Хмм овде кај нас тешко имам видено вакви момци. од типот на Саша.Затоа и прашав дали некој во теретана посветува внимание или само еве ти тегови и една туба протеини и вежбај. Потребно ми е некој кој ќе ме советуваИ ти може да имаш тело како Саша, а потешко ќе имаш како Тоше, да ти кажам во старт, тоа што Тоше и останатите билдери го имаат изградено не се прави без хормонален третман и строг режим, а тело како од овој на сликата се прави и со една удрена шема и средена исхрана или само со средена исхрана/суплементација и 2-3 години активен тренинг, ако одиш без читови.
Хмм овде кај нас тешко имам видено вакви момци. од типот на Саша.Затоа и прашав дали некој во теретана посветува внимание или само еве ти тегови и една туба протеини и вежбај. Потребно ми е некој кој ќе ме советуваИ ти може да имаш тело како Саша, а потешко ќе имаш како Тоше, да ти кажам во старт, тоа што Тоше и останатите билдери го имаат изградено не се прави без хормонален третман и строг режим, а тело како од овој на сликата се прави и со една удрена шема и средена исхрана или само со средена исхрана/суплементација и 2-3 години активен тренинг, ако одиш без читови.
А што не ти се допаѓа на втората слика?Хмм овде кај нас тешко имам видено вакви момци. од типот на Саша.Затоа и прашав дали некој во теретана посветува внимание или само еве ти тегови и една туба протеини и вежбај. Потребно ми е некој кој ќе ме советува
-што како
-колку време
-каква храна
-какви вежби да правам, и да има резултат но на убаво тело,а не на деформирано
а гледајќи ги луѓево околу мене кои одат по теретана некако сум песимист дека може да се направи добро тело во секоја теретана.[DOUBLEPOST=1467164033][/DOUBLEPOST]
Хмм овде кај нас тешко имам видено вакви момци. од типот на Саша.Затоа и прашав дали некој во теретана посветува внимание или само еве ти тегови и една туба протеини и вежбај. Потребно ми е некој кој ќе ме советува
-што како
-колку време
-каква храна
-какви вежби да правам, и да има резултат но на убаво тело, а не на деформирано
Не ми треба Шварценегер ниту сакам да имам такво тело, туку тоа да биде како саша или блиску до него
а гледајќи ги луѓево околу мене кои одат по теретана некако сум песимист дека може да се направи добро тело во секоја теретана.
Тренериве можеби знаат на други да им објаснат, но кога ќе видам нив на фејсбук или гоогле искрено сум разочаран
Се гледа дека луѓето вежбале но нема некаква убавина во тоа.
еве пример што мислам
Саша Ковачевиќ
И еден наш тренер на кој случајно наидов на фејсбук
Мислам дека ја приметувате разликата. Ова второво барем мене не ми се допаѓа, туку сакам резултат како Саша или слично, а ова долу е мислам далеку од тоа
Незнам дали е до квалитетот на храната или знаењето на инструкторите, ама ова е моето барање.
Сакам да му се препуштам целосно на некому и да не висам по српски, англиски и германски форуми туку да си отидам и вежбам кој ќе донесе резултат притоа користејќи квалитетна храна и додатоци(ако се потребни) а не некои леви и лоши кои џабе би се конзумирале
Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.А што не ти се допаѓа на втората слика?
Човекот е малку почист од Саша инаку не е претерано голем ниту билдерски граден, повеќе физик форма.
Не се обврзувај дека сакаш тело како некој друг, бидејќи сите имаме различна генетика.
За таква форма може да се постигне, потребно е време и солидни финансии за храна и суплементација, преку ноќ нема магионичари никаде (зборуваме за природно, не за користење на анаболици).
Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.А што не ти се допаѓа на втората слика?
Човекот е малку почист од Саша инаку не е претерано голем ниту билдерски граден, повеќе физик форма.
Не се обврзувај дека сакаш тело како некој друг, бидејќи сите имаме различна генетика.
За таква форма може да се постигне, потребно е време и солидни финансии за храна и суплементација, преку ноќ нема магионичари никаде (зборуваме за природно, не за користење на анаболици).
Човек не мора да е Саша. Земи било кој друг со такво тело. Јас го гледам телото и целта ми е тоа, а не човекот. Тој ми е само примерМногу ја тупиш @Горандо .
Што е со тој Саша па Саша, најобично тело, сликано од далеку, сонце од горе го бие па ствара добри сенки. Од кај толку го оцени ти дека баш тоа тело е СОВРШЕНСТВО и мора така да изгледаш? Тој на втората слика е малце почист, се сликал од блиску и има различна генетика, тоа се разликите.
Според муабетиве што ги правиш во темава полесно ќе ти биде да отидеш кај пластичен хирург, покажи му ја фамозната слика од Саша и ќе добиеш подобар резултат отколку да се мачиш по теретаниве. Ем нема да се деформираш од многу вежбање
Стефчо Атлетикс фитнес види кај него пробај според мене се разбира во тоа што го нуди.[DOUBLEPOST=1467306610][/DOUBLEPOST]Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.
За храна јасно ми е дека треба и дека преку ноќ нема магии, но барам некој фитнес инструктор кој тоа добро го познава.
Некој кој што има разбирање од анатомија или знае да оформи тело, а не само пиј јади, кревај и деформирај се[DOUBLEPOST=1467258630][/DOUBLEPOST]
Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.
За храна јасно ми е дека треба и дека преку ноќ нема магии, но барам некој фитнес инструктор кој тоа добро го познава.
Некој кој што има разбирање од анатомија или знае да оформи тело, а не само пиј јади, кревај и деформирај се
Човек не мора да е Саша. Земи било кој друг со такво тело. Јас го гледам телото и целта ми е тоа, а не човекот. Тој ми е само пример
кој прв ми дојде на памет.
А за сенки не си во право сигурно. Белки не се сите со сенки луѓе што сум ги видел на слика
Стефчо Атлетикс фитнес види кај него пробај според мене се разбира во тоа што го нуди.Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.
Некој кој што има разбирање од анатомија или знае да оформи тело, а не само пиј јади, кревај и деформирај се[DOUBLEPOST=1467258630][/DOUBLEPOST]
Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.
Некој кој што има разбирање од анатомија или знае да оформи тело, а не само пиј јади, кревај и деформирај се
Човек не мора да е Саша. Земи било кој друг со такво тело. Јас го гледам телото и целта ми е тоа, а не човекот. Тој ми е само пример
кој прв ми дојде на памет.
А за сенки не си во право сигурно. Белки не се сите со сенки луѓе што сум ги видел на слика