Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
12 декември 2009
Мислења
45
Поени од реакции
8
Знае ли некој, каде кај нас се продаваат weightlifting shoes, познати и како squat shoes, powerlifting shoes, и дали воопшто се продаваат.

G

garthok

Гостин
Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.
За храна јасно ми е дека треба и дека преку ноќ нема магии, но барам некој фитнес инструктор кој тоа добро го познава.
Некој кој што има разбирање од анатомија или знае да оформи тело, а не само пиј јади, кревај и деформирај се[DOUBLEPOST=1467258630][/DOUBLEPOST]
Реално несакам такво тело, туку како она на првата слика.
За храна јасно ми е дека треба и дека преку ноќ нема магии, но барам некој фитнес инструктор кој тоа добро го познава.
Некој кој што има разбирање од анатомија или знае да оформи тело, а не само пиј јади, кревај и деформирај се

Човек не мора да е Саша. Земи било кој друг со такво тело. Јас го гледам телото и целта ми е тоа, а не човекот. Тој ми е само пример
кој прв ми дојде на памет.
А за сенки не си во право сигурно. Белки не се сите со сенки луѓе што сум ги видел на слика
Koмплицираш без потреба, едноставно е, буташ било што од храна но пазиш да си 4,5 кг помалку од висина. Пример 185 цм со ~80 кг. Со константно ваква килажа и јаки тренинзи ќе изгледаш коска. Тренер не ти треба, ѕирни ги на јутјуб каналите: buff dudes, calistenicmovement, barstarzz и Rob riches сѐ имаш таму (овие ми се коска канали баш онака објаснуваат ко на идиот) ;)

Член од
15 мај 2016
Мислења
142
Поени од реакции
60
Стефчо Атлетикс фитнес види кај него пробај според мене се разбира во тоа што го нуди.[DOUBLEPOST=1467306610][/DOUBLEPOST]

Стефчо Атлетикс фитнес види кај него пробај според мене се разбира во тоа што го нуди.
Стефчо Атлетикс фитнес види кај него пробај според мене се разбира во тоа што го нуди.[DOUBLEPOST=1467306610][/DOUBLEPOST]

Стефчо Атлетикс фитнес види кај него пробај според мене се разбира во тоа што го нуди.
Да sирнав до сега. Добар ми е човекот. Се надевам дека ќе го посетам за брзо

Член од
29 март 2013
Мислења
4.644
Поени од реакции
4.487

Imam problem so doziranjevo, potocno ne mozam da gi zemam dozive onaka kako sto mislam deka e preporacano (a ne znam dali ima i kakvi se posledicite ako izmrduvam)
Eve na primer koga imam trening nasabajle:
- pojaduvam kaj 9-10, vezbam od 11 do 12 otprilika i posle toa go zemam prviot sejk. E sega od 14h sum na rabota, a pauzata za pojadok mi e vo 18h, taka da sejkot moram da go zemam kaj 16/16 i 30. A rabotnoto vreme mi zavrsuva vo 22h i posle toa ne veceram, taka da sejkot moram da go zemam pred 18h.

Mislam deka nepravilno se doziram.

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Здраво дечки. Пред два дена почнав во теретана, никогаш претходно не сум вежбал.
Е сега, инструкторот во теретаната бил на одмор, јас врска немам шо и како да вежбам, па првите два дена онака од се по малце, колку да се размрдам. На толкава теретана и толку членови, а еден инструктор мислам дека тешко ќе ми обрни било какво внимание, па сакав да ве прашам дали некој можи да ми напиши некаква програма за вежбање, нешто околку исхраната, што да земам повеќе, што да избегнувам итн. па според то и да побарам на нет како правилно се користат справите за да нема негативни ефекти. Или некој ако има линк на нет ама да е се ова добро објаснето и да има програма, да не ја листам цела тема 1100 страни се. Ептен не се разбирам во ова.
Висок сум 1,85цм, тежина 78кг, форма никаква плус малце сало на стомакот. Сакам колку толку да се оформам, да не е претерано и да нема сало нормално.
Ви благодарам однапред!

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Здраво дечки. Пред два дена почнав во теретана, никогаш претходно не сум вежбал.
Е сега, инструкторот во теретаната бил на одмор, јас врска немам шо и како да вежбам, па првите два дена онака од се по малце, колку да се размрдам. На толкава теретана и толку членови, а еден инструктор мислам дека тешко ќе ми обрни било какво внимание, па сакав да ве прашам дали некој можи да ми напиши некаква програма за вежбање, нешто околку исхраната, што да земам повеќе, што да избегнувам итн. па според то и да побарам на нет како правилно се користат справите за да нема негативни ефекти. Или некој ако има линк на нет ама да е се ова добро објаснето и да има програма, да не ја листам цела тема 1100 страни се. Ептен не се разбирам во ова.
Висок сум 1,85цм, тежина 78кг, форма никаква плус малце сало на стомакот. Сакам колку толку да се оформам, да не е претерано и да нема сало нормално.
Ви благодарам однапред!
https://www.reddit.com/r/Fitness/wiki/index

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Пошто оваа тема е попосетена, да го пастирам мислењето од другата тема и тука.

