Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 март 2013
Мислења
4.686
Поени од реакции
4.535
Со протеин + креатин ке кренам на волумен на раце, или само ќе се исчистам и зацврстам?

И дали ќе морам да сменам програма со исхрана? Пошо се одлучив за чистење одреден период, со нискокалоричен внес на храна. Приоритет ми е рамен стомак, а не е на одмет доколку успеам и сикс пек-от да го покажам. :P

Моментално ги правам овие вежби секој ден, претежно навечер. Но се разбира надополнети со уште неколку други типови на важби за зацврстување како на средни така и на страничкни мускули.

Исхрана ми е прилично слаба... Млечни производи доста често, како на пример јогурт кој го користам со муслии, урда јадам доста често (освен во петок :icon_mrgr:), исто така се трудам зеленчук и овошје да внесувам.

Јајцата исто така ми се доста застапени во исхраната (4-5 дневно и строго варени), понекогаш ги блендирам со млеко. После вежби пијам чоколадно млеко, некаде прочитав добро било за после тренинг поради гликозата која што ја содржи и нивото на протеин.

Месо не консумирам многу (пилешко понекогаш).

Пијам по 3+ кила вода, активен сум, работам работа која не е многу физички тешка но сум во движење и многу согорувам, осеќам.

Резултат- за 2 месеци изгубени 8 кила. Пред - 82, моментално - 74.

Е сега оставам да ме корегирате.
За вежбите сега засега мислам дека се доволни, пошо не користам сеуште ништо. Е сега доколку почнам да користам суплементи мислам пожелно е да и се вратам на теретаната.

Помош?

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Вежби што можам да ги правам дома за зацврстување на градите?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Sklekovi, gledaj da ne se monotoni, razlicni serii pravi.
Edna neka ti bidi najobicni, druga. so krenati noze, treta so kosarkarska topka, cetvrta so dve topki i tn.. Imas na yt pobaraj, samo gledaj da menuvas kolku so mozis.
Jaze za skokajne dosta ke ti pomogni na sekoj 2/3 dena raboti na toa, ke ti go zabrza procesot

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Dali koga piete protein imate problem so meka stolica :D
Otkako go pocnav sekoj den imam takvo gom...

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357

Можно е да не ти го прифаќа организмот протеинот, знам порано имав таков проб со Мај протеин фирмата.
Не дека сега немам со на виталија протеините , ама не е до тој степен како пред 6-7 месеца. : ))

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Можно е да не ти го прифаќа организмот протеинот, знам порано имав таков проб со Мај протеин фирмата.
Не дека сега немам со на виталија протеините , ама не е до тој степен како пред 6-7 месеца. : ))
Aman be :pos:

So da pram sea?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Повели, тука имаш разни варијации на склековите, во домашни услови тие ти се доволни, ако можеш да си направиш и разбој би било одлично.[DOUBLEPOST=1466510003][/DOUBLEPOST]
Aman be :pos:

So da pram sea?

Може да не си толерантен на лактоза, провери ја количината на лактозата во протеинот што го пиеш.

Последно уредено:
A

Aexil Kong

Гостин
Какви се тие протеини од виталија бе друже?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100

Можно е да си нетолерантен на лактоза. Пробај протеин изолат.

Тој протеинот на виталија сигурно е повеќе соја начукан, отколку сурутка и којзнае дали е 80% како што пишат. Нека објават прво лабараториски тест на составот.
Земи си подобро нешто проверено.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Можно е да си нетолерантен на лактоза. Пробај протеин изолат.

Тој протеинот на виталија сигурно е повеќе соја начукан, отколку сурутка и којзнае дали е 80% како што пишат. Нека објават прво лабараториски тест на составот.
Земи си подобро нешто проверено.
Имам пијано различни фирми, со декстроза го мешам и немам заприметено некоја разлика во протеините што ги имам пијано освен вкусот,горе доле задоволен сум од сите. Сега у скоро почнав и по 5 мг креатин да мешам у шејкерот.
Повеќе за проба ми е земен од виталија од 900г, кај да ќе се потроши уште 4-5 дози, па ќе сменам најверојатно.[DOUBLEPOST=1466519334][/DOUBLEPOST]
Какви се тие протеини од виталија бе друже?
имаш и помали паковања 100г, од 145 денари горе доле, и од 900грама 1110. Јас имам земено тој од 900. Ги има во поголемите маркети, и во продавници за здрава храна.

A

Aexil Kong

Гостин
Имам пијано различни фирми, со декстроза го мешам и немам заприметено некоја разлика во протеините што ги имам пијано освен вкусот,горе доле задоволен сум од сите. Сега у скоро почнав и по 5 мг креатин да мешам у шејкерот.
Повеќе за проба ми е земен од виталија од 900г, кај да ќе се потроши уште 4-5 дози, па ќе сменам најверојатно.[DOUBLEPOST=1466519334][/DOUBLEPOST]
имаш и помали паковања 100г, од 145 денари горе доле, и од 900грама 1110. Јас имам земено тој од 900. Ги има во поголемите маркети, и во продавници за здрава храна.
заинтересиран сум да земам 100г за проба од 145 денари како што велиш, како изгледа, има некоја слика да ми пратеш или да ми кажеш што пишува на тоа оти прв пат слушам дека има протеини во виталија за бодибилдинг.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
80% протеин?

Дај сликни го тоа налепничето состојки мостојки а у?

Kajgana Shop

На врв Bottom