Прашање до поискусните и барање за совет. Може ли некој да ме советува што да сменам во начинот на исхрана, кардио или режимот на вежбање....

Почнав со режим на исхрана, бодибилдинг и кардио на 11.01.2016, со телесна тежина од 108 кг. Уште некој ден и ќе фати веќе 6 месеци со ова.
Моментално сум некаде околу 87-88кг и веќе месец дена и нешто не можам да паднам под 87, нон-стоп се движам околу оваа тежина и веќе станува нервозно ептен. Знам дека ова е плато, ама никако не ми успева да го пробијам.

Овака:

- Пијам по 5 литри вода секојдневно

- Ова ми е режимот на исхрана

Прегледај го приврзокот 151607

- Кардиото ми се состои од вртење на статичен велосипед со поприлично висок интензитет т.е не вртам колку да се рече дека се врти. Тука треба да напоменам дека почнувам со малку послаб отпор, па на секои 10 минути го зголемувам.

Понеделник - 40 мин.
Вторник - 50 мин.
Среда - 60 мин.
Четврток - 50 мин.
Петок - 40 мин.
Не одам во теретана сабота и недела пошто сум претежно на работа.

- режим на вежбање

Понеделник - грб/стомачни
Вторник - гради
Среда - нозе/стомачни
Четврток - рамо
Петок - раце/стомачни
Во принцип правам по 5 вежби од секоја мускулна партија со по 4 серии (12/12/10/8).

Во мисла сум да го сменам режимот на исхрана скроз и да почнам со некоја друга диета.
Благодарност до сите што би ми помогнале или советувале евентуално.

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Со тој режим и тие калории си слабеел на 108 кила, ќе одржуваш на 87 кила. Намали ја количината на храна што ја внесуваш, нека седи се друго како што е.

---------------------------------------------------------
Морам да спомнам, толку кардио, толку серии, 5 пати неделно со таа исхрана не ми оди. Неможам сега да ги пресметувам калориите ама малце се. Буквално само тоа го јадеш преку ден? Салатите со/без масло и други додатоци?

Во пракса еве работи, ама не ми оди нешто во целата слика.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Салатата со малку сол, оцет и маслинов зејтин. Пошто мешам сецкана зелка и рендан морков - грди ми се ептен без тоа...

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Салатата со малку сол, оцет и маслинов зејтин. Пошто мешам сецкана зелка и рендан морков - грди ми се ептен без тоа...
Така веќе има логика некоја.

Во секој случај, советот е ист, јади помала количина.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Така веќе има логика некоја.

Во секој случај, советот е ист, јади помала количина.
Не те сфатив и претходно, мислиш дека внесот на калории е мал, па со додатоците на салатата има некоја смисла зошто не губам тежина или? :)

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Не те сфатив и претходно, мислиш дека внесот на калории е мал, па со додатоците на салатата има некоја смисла зошто не губам тежина или? :)
Не, без маслото од салатата ќе беа премалку калории општо.

Инаку, фиктивно ако еден дел си јадел 1 кило ориз, сега јади по 750 грама ориз. Значи кај тебе би идело на пример- 40 грама овес, 150 грама компири итн. ИЛИ, ама не препорачувам, намали ја количината на масло што ја ставаш во салатата. Комбинација од двете е океј.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Фала ти друже, секоја чест!!![DOUBLEPOST=1467571464][/DOUBLEPOST]@komshija

Можно е ли е оваква варијација поради вода?
Вчера сабајле се мерев, бев 88.9, сабајле бев 87.4. Да напоменам дека вчера не пиев вода како што претходно наведов, претпоставувам дека водата се исфрлила преку ден, па сабајле ми покажува бааги помалку.

Последно уредено:
Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Еден мал совет,дали да конзумирам стевиа дур сум на ниско јаглехидратна диета односно Кето ?

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Фала ти друже, секоја чест!!![DOUBLEPOST=1467571464][/DOUBLEPOST]@komshija

Можно е ли е оваква варијација поради вода?
Вчера сабајле се мерев, бев 88.9, сабајле бев 87.4. Да напоменам дека вчера не пиев вода како што претходно наведов, претпоставувам дека водата се исфрлила преку ден, па сабајле ми покажува бааги помалку.
Јеп, сред лето сме. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